Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa, kiinteistösektori keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4–0,4] %.

Yhdysvallat

USA:n johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat perjantaina keskimäärin 0,4 prosenttia.

Yhdysvaltain työttömyysluvut (US Non-farm Payrolls), joita usein kutsutaan ‘kuukauden tärkeimmiksi luvuiksi’ osakemarkkinoille, olivat perjantaina heikommat kuin odotettu. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa heikot työttömyysluvut ovat itse asiassa hyviä uutisia, koska talouden inflaatiopaineet ovat korkeampia kuin on toivottu. Nyt useimmat odottavat, että Federal Reserve pitää ohjauskorkonsa, Fed Funds Raten, ennallaan seuraavassa kokouksessaan.

Jos osoittautuu, että korkokatto on saavutettu ja korot laskevat jatkossa, sijoittajat voivat odottaa lisää vakautta osakemarkkinoilla, suotuisia valuuttavaikutuksia ja lisääntyneitä mahdollisuuksia joukkovelkakirjamarkkinoilla. Alhaisemmat korot voivat myös stimuloida kulutusta ja investointeja, mikä on myönteistä monille yrityksille. Mahdollisten korkoalenemisten ajoitus ja nopeus riippuvat kuitenkin useista tekijöistä, mukaan lukien Federal Reserven tulkinnasta taloudellisista indikaattoreista. Siksi sijoittajien on tärkeää seurata tarkasti keskuspankin viestintää ymmärtääkseen mahdollista suuntaa rahapolitiikassa.

Hewlett Packard Enterprise Co (5,8 %), Intel Corp (4,2 %), Seagate Technology Holdings PLC (4,1 %) johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksissä, kun taas Warner Bros Discovery Inc (-12 %), Paramount Global (-9,5 %), Walgreens Boots Alliance Inc (-7,4 %) päätyivät listan pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousussa 0,6 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunneilla, joten alueelta on toiveissa vetoapua tänään. Kiinan kiinteistösektorin myönteiset uutiset sekä Wall Streetin vaikutukset innostivat Aasian sijoittajia yöllä. Kiinan kiinteistösektorilla on merkittävä vaikutus globaaliin talouteen sen massiivisen mittakaavan ja kansainvälisen rahoitusjärjestelmään integroitumisen vuoksi.

Tämän sektorin lasku voisi aiheuttaa dominovaikutuksen, joka vaikuttaisi globaaleihin rahoitusmarkkinoihin, raaka-ainehintoihin ja raaka-aineita vieviin talouksiin. Lisäksi heikko kiinteistösektori Kiinassa voisi vaikuttaa maan kulutustottumuksiin, globaaliin sijoittajaluottamukseen ja jopa geopolitiikkaan. Siksi Kiinan kiinteistömarkkinoiden kehityksellä on suuri merkitys muulle maailmalle.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 88,58 dollaria tynnyriltä, mikä on 0,5 prosenttia korkeampi kuin perjantaina. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -5,2 prosenttia samassa ajanjaksossa. Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,65 NOK, (0,3 %) 11,02 SEK, (-0,2 %) 6,91 DKK (0,2 %) ja 0,93 EUR (0 %), kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,87 ja 4,18 prosenttia.

Öljyn hinta on nyt plussalla vuoden alusta, sen jälkeen kun se nousi merkittävästi viime viikolla. OPEC+:n odotetaan pitävän öljymarkkinat tiukkoina eteenpäin, mikä on osaltaan vaikuttanut tähän nousuun. OPEC+:lla on kyky vaikuttaa merkittävästi öljyn hintoihin lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä tarjontasäätelyn avulla, mutta tämä kyky on rajoitettu useiden ulkoisten ja sisäisten tekijöiden vuoksi.

Historiallisesti heidän kykynsä hallita öljyn hintoja on vaihdellut ja ollut sekä geopolitiikan että taloudellisten olosuhteiden vaikutusten alaisena. Vaikka järjestöllä oli merkittävä vaikutus 1970-luvulla, sen valta on ollut rajallisempi viime aikoina, erityisesti Yhdysvaltojen kilpailevien öljyntuottajien nousun myötä. Huolimatta joistakin onnistumisista markkinoiden vakauttamisessa, OPEC+:n kyky ylläpitää korkeita öljyn hintoja pitkällä aikavälillä on rajoitettu tekijöillä kuten globaalilla kysynnällä, sisäisillä poliittisilla dynamiikoilla ja uusiutuvien energialähteiden lisääntyvällä kilpailukyvyllä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit