Siirry pääsisältöön

Öljyn hinnannousu pelästytti Wall Streetin sijoittajat

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6–0,2] %.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,8 prosenttia eilen.

Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka kuuluvat Russell 2000 -indeksiin, laskivat yli kaksi prosenttia tiistaina. Pelko siitä, että korkeammat öljyn hinnat voivat sysätä Yhdysvaltojen talouden taantumaan, vaikutti voimakkaaseen laskuun. Korkeammilla öljyn hinnoilla voi olla kerrannaisvaikutus talouteen, koska ne nostavat yritysten ja kuluttajien kustannuksia, mikä puolestaan voi johtaa vähentyneeseen kulutukseen ja investointeihin.

Öljyn hinta ampaisi ylös ja ylitti 90 dollaria per tynnyri eilen, kun Saudi-Arabia ja Venäjä ilmoittivat jatkavansa nykyisiä tuotantoleikkauksia vuoden loppuun asti. Tämä toimenpide, jonka tarkoituksena on stabiloida öljymarkkinat, lisää painetta jo korkeisiin energiahintoihin. Se myös kiristää tarjontaa ja voi siten pahentaa taloudellista tilannetta sekä Yhdysvalloissa että globaalisti.

Tesla Inc (4,7 %), CF Industries Holdings Inc (4,2 %), Halliburton Co (2,6 %), olivat voittajien kärjessä S&P 500 -indeksissä, kun taas DaVita Inc (-6,2 %), Pultegroup Inc (-5,7 %), Illumina Inc (-5,4 %), päätyivät pohjalle.

AASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,3 prosenttia laskussa keskiviikkoaamuna.

Useimmat asiat ovat laskeneet Aasian pörsseissä tänä yönä, Wall Streetin eilisen laskun jälkimainingeissa. Kaksi kunniakasta poikkeusta olivat Japanin Nikkei 225 -indeksi ja Intian Sensex-indeksi. On syytä huomata, että Nikkei 225 on yksi vuoden voittajista, yhdessä teknologiavetoisen Nasdaq-indeksin kanssa.

Intian talous nauttii myös myötätuulesta tällä hetkellä, koska suuri joukko monikansallisia yrityksiä haluaa perustaa toimintaa maahan, mukaan lukien Tesla, Apple, Alphabet ja Foxconn. Useat näistä yrityksistä pyrkivät vähentämään riippuvuuttaan Kiinasta kasvavan geopoliittisen riskin vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,05 dollaria tynnyriltä, ylös 0,2 prosenttia tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,8 prosenttia samana aikana. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,71 NOK, 11,09 SEK, 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,91 SEK ja 7,45 DKK. Yhdysvaltojen korkokäyrä on edelleen käänteinen, sillä kahden vuoden korko, joka on 4,94, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,26. Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven-inflaatiovauhdilla (T10YIE), ovat 2,29 prosenttia.

Yhdysvaltojen korkokäyrä on edelleen käänteinen, mikä sinänsä on negatiivinen merkki. Pitkäaikaiset inflaatio-odotukset eivät kuitenkaan ole huolestuttavan korkeat, mikä viittaa siihen, että korkohuippu on todennäköisesti lähellä. Markkinat odottavat Yhdysvaltojen inflaation pysyvän 2,3 prosentissa seuraavan kymmenen vuoden aikana, eli 0,3 prosenttiyksikköä korkeampana kuin Yhdysvaltojen keskuspankin tavoite kahdesta prosentista.

Käänteinen korkokäyrä on perinteisesti nähty varoitusmerkkinä tulevasta taantumasta tai taloudellisesta laskusuhdanteesta, vaikkakin historiallisesti kaikki käänteiset korkokäyrät eivät ole johtaneet taantumaan.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki