Hei, miten voimme auttaa?

Ulkomaisten osinkojen verotus

Kun saat osinkoa ulkomaiselta yhtiöltä, maksat siitä veroa osittain Suomeen** ja osittain yhtiön kotimaahan (verotukselliseen kotipaikkaan).

Nordnet ottaa saamastasi osingosta ulkomaisen veron, joka voi olla esimerkiksi 20 prosenttia. Sen jälkeen maksat Suomeen veroja sen verran, että olet maksanut yhteensä Suomen voimassaolevan osinkoveroprosentin mukaisesti veroja.

Verosopimus Suomen ja tiettyjen maiden välillä tähtää siihen, että sinun ei tarvitse maksaa täyttä veroa kahteen maahan. Nordnet huomioi verotussopimukset Pohjoismaiden, USA:n ja Kanadan kanssa niiden asiakkaiden kohdalla, jotka asuvat Suomessa. Se tarkoittaa, että et joudu maksamaan osinkoveroja kahteen kertaan sijoittaessasi näiden maiden pörssiyhtiöihin. On olemassa kuitenkin joitakin poikkeuksia riippuen esimerkiksi osinkotyypistä tai yhtiön yritysmuodosta, jolloin ennakonpidätystä saattaa joutua maksamaan enemmän kuin maiden välinen verotussopimus edellyttää.

Jos olet maksanut liikaa osinkoveroa muuhun kuin edellä mainittuun maahan, voit kääntyä osingot maksaneen yhtiön kotimaan veroviranomaisen puoleen. Valitettavasti Nordnet ei voi auttaa tässä tilanteessa.

**Maksat veroa siihen maahan, jossa olet kirjoilla. Tämä koskee Suomea, Ruotsia, Tanskaa ja Norjaa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin