Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. EKP fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2–0,6] %.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,2 prosenttia eilen.

Yhdysvaltain talouden hinnat olivat hieman odotettua korkeammat elokuussa, mutta sijoittajat eivät säikähtäneet. Federal Reserven odotetaan pitävän korot ennallaan seuraavassa kokouksessaan ensi viikolla. Suuri kysymys on, onko Yhdysvaltojen korkohuippu saavutettu tässä syklissä vai ei.

Tieto siitä, onko korkohuippu Yhdysvalloissa saavutettu, on kriittinen sijoittajille, koska se vaikuttaa kaikkeen yritysten lainakustannuksista kuluttajien kysyntään ja valuuttakursseihin. Vakaa tai laskeva korko voi esimerkiksi stimuloida kulutusta ja siten yritysten tuloja, kun taas korkosyklin ymmärtäminen auttaa sijoittajia säätämään riskiprofiiliaan ja portfolionsa tasapainoa. Lisäksi Federal Reserven selkeät signaalit siitä, että korkohuippu on saavutettu, voivat auttaa stabiloimaan tai parantamaan markkinatunnelmaa. Näin ollen korkohuippu on avainindikaattori, jolla voi olla laajat vaikutukset osakemarkkinoihin ja talouteen kokonaisuutena.

Korkojen osalta sykli viittaa usein ajanjaksoihin, jolloin keskuspankki nostaa vähitellen korkoa ylikuumentuneen talouden viilentämiseksi, jonka jälkeen seuraa ajanjakso, jolloin korkoa lasketaan taloudellisen toiminnan stimuloimiseksi. Ymmärrys siitä, missä vaiheessa tällaista korkosykliä ollaan, voi olla tärkeää sekä liiketoiminta- että sijoituspäätöksille.

J.B. Hunt Transport Services Inc (4,1 %), DaVita Inc (4,1 %), Charles River Laboratories International Inc (3,3 %) olivat voittajalistalla yritysten joukossa, jotka kuuluvat S&P 500 -indeksiin, kun taas CBRE Group Inc (-6,7 %), First Solar Inc (-5,8 %), 3M Co (-5,7 %) päätyivät pohjalle.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin +0,5 % nousussa torstaiaamuna.

Aasian suuret indeksit, japanilaisen Nikkei 225:n johdolla, nousevat aamutunneilla, joten alueelta voidaan odottaa vetoapua tänään. Positiivinen kehitys Aasian pörsseissä, erityisesti johtavissa indekseissä kuten Nikkei 225, voi vahvistaa sijoittajien luottamusta globaalilla tasolla ja siten antaa potkua Euroopan pörsseille niiden avautuessa. Tämä voi johtua yleisestä taloudellisen vahvuuden tai positiivisen momentum perusteella rahoitusmarkkinoilla.

Lisäksi monilla eurooppalaisilla yrityksillä on laaja liiketoiminta Aasiassa, ja nousu siellä voidaan nähdä positiivisena signaalina näiden yritysten ansaintanäkymille. Siksi vahva alku Aasiassa voi lisätä optimistisuutta ja ostokiinnostusta Euroopan pörsseissä.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 92,22 dollaria per tynnyri, ylös 0,3 prosenttia keskiviikon tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,4 prosenttia samassa ajassa. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,69 NOK, 11,11 SEK, 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,94 SEK ja 7,46 DKK.

USA:n korkokäyrä on kääntynyt, koska kaksivuotinen korko, joka on 4,97, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,23. USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,35 prosenttia, hieman korkeampi kuin Federal Reserven pitkän aikavälin inflaatiotavoite, joka on 2 prosenttia.

Tänään on Euroopan keskuspankin (EKP) korkokokouksen vuoro, mutta on epävarmaa, muuttuuko korko. Keskuspankin kommunikatiivinen sävy – olipa se haukkamainen, tasapainoinen tai kyyhkymäinen – voi kuitenkin vaikuttaa osake-, korko- ja valuuttamarkkinoihin suuntaan tai toiseen.

Haukkamainen sävy, joka viestii tiukemmasta rahapolitiikasta, voi usein johtaa alhaisempiin osakekursseihin, laskeviin joukkovelkakirjalainoihin ja vahvistuvaan valuuttaan. Tasapainoinen sävy luo yleensä vähemmän volatiliteettia ja voi ylläpitää status quoa kaikilla markkinoilla. Toisaalta kyyhkymäinen sävy, joka vihjaa löysempään rahapolitiikkaan, voi stimuloida osakemarkkinoita, nostaa joukkovelkakirjojen hintoja ja mahdollisesti heikentää valuuttaa. Nämä vaikutukset voivat vaihdella riippuen muista taloudellisista olosuhteista ja markkinapsykologiasta.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit