Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun. Aasiassa haetaan suuntaa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3–0,5] %.

USA

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 0,4 prosenttia.

Uudet heikot makrotalot aiheuttivat reaktioita osakesijoittajien keskuudessa keskiviikkona. Sekä ADP-raportti (muutokset yksityissektorin työpaikoissa) että BKT-luvut (bruttokansantuote) tulivat heikommin kuin odotettiin. Yleensä heikot makrotalot olisivat olleet negatiivisia osakemarkkinoille, ellei talous olisi ylikuumentunut, kuten se on tällä hetkellä. Yhdysvaltojen johtavat indeksit nousivat neljäntenä päivänä peräkkäin.

Ylikuumentuneessa taloudessa heikot makrotalot, kuten ADP-raportti ja BKT-luvut, voivat paradoksaalisesti vaikuttaa positiivisesti osakemarkkinoihin. Tämä johtuu siitä, että tällaiset luvut voivat viestiä talouden tervetulleesta viilenemisestä, mikä voi vähentää inflaatiopainetta ja mahdollisesti vaikuttaa keskuspankin rahapolitiikkaan maltillisemmalla tavalla. Tämä voi puolestaan luoda jonkin verran ennustettavuutta ja vakautta sekä kuluttajille että yrityksille, mikä voi olla suotuisaa osakemarkkinoille.

Useat yhtiöt toimittivat positiivisia osavuosikatsauksia pörssin sulkeuduttua, muun muassa Salesforce. Yhtiön osakkeet nousivat yli viisi prosenttia jälkimarkkinoilla. Toisen neljänneksen tuloskausi, joka on muuten yllättänyt positiivisesti, on enemmän tai vähemmän ohi.

Insulet Corp (6,4 %), Allstate Corp (3,4 %), Match Group Inc (3,1 %) olivat voittajien joukossa S&P 500 -indeksissä, kun taas HP Inc (-6,6 %), Brown-Forman Corp (-4 %), Evergy Inc (-2,9 %) olivat häviäjiä.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin alhaalla -0,1 prosenttia torstai-aamuna.

Aasian pörssit liikkuivat eri suuntiin torstaina, joten sieltä ei tule selvää vetovoimaa tälle päivälle. Japanin pääindeksi nousee 0,8 prosenttia aamutunteina, kun taas Kiinan Shanghai CSI 300 laskee 0,5 prosenttia. NIKKEI 225 on muuten erottunut yhtenä tämän vuoden suurista voittajista 25 prosentin nousulla, vain Nasdaq-indeksiä parempi, joka on noussut 34 prosenttia samassa ajanjaksossa.

NIKKEI 225 on johtava japanilainen osakeindeksi, joka edustaa Tokion pörssissä listattuja 225 suurta yhtiötä. Indeksiä dominoivat sektorit kuten teknologia, autoteollisuus, teollisuus, lääkeala ja rahoitus, avainyrityksinä Sony, Toyota Motor Corporation ja Mitsubishi UFJ Financial Group.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,11 dollaria tynnyriltä, alhaalla -0,2 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,7 prosenttia samassa ajanjaksossa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,6 NOK, (0,5 %) 10,84 SEK, (0,2 %) 6,82 DKK (0,1 %) ja 0,92 EUR (0,1 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat hhv. 4,89 (+0,03) ja 4,11 prosenttia (+0,01).

Tuoreet tiedot EIA:lta (Yhdysvaltojen energiaministeriö) osoittivat, että öljyvarastot Yhdysvalloissa laskivat enemmän kuin odotettiin viime viikolla, mikä itsessään on nostava tekijä öljyn hinnalle. Gabonin levottomuudet ovat myös lisänneet jonkin verran epävarmuutta öljymarkkinoilla viimeisen vuorokauden aikana.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki