Siirry pääsisältöön

Yleisimmin omistetut ETF:t

Nordnetin asiakaskunnan yleisimmin omistetut ETF:t, eli sijoitusrahastot, joiden osuudet on listattu jatkuvan kaupankäynnin kohteeksi pörssiin, ovat iSharesin kehittyneeseen maailmaan sijoittava ETF:ä (EUNL), S&P500 indeksiin sijoittava ETF (SXR8) ja kolmanneksi – hyvin luonnollisesti – kehittyville markkinoille sijoittava ETF (IS3N).

Kaikista helpoiten pääsee sijoittamalla koko kehittyvään maailmaan sijoittavaan ETF:ään, jossa yhdysvaltalaisten osakkeiden paino kuitenkin on merkittävä. Tässä vaihtoehdossa myös maailman muut kehittyneet markkinat ovat mukana. Mikäli sijoituksissaan haluaa painottaa jenkkejä enemmän, voi sitten tilalle valita S&P500 indeksiin sijoittavan ETF:n. Molemmat voi sitten kätevästi yhdistää kehittyvien markkinoiden ETF:ään, jolloin maailmahajautus paranee myös kehittyviin maihin.

Näihin sijoittamalla saakin hyvin kattavan ja sopivasti Yhdysvaltoja painottavan säästö- ja sijoitusratkaisun, joka kestää aikaa. Siksi ei ole lainkaan yllättävää, että juuri nämä ovat Nordnetin asiakkaiden omistetuimpia ETF:iä.

Iloiseksi tämän uutisen tekee myös se, että nämä kaikki kolme ETF:ää ovat sekä i) kustannustehokkaita (vuotuiset kulut 0,07–0,2%), ii) kasvu-osuudellisia (ei tuotonmaksua josta vuosittain joutuisi verolle) ja iii) lähtökohtaisesti fyysisiin osakkeisiin sijoittavia rahastoja.

Paasaamiseni on toisin sanoen mennyt hyvin perille. 😉

Huomioi, että vaikka osakerahastoihin ja -ETF:iin säästäminen on pitkällä aikavälillä tuottanut hyvin, tulevasta tuotosta ei ole takeita. On olemassa riski, että et saa sijoittamiasi varoja takaisin. Tutustu huolella rahaston avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
MM76
MM76
11.06.2024 20:09

Onnea kansanedustajaksi noususta. Nyt sitten lunastamaan ne puheet ja käyt laittamassa Suomen talouden kuntoon. Aikaa on vielä 3 vuotta.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki