Siirry pääsisältöön

Fed sai Wall Streetin laskuun keskiviikkona. Myös Aasia laskussa viime yönä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,5 % tai välillä [-0,9, 0,1] %.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,9 prosenttia eilen.

Textron Inc (4,9%), Autozone Inc (4,4%), Western Digital Corp (3,9%) olivat voittajien kärjessä S&P 500 -indeksissä, kun taas Zebra Technologies Corp (-6,5%), Mosaic Co (-5,9%), Intel Corp (-4,5%) päätyivät pohjalle.

Yhdysvaltain keskuspankki piti koron muuttumattomana eilen, mikä oli odotusten mukaisesti. Korkopolkua kuitenkin muutettiin, mikä johti pörssin laskuun Wall Streetillä. Fed ilmoitti viestinnässään pitävänsä korot “korkeina” pidempään inflaatiopaineiden vuoksi taloudessa.

FedEx oli yksi harvoista valopilkuista eilisen kaupankäynnissä. Sijoittajat nostivat yhtiön osakekurssia yli viisi prosenttia jälkimarkkinoilla, kiitos rohkaisevien kvartaalilukujen. FedEx on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kuljetusyrityksistä, ja sen toiminta voi usein toimia taloudellisen terveyden indikaattorina. Lähetyksien lisääntyminen voi viitata kasvavaan kulutukseen ja siten kasvavaan talouteen.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -1,2% torstaiaamuna.

Wall Streetin eilinen lasku johti laskuun Aasian pörsseissä yöllä. Siksi on todennäköistä, että Euroopan pörssit, mukaan lukien Pohjoismaat, avautuvat laskuun. Maailman eri alueiden pörssit ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa maailmantalouden integraation vuoksi, ja tapahtumat, kuten Federal Reserven korkokokoukset, voivat vahvistaa tätä korrelaatiota, erityisesti lyhyellä aikavälillä.

Dollarin rooli maailman vara-valuuttana ja U.S. Treasury -velkakirjojen merkitys globaalina “turvasatamana” tarkoittaa, että Fedin päätökset voivat vaikuttaa maailmanmarkkinoihin. Korrelaatio voi kuitenkin vaihdella muiden paikallisten ja alueellisten tekijöiden sekä muiden keskuspankkien, kuten ECB, BoE ja BoJ, päätösten perusteella.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 92,85 dollaria tynnyriltä, mikä on -1,4 prosenttia alhaisempi kuin keskiviikon hintatasoissa. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,4 prosenttia samana aikana. Yksi USD on kirjoitushetkellä; 10,81 NOK, 11,18 SEK, 7,01 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,88 SEK ja 7,45 DKK. Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen, sillä kahden vuoden korko, joka on 5,19, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,44. Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -mittarilla, ovat 2,35 prosenttia.

Bank of England, Riksbanken ja Norges Bank pitävät korkokokoukset tänään, mikä voi vaikuttaa osaan finanssimarkkinoista joko positiivisesti tai negatiivisesti. Fedin korkopäätöksellä on kuitenkin suurin vaikutus finanssimarkkinoiden globaaleihin virtauksiin, kun taas pienemmät keskuspankit vaikuttavat pääasiassa paikallisiin valuuttoihin.

Se, että Euroopan keskuspankki (EKP) nosti viime viikolla korkoa ja vihjasi, että koronhuippu on saavutettu, voi vaikuttaa Bank of Englandin, Riksbankenin ja Norges Bankin päätöksentekoon. Vaikka jokaisella näistä keskuspankeista on oma tehtävänsä ja paikalliset taloudelliset olosuhteet arvioitavaksi, EKP:n päätös voi lisätä painetta niille reagoida, joko sopeutumalla uusiin taloudellisiin olosuhteisiin tai vastaamalla poliittiseen paineeseen.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit