Siirry pääsisältöön

Vastuullisuus on sijoittamisen tulevaisuutta

Tämä artikkeli on kaupallinen tiedote.

Vuosien ajan sijoittajien oli pakko valita eettisten arvojen ja tuottojen välillä, mutta nyt vastuullinen sijoittaminen myös kannattaa.

Viime aikoihin asti ympäristöarvojen ja vastuullisuusmittarien mukainen sijoittaminen merkitsi aina myös tuotoista tinkimistä. Tuoreet tutkimukset osoittavat, että tämä ei enää pidä paikkaansa.¹ BlackRockin tutkimuksen mukaan ESG-indeksit ovat menestyneet yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin perinteiset indeksit, kun niiden volatiliteetti on vakioitu.

Vastuullisuudella on todistetusti myönteinen vaikutus yhtiön pitkän aikavälin kehitykseen. Yksi syy on, että vastuullisuus rinnastuu muihin mittareihin, kuten vahvaan taseeseen. Tämä viittaa siihen, että ESG-asiat huomioon ottavat yhtiöt voivat kestää laskusuhdanteet muita paremmin.

Vastuullinen sijoittaminen on järkevää riski- ja tuottohakuiselle sijoittajalle monista syistä.

Yritysten suhtautumista omaan vastuullisuuteensa pitävät yhä tärkeämpänä sekä suuri yleisö että etenkin kasvava määrä johtotehtäviin ja päättäjiksi siirtyviä nuoria. Sääntely myös tiukentuu, mikä hyödyttää ympäristö- ja sosiaaliset vastuunsa jo vakavasti ottavia yhtiöitä.

Myös ESG-sijoitusten ja -indeksien toimintaperiaatteet ovat muuttuneet. Potentiaalisia ESG-sijoituskohteita ei enää seulota vain rajaamalla hakutuloksista pois tiettyjä aloja – tämän ansiosta sijoitusmahdollisuudet ovat monipuolistuneet. Tulevaisuutta miettivien sijoittajien ei pidäkään enää kysyä ”miksi sijoittaa vastuullisesti”, vaan ”miksi ei”.

ESG-sijoittamisessa on vielä myös ratkaisemattomia ongelmia: kaikkia yhtiöitä ei analysoida, vastuullisuudesta ei ole yhdenmukaisia standardeja ja vertailukelpoista dataa tai historiatietoa on hyvin vähän. Nämä puutteet voivat olla mahdollisuuksiakin.

BlackRock uskoo, että ESG-pisteytys tarjoaa kyllä tärkeää tietoa, mutta merkityksellistä dataa saa myös muista lähteistä. Siksi olemme luoneet oman kattavan tietokannan, joka yhdistää ESG-dataa ja täyttää väliin jääneitä aukkoja. Hyödyntämällä uutta teknologiaa ja innovatiivisia menetelmiä pääsemme analyyseissämme porautumaan ESG-kysymyksiin aivan uudella tavalla.

Vastuullisuus on sijoittamisen tulevaisuutta, eikä sitä voi enää jättää huomiotta. ESG-pisteet eivät kuitenkaan usein riitä. Sijoittajat hyötyvät huomattavasti uudenlaisista tavoista lähestyä asiaa, sillä niistä saa entistä parempia näkemyksiä ja oivalluksia vastuullisesta sijoittamisesta.

1: Esimerkiksi Corporate Sustainability: First Evidence on Materiality. Harvard Business School 2015

Pääomariski: Kaikkiin sijoituksiin liittyy riskiä. Siksi sijoitusten arvo ja siitä saatavat tuotot voivat vaihdella, eikä sijoittajalle voida taata sijoitetun summan saamista takaisin.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit