Siirry pääsisältöön

Laskua Wall Streetillä. Kymmenvuotinen korko fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,3 % tai välillä [-0,6, 0,0] %.

Wall Street

Korot jatkoivat nousuaan eilen, kun sijoittajat odottavat uusia signaaleja Federal Reserveltä. Onko korkein korkotaso saavutettu vai ei, on suurin kysymys, josta sijoittajat ovat huolissaan. Myöhemmin tänään Federal Reserven pääjohtaja, Jerome Powell, puhuu New Yorkin Economic Clubissa. Hänen odotetaan antavan viitteitä johdon korkopolitiikan jatkosta, tunnetaan myös nimellä Fed Funds Rate.

Korkeammat korot yleensä nostavat yritysten ja kotitalouksien lainakustannuksia, mikä voi vaikuttaa kulutukseen, investointeihin ja siten yritysten voittoihin. Korkeammat korot voivat myös tehdä joukkovelkakirjoista suhteellisesti houkuttelevampia verrattuna osakkeisiin, koska ne voivat tarjota korkeamman tuoton pienemmällä riskillä.

Tässä yhteydessä Jerome Powellin tuleva puhe on erityisen merkittävä; Federal Reserven pääjohtajana hänen näkemyksensä Yhdysvaltain taloudesta ja tulevista korkopäätöksistä voivat antaa selkeitä signaaleja markkinoille ja vaikuttaa maailmantalouden suuntaan.

Nousijat ja laskijat

Dexcom on johtava glukoosiseurantajärjestelmien (CGM) valmistaja diabeetikoille. CGM-järjestelmät antavat potilaille mahdollisuuden seurata verensokeritasojaan, mikä voi auttaa hallitsemaan diabetesta paremmin.

Albemarle on yksi maailman suurimmista litiumin valmistajista. Kyseessä on kriittinen materiaali, jota käytetään litium-ioni-akkujen valmistuksessa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1,5 prosenttia alhaalla torstaiaamuna.

Wall Streetin heikko kehitys keskiviikkona vaikutti Aasian pörsseihin torstaina. Sijoittajat kaikkialla maailmassa odottavat nyt uusia korkosignaaleja ja tärkeitä yritystuloksia. Kolmannen neljänneksen tuloskausi on hyvässä vauhdissa. Tesla petti markkinat keskiviikon päättyessä, kun taas Netflix yllätti positiivisesti.

Tesla ja Netflix ovat molemmat ajaneet transformaatioita omilla aloillaan: Tesla sähköautoissa ja energiaratkaisuissa, ja Netflix mediakulutuksessa ja striimauksessa. Teslan johtajuus EV-markkinoilla, yhdistettynä sen merkittävään markkina-arvoon, tekee siitä avaintekijän maailmantaloudessa, kun taas Netflixin vallankumouksellinen lähestymistapa sisällöntuotantoon on muovannut globaalia mediakulutusta. Heidän saavutuksiaan ja kvartaaliraporttejaan seurataan tarkasti, koska ne voivat tarjota arvokkaita viitteitä laajemmista taloudellisista trendeistä ja markkinasuunnista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 91,09 dollaria tynnyriltä, noussut 0,2 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,4 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 11,07 NOK, 11,03 SEK, 7,08 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,7 NOK, 11,62 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 5,24, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,96).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -menetelmällä, ovat 2,44 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain kymmenvuotinen korko, jatkoi nousuaan keskiviikkona, monien suureksi turhautumiseksi. Yhdysvaltain kymmenvuotista korkoa pidetään maailman tärkeimpänä koronkiskurina, koska se toimii keskeisenä viitekohtana maailmanlaajuisille rahoitusmarkkinoille, määrittää standardin erilaisten lainojen hinnoittelulle, mukaan lukien asuntolainat, ja heijastaa markkinoiden odotuksia inflaatiosta ja talouskasvusta Yhdysvalloissa.

Muutokset tässä korossa antavat oivalluksia sijoittajien riskiarvioista, odotuksista keskuspankin rahapolitiikkaan sekä maailmantalouden yleisestä terveydestä ja Yhdysvaltain dollarin voimasta maailmanmarkkinoilla.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit