Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,3 % tai välillä [-0,7, 0,1] %. Fokuksessa Kesko, Cargotec, Neste, Orion, TietoEvry ja Qt Group.

Wall Street

Teknologiaosakkeet, Alphabetin (entinen Google) johdolla, vetivät Wall Streetiä alaspäin keskiviikkona. Pettymys pilvipalvelusegmentin kehitykseen sai monet Alphabetin sijoittajat kotiuttamaan voittojaan vuoden alusta asti tapahtuneen voimakkaan nousun jälkeen. Microsoft sen sijaan selviytyi paremmin tekoälypanostusten kannettua hedelmää Q3:lla.

Meta (entinen Facebook), toinen tekoälyjätti, ylitti markkinoiden odotukset kolmannella neljänneksellä reilusti, mutta suuret tappiot VR-osastolla pelästyttivät joitakin sijoittajia. Yhtiön osakkeet laskivat 3,3 % jälkipörssissä.

Vaikka VR-teknologian kehittämiseen ja sisältöön liittyvät kustannukset ovat merkittäviä, Meta uskoo, että pitkän aikavälin potentiaaliset edut ja tulot ovat investoinnin arvoisia. He näkevät tämän strategisena liikkeenä yhtiön tulevaisuuden asemoimiseksi ja osallistuakseen seuraavan digitaalisen alustan muotoiluun.

Nousijat ja laskijat

Waste Management on johtava jätehuoltopalveluiden tarjoaja Pohjois-Amerikassa. Yritys hoitaa jätteiden keräämistä, kuljetusta, käsittelyä ja hävittämistä sekä kierrätystä ja uusiutuvan energian tuotantoa.

Alphabet on Googlen emoyhtiö ja yksi maailman arvokkaimmista yrityksistä. Yrityksellä on hallitseva asema internetiin liittyvissä palveluissa ja tuotteissa, kuten hakukoneissa, online-mainonnassa ja ohjelmistoissa. Yrityksen osakkeet on jaettu kahteen luokkaan, joista Class C -osakkeilla (GOOG) ei ole äänioikeutta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) tulivat keskimäärin -0,6 prosenttia alas torstaiaamuna.

Eilinen myyntiaalto Yhdysvalloissa on vaikuttanut Aasian pörssien suuntaan tänä yönä, joten sieltä ei ole odotettavissa vetoapua tänään. Sijoittajien huomio kohdistuu kolmannen kvartaalin tuloksiin sekä korkomarkkinoiden kehitykseen.

Maailmanlaajuisesti korot ovat nousseet suhteellisen korkealle tasolle johtuen taustalla olevasta hintapaineesta globaalissa taloudessa. Kysymys siitä, ovatko korot saavuttamassa huippuaan, on tällä hetkellä yksi markkinoiden epävarmuustekijöistä.

Amazon julkistaa kolmannen kvartaalin tuloksensa tänään pörssin sulkeutumisen jälkeen, mikä voi mahdollisesti muuttaa tunnelmaa osakemarkkinoilla.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 88,79 dollaria barrelilta, mikä on 2,2 prosentin nousu keskiviikon tasoihin nähden. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on samaan aikaan laskenut -0,7 prosenttia.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 11,24 NOK, 11,18 SEK, 7,08 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,79 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertaatiotilassa (kaksivuotisen koron, joka on nyt 5,11, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,97).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,43 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään Euroopan keskuspankki (EKP) pitää korkokokouksen, mutta odotetaan, että ohjauskorko pysyy ennallaan. Siitä huolimatta EKP:n pääjohtajan Christine Lagarden kommentit sitä seuraavassa lehdistötilaisuudessa voivat mahdollisesti aiheuttaa markkinaliikkeitä.

Euro on yksi maailman tärkeimmistä varantovaluutoista, ja siksi EKP:n politiikalla on myös kansainvälisiä vaikutuksia. EKP:n tekemiä päätöksiä seurataan tarkasti finanssimarkkinoilla, hallituksissa ja keskuspankeissa ympäri maailmaa.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit