Siirry pääsisältöön

Mimmit sijoittaa suosittelee.

Avaa tili Nordnetissä.

Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus. Meiltä saat työkalut ja inspiraatiota, joiden avulla säästöilläsi on enemmän mahdollisuuksia kasvaa.

Avaa tili jo tänään. Se on helppoa eikä maksa mitään. Ota säästösi hallintaan ja nauti elämästä enemmän.

Videolla Mimmit sijoittaa Pia-Maria ja Hanna näyttävät, miten helposti saat Nordnetiin tilin auki ja kuukausisäästön rullaamaan. Se vie alle 10 minuuttia.

Nordnetin sijoittavat mimmit.

Soile Ruuskanen.

Head of Marketing and Online Sales.

"Tällä hetkellä innostaa erityisesti se, että Nordnetin uusista asiakkaista alkaa olla puolet naisia. Sen ja sijoittamisen demokratisoimisen eteen ollaan vuosien varrella tehty paljon töitä."

→ Seuraa Soilea LinkedInissä

Maiju Heikkinen.

Broker.

"On mahtavaa olla osa tiimiä, joka edesauttaa suomalaisten vaurastumista. Meklareina työskenteleviä naisia meillä on ollut aiemminkin, mutta ei ainakaan viiteen vuoteen. Monet asiakkaat ovat olleet iloisen yllättyneitä!"

→ Seuraa Maijua LinkedInissä

→ Seuraa Maijua Twitterissä

Annika Mäkelä.

Customer Service.

"Haluan työssäni rohkaista ihmisiä säästämään ja sijoittamaan, sillä se voi edesauttaa elämän tärkeiden asioiden toteuttamista. Olen edustanut Nordnetiä monessa Mimmit sijoittaa -tapahtumassa, joissa avataan sijoittamiseen liittyviä asioita naisille."

Emilia Donner.

Customer Service.

"Haluan edistää naisten roolia rahoitusalalla ja samalla olla osallisena kestävämpää ja myötätuntoisempaa finanssimaailmaa. Meitä naisia on asiakaspalvelussa jo melkein 40 %."

→ Seuraa Emiliaa LinkedInissä

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa.

Katso, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa ja milloin saavutat säästötavoitteesi. Ottamalla säästösi hallintaan voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Avaa tili jo tänään.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Vinkit sijoittaville mimmeille.

Yhdellä sijoituksella koko maailma.

Nordnet Indeksirahastojen (Maailma, USA, Eurooppa ja Kehittyvät Markkinat) avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman edullisin kuluin (0,25–0,39 %). Merkintä- ja lunastusmaksut ovat 0 € ja alkuun pääset jo 15 € summilla.

→ Lue lisää Nordnetin kansainvälisistä indeksirahastoista

Opi uutta Nordnet-koulussa.

Nordnet-koulusta löydät maksuttomia verkkokursseja ja webinaaritaltiointeja eri aihepiireistä: mm. rahastosäästämisestä, ETF:istä, osakkeista ja osingoista.

→ Nordnet-kouluun

Automatisoi säästämisesi.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -ilmiötä, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Samalla hajautat ajallista riskiä – näin ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa.

→ Aloita kuukausisäästäminen

Tule paremmaksi sijoittajaksi.

Shareville antaa sinulle pääsyn Pohjoismaiden suurimpaan säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkostoon. Liity myös Mimmit sijoittaa -keskusteluryhmään!

→ Lue lisää Sharevillestä

Sijoita vastuullisesti.

Sijoittamalla voit paitsi tehdä tuottoa, myös edistää kestävää kehitystä. Nordnetin palvelussa olevien suodattimien avulla vastuullisten rahastojen ja ETF:ien löytäminen on helppoa.

→ Tutustu vastuullisiin sijoituskohteisiin

Osakekauppaa sinun ehdoillasi.

Osta osakkeita verkkopalvelussa tai kätevästi mobiilisovelluksella. Selkeä hinnoittelu. Säilytysmaksut 0 €.

→ Lue lisää osakesijoittamisesta

Nordnet-sovellus iPhonelle ja Androidille.

Nordnet-sovellus

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Nordnetissä voit tehdä kuukausisäästösopimuksen rahastoihin, mikä tarkoittaa yhteen tai useampaan Nordnetin palvelusta löytyvään rahastoon säästämistä kuukausittain haluamallasi summalla.

Toimi näin:

1. Luo kuukausisäästösuunnitelma

Siirry Nordnetin verkkopalvelussa kohtaan Sivuni > Kuukausisäästäminen. Klikkaa aloita kuukausisäästäminen.

2. Määritä säästökohteet

Valitse rahastot, joihin haluat kuukausisäästää ja määritä, miten haluat säästösumman jaettavan säästökohteisiin. Minimisijoitussumma rahastoihin on 15 €/kk.

3. Tee toistuvaissiirto Nordnet-tilillesi

Tee vielä kuukausittain toistuva talletus verkkopankistasi Nordnet-salkkuusi, niin säästösi rullaavat automaattisesti! Tiedot viitesiirtotalletusta varten löydät kohdasta Sivuni > Talletus > Miten teen tilisiirron.

Asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisesta rahasto- ja ETF-sijoittamisesta, on saatavilla suodattimia Nordnetin verkkopalvelussa.

Voit etsiä rahastojen sekä ETF:ien joukosta sellaisia sijoituskohteita, joilla on matala hiiliriski. Nämä rahastot on merkitty Nordnetin palvelussa vihreällä lehdellä. Jotta rahasto saa tämän merkin, rahaston hiilidioksidipäästöihin liittyvän riskiarvon on oltava matala ja riippuvuuden fossiilisista polttoaineista tulee olla rajallinen.

Suodattimien avulla voit myös määrittää, millaisia omistuksia et halua rahasto- ja/tai ETF-sijoituskohteisiisi. Asiakkaat voivat suodattaa pois 13 eri kategoriaa: alkoholi, aseet, eläinkokeet, geenimuunnellut organismit (GMO), hiilivoima, palmuöljy, pienaseet, pornografia, sotateollisuus, torjunta-aineet, tupakka, uhkapelit ja ydinvoima.

Nordnetin palvelusta löytyy myös Morningstarin vastuullisuusrating. Vastuullisuusrating kertoo, miten hyvin rahaston salkussa olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejä ja toisaalta hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia. Rating ilmaistaan 1–5 maapallona.

Nordnet tarjoaa toiminnallisuudet yhteistyössä Morningstarin ja Sustainalyticsin kanssa.

Voit avata alaikäiselle salkun täyttämällä alaikäisen asiakashakemuksen. Täytä hakemukseen alaikäisen sekä molempien vanhempien tiedot. Kun tiedot on täytetty, vanhemmat saavat sähköpostiinsa linkin, jolla sopimuksen voi allekirjoittaa. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä tunnistautuaksesi ja allekirjoittaaksesi sopimuksen verkkopankkitunnuksilla.

Nordnet käsittelee hakemuksen, kun kaikki hakemuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet sen verkkopankkitunnuksillaan.

Alaikäisen lapsen salkkua/tiliä hoitavat ja hallinnoivat huoltajat yhdessä Vanhempien valtakirja -lomakkeella. Mikäli olet yksinhuoltaja, suosittelemme tästä huolimatta valtakirjan toimittamista.

Siihen asti, kun alaikäisestä salkunomistajasta tulee täysi-ikäinen, salkkua hoitavat huoltajat. Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta- ja käyttöoikeus siirtyy hänen omiin nimiinsä ja vanhempien valtakirjan mukainen ja/tai muut annetut valtuutukset valtuutus päättyvät.

Jos alaikäinen on yli 15-vuotias, suosittelemme toimittamaan kopion myös lapsen henkilöllisyystodistuksesta.

Ulkomaan kansalainen alaikäisen vanhempana

Mikäli toinen vanhemmista on ulkomaan kansalainen, mutta hänellä on kuitenkin suomalainen henkilötunnus, pyydämme lähettämään kopion myös hänen suomalaisesta henkilöllisyystodistuksesta, jota käytetään osoite- ja yhteystietojen varmistamiseen.

Salkun avaus alaikäiselle lapsenlapselle/kummilapselle

Vain huoltajat voivat allekirjoittaa alaikäisen asiakashakemuksen, katso ohjeet yllä. Alaikäisen huoltajat voivat antaa lapsen salkkuun pääsyn myös jollekin muulle haluamalleen henkilölle, kuten isovanhemmalle tai kummille. Jos valtuutettu ei ole itse asiakkaana Nordnetissä, hän saa omat henkilökohtaiset sisäänkirjautumistunnisteet alaikäisen salkkuun.

Jos valtuutetulla on itsellään salkku Nordnetissä, alaikäisen salkku voidaan yhdistää hänen omien sisäänkirjautumistunnisteiden alle. Valtakirjaan tarvitaan alaikäisen molempien huoltajien allekirjoitukset. Valtakirjan voi valita seuraavista: valtakirja, rajoitettu valtakirja tai kaupankäyntivaltakirja. Annetut valtuutukset päättyvät, kun lapsesta tulee täysi-ikäinen.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Halutessasi siirtää toisessa tilinhoitajayhteisössä/pankissa olevan arvo-osuustilin kokonaisuudessaan tai osittain (lajikohtainen siirto) Nordnetissä olevaan salkkuusi, sinun tulee täyttää valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetiin. Mikäli siirrät arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan, toimita lomake Nordnetiin. Mikäli teet lajikohtaisen siirron, toimita lomake luovuttavaan säilyttäjäyhteisöön.

Suomalaisen arvo-osuustilin koti- ja ulkomaisten arvo-osuuksien siirto kokonaisuudessaan on Nordnetin puolesta lähtökohtaisesti maksutonta. Ulkomaisten arvo-osuuksien osalta kannattaa kysyä luovuttavasta säilyttäjäyhteisöstä mahdollisista siirrosta aiheutuvista kuluista. Sinun tulee merkitä lomakkeeseen siirrettävän arvo-osuustilin numero kokonaisuudessaan (35 merkkiä). Lomake lähetetään Nordnetiin. Kotimaisen arvo-osuustilin siirto kestää viisi pankkipäivää. Huomioithan, että siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Tehdessäsi lajikohtaisen siirron, on tärkeää, että ilmoitat siirrettävät omistukseksi valtakirjaan. Lajikohtaisista siirroista luovuttava tilinhoitajayhteisö veloittaa yleensä hinnastonsa mukaisen palkkion. Siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Ulkomaisten arvo-osuuksien siirto poikkeaa suomalaisten arvo-osuuksien siirrosta siinä, että niiden siirto on tyypillisesti lajikohtaista ja kustannukset on syytä selvittää luovuttavalta tilinhoitajayhteisöltä ennen siirtopyyntöä.

Kun siirrät toisesta pankista arvopapereita Nordnetiin, arvopaperien hankintahinnat eivät päivity siirron mukana. Muista ottaa hankintatiedot eli hankintahinnat ja -päivät talteen tulevaisuutta varten. Lue tästä lisää hankintahintojen päivittämisestä.

Jos sinulla ei vielä ole salkkua Nordnetissä, voit lähettää siirtovaltakirjan Nordnetille yhdessä säilytystili-/tilisopimuksen kanssa.

Huom.: rahasto-osuuksia ei voi valitettavasti siirtää toisesta pankista Nordnetiin.

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Salkut tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen.

Konsepti perustuu moderniin omaisuudenhoitoon ja se on kehitetty yhdessä J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Nordnetin kehittämä digitaalinen sijoitusneuvonta täydentää palvelua ja auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

Perustan Smart-salkuille luovat kolme eri riskitasoille suunniteltua rahastoa – Nordnet Smart 5, 10 ja 15. Salkkujen luku kertoo tavoitellun vuosittaisen riskin määrän eli vuotuisen prosentuaalisen volatiliteetin. Mitä korkeampi luku, sitä korkeampi tavoiteltu tuotto- ja riskitaso.

Nordnet Smart -rahastot sijoittavat viiteen eri omaisuusluokkaan: osakkeisiin, korkoihin, hyödykkeisiin, kiinteistöihin sekä luottoihin.

Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen. Jos markkinat laskevat ja volatiliteetti kasvaa, Smart-salkut tasapainotetaan automaattisesti vastaamaan tavoiteltua riskitasoa vähentämällä osakemarkkinariskiä.

Lue lisää Nordnet Smart -salkuista

Nordnet ilmoittaa verottajalle vuoden aikana syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset, vuoden lopussa olleet kotimaiset omistukset sekä mahdolliset sijoituslainan korot. Sinun tulee siis vain tarkistaa, että ilmoitetut tiedot ovat oikein veroilmoituksessa ja täydentää mahdolliset ulkomaalaiset omistukset sekä tietyt rahasto-omistukset vuoden lopussa.

Omistukset vuoden lopussa voit tarkistaa verkkopalvelussa kohdasta Sivuni > Vuositiliote.

Maksetut osingot ja tehdyt ennakkopidätykset voit tarkistaa kohdasta Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat valitsemalla haluamasi aikavälin ja tapahtumatyypiksi ’Osingot’.

Luovutusvoitot voit tarkistaa kohdasta Sivuni > Avaa 9A-raportti.

Verotettava voitto lasketaan yleensä käyttämällä ns. FIFO-periaatetta (First In, First Out). Tällöin osakkeet katsotaan myydyiksi siinä järjestyksessä kuin ne on hankittu.

Luovutusvoiton/-tappion määrittämiseen voit halutessasi käyttää varsinaisen hankintahinnan sijasta ns. hankintameno-olettamaa. Käyttäessäsi hankintameno-olettamaa sinun tulee huomioida osakkeiden omistusaika. Jos arvopaperit on omistettu yli 10 vuotta, voit käyttää hankintahintana 40 % arvopaperin myyntihinnasta tai jos omistusaika on alle 10 vuotta, hankintahintana voi käyttää 20 % arvopaperin myyntihinnasta.

Lue lisää ja katso sijoittajan tärkeät verotuspäivämäärät täältä.

Jos muutat EEA-alueen ulkopuolelle:

Mikäli muutat ulkomailla EEA alueen ulkopuolelle, tulee Nordnetin tällöin päivittää asiakastietosi vastaamaan viranomaisvaatimuksia.

Tarvitsemme tätä varten:

 • Kopio voimassa olevasta passista
 • Todistus verovelvollisuudesta-lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen osinkotulojen osalta.
 • Todistus henkilön verotuksellisesta asuinpaikasta – lomake Suomen veroviranomaisia varten (Asuinpaikkatodistus (6132f)), jos verotusmaasi on osinkotulojen osalta muu kuin Suomi.
 • Kopio palkkakuitista tai muusta vastaavasta tositteesta, josta käy ilmi tulosi (enintään 3 kk vanha)
 • Asiakastuntemuslomake
 • Kopio dokumentista, josta ilmenee Nordnetiin tallettamiesi varojen lähde (palkkatulosta riittää yllä pyydetty tosite tuloista)

Suomeen yleinen verovelvollisuus kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa täyttä vuotta, ja mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa Suomen verottajalta todistus rajoitetusta verovelvollisuudesta sekä Asuinpaikkatodistus (6132f).

Jos muutat EEA-alueen sisällä:

Mikäli muutat EEA alueen sisällä, tulee Nordnetin tällöin päivittää asiakastietosi vastaamaan viranomaisvaatimuksia.

Tarvitsemme tätä varten:

 • Kopio voimassa olevasta passista
 • Todistus verovelvollisuudesta- lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen

Jos verotusmaasi osinkotulojen osalta on muu kuin Suomi niin tulee sinun toimittaa myös;

 • Todistus henkilön verotuksellisesta asuinpaikasta –lomake Suomen veroviranomaisia varten (Asuinpaikkatodistus 6132f)
 • Suomen verottajan todistuksen rajoitetusta verovelvollisuudesta, jos verotuksellinen muuttoaika (3+1 vuotta) ei täyty

Suomeen yleinen verovelvollisuus kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa täyttä vuotta, ja mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa verottajalta rajoitetusti verovelvollinen todistus sekä Asuinpaikkatodistus (6132f).

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Mimmit sijoittaa -tapahtuma
Mimmit sijoittaa -tapahtuma