Vantaalaismies kolminkertaisti salkkunsa vuodessa

Sijoittaja-nimimerkki Avmh91 on profiilikuvauksensa mukaan vantaalainen opportunisti ja spekulaattori, jolle raha on vain valuuttaa. Avmh91:n sijoitussalkku on jaettu Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä, missä salkkuja ja niiden tuottoja voi vertailla yli 160 000 muun sijoittajan kanssa.

Avmh91 on onnistunut spekuloinneissaan varsin hyvin: hänellä on kirjoitushetkellä täydet kolme Shareville-tähteä, eli salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 10 %:n joukossa. Puolessa vuodessa salkulle on kertynyt tuottoa yli 200 %.

Miten Avmh91 on erinomaisen tuoton saavuttanut? Kysytään mieheltä itseltään!

Kerro hieman itsestäsi!

Olen koulutukseltani taloushallinnon ja rahoituksen tradenomi. Työskentelen tällä hetkellä vakituisesti kirjanpitäjänä. Olen kiinnostunut taloudesta ja politiikasta ja pyrinkin seuraamaan aktiivisesti, mitä maailmassa tapahtuu.

Bisneselämä ja maailmanpolitiikka ovat mielestäni kiinnostavia aiheita ja voivat opettaa paljon. Omassa työssäni pyrin tulevaisuudessa etenemään enemmänkin yrityksen talouden suunnittelun suuntaan ja mahdollisesti suorittamaan jollain aikataululla maisteritutkinnon.

Miten valitset sijoituskohteesi?

Strategianani on miettiä ja etsiä laajemmalla mittakaavalla erilaisia tulevaisuudessa nousevia markkinakohteita. Tykkään tutkia, miten erilaiset globaalit tekijät liittyvät toisiinsa, vaikkapa yleisen korkotason kautta tai politiikan vaikutuksista.

Brexit oli hyvä esimerkki siitä, miten markkinat reagoivat suoran yritystoiminnan ulkopuoliseen vaikutukseen – ja sitten palautuvat siitä. Vastaavasti matala korkotaso kohottaa indeksejä, mutta kun korot tulevaisuudessa nousevat, voidaan odottaa pankkialan nousevan.

Yleisesti minua kohteina miellyttävät esimerkiksi teknologiayritykset, eurooppalaiset indeksit tai vaikkapa jokin yksittäinenkin yritys, jos siitä on vahva näkemys. En kuitenkaan pyri tekemään tarkkaa analyysiä yrityksestä esimerkiksi yrityksen taseen ja tuloksen perusteella, koska uskon, että epäsuorilla tekijöillä ja tulevaisuuden ennustamisen mahdottomuudella on liian suuri vaikutus. Jatkuvasti näemme pörssissä yksittäisillä yrityksillä ”tulosyllätyksiä” suuntaan ja toiseen, mikä vähentää ennustettavuutta.

Mielestäni on myös tärkeää miettiä arvostustasoja. Monesti on vaikeaa selvittää totuus siitä, onko kohde yliarvostettu, mutta usein on helpompaa nähdä selvä aliarvostus. Aliarvostetut kohteet ovat hyviä kohteita erityisesti, jos arvostus nousee tulevaisuudessa. Esimerkiksi tällä hetkellä puhutaan, että Suomessa olisi terveysteknologia nouseva ala. Tällaiset mielenkiintoiset tulevaisuuden alat ovat mielestäni potentiaalisia sijoituskohteita.

Tärkeintä on miettiä, mihin itse haluaisi rahansa laittaa. Sijoittajan ei tulisi laittaa rahojaan mihinkään, mitä ei ymmärrä. Monesti ihmiset kokevat, näkevät ja tulkitsevat erilaisia asioita. Jokaisen tulisi miettiä päätöksensä omista näkökulmistaan ja miettiä, missä juuri itse uskoo olevansa hyvä.

Käyt kauppaa myös viputuotteilla. Mikä sai sinut aloittamaan?

Viputuotteet ovat mielestäni hyvä tapa panostaa kohteeseen, jos siitä on erityisen vahva näkemys. Jos sijoittaja on todella varma, että hänen kohteensa tulee nousemaan, miksi hän ei haluaisi sijoittaa siihen tavallista vahvemmin? Viputuotteet ovat hyvä tapa laittaa tavallista enemmän pelimerkkejä siihen mihin uskoo.

Löysin viputuotteet, kun halusin kokeilla mielenkiinnosta näkemysteni toimivuutta aiempaa radikaalimmin. Kohteeni osuivat hyvin, ja nykyään olenkin luopunut suurimmaksi osaksi muista kuin vivuista ja siirtynyt aiempaa enemmän lyhyemmän aikavälin trading-linjalle. Viputuotteilla myös tulee seurattua aktiivisemmin markkinoita ja tapahtumia, koska vaikutukset näkyvät paljon selkeämmin.

Millainen on sijoitusstrategiasi viputuotteiden suhteen?

Sijoitusstrategiani viputuotteilla on nimenomaan se, että pyrin löytämään ne alat ja kohteet, joiden uskon nousevan lähitulevaisuudessa. En halua oikeastaan pitää mitään paperia enimmilläänkään ihan paria kuukautta pidempään, koska uskon siinä vaiheessa pikaisimman nousupaineen jo täyttyneen.

Bear-tuotteet ovat oikea valinta, jos on todella vahva näkemys tulevasta laskusta. Jotkut käyttävät Bear-tuotteita myös salkun suojaamisessa kurssiromahduksilta. Muussa tapauksessa käyttäisin Bull-tuotteita, koska oletusarvoisesti markkinoiden suuntahan on ylöspäin pidemmällä aikavälillä.

Pyrin löytämään sellaiset lähitulevaisuuden nousevat kohteet, joihin uskon niin paljon, että uskallan sijoittaa vipukertoimien verran.

Sijoitatko jotakin tiettyä tavoitetta varten?

Tavoitteenani on vähän pelata ns. traditionaalisia sijoitusmalleja vastaan, kuten ”osta ja unohda”. Haluan nähdä, että ajattelemalla omilla aivoilla ja tekemällä sitä mihin luottaa voi onnistua. En halua uskoa, että jotkin sijoitusmetodit tai –tavat ovat ”väärässä” vain koska niiden sanotaan olevan.

En oikeastaan sijoita tällä hetkellä mitään tiettyä tavoitetta varten. Haluan kehittyä sijoittajana ja oppia ymmärtämään aina paremmin miten maailman talouspolitiikka pohjimmiltaan toimii. Siinä ohessa on mukavaa tietysti tehdä rahaa tulevaisuutta varten. Joinain viikkoina sitä tulee ja toisina menee, mutta tähän asti suunta on kuitenkin ollut keskimäärin ylöspäin. Tärkeintä on kehitys pidemmällä aikavälillä.

Tietysti vähän pidemmän ajan tavoitteena olisi sitten se taloudellinen riippumattomuus.

Vinkkisi viputuotteista kiinnostuneille sijoittajille?

Suosittelen kokeilemaan viputuotteita vain jos ei pelkää kasvanutta volatiliteettia. Kannattaa aloittaa sellaisilla summilla ja vipukertoimilla, jotka tuntuvat itsestä luontevilta. Mielestäni viputuotteet ovat kokonaisuudessaan hyvä mahdollisuus kasvattaa salkun tuottoa jo pienilläkin määrillä. Lähtökohtaisesti suosittelisin sijoittamaan sellaisiin kohteisiin, joihin normaalistikin sijoittaisi.

Kaikki vaan rohkeasti kokeilemaan!
Lue myös muut kirjoitukset pörssilistatuista tuotteista:
Nordnet mullistaa viputuotemarkkinat poistamalla välityspalkkiot
Näin suojaat salkkusi pörssiromahdukselta
Nämä sijoitustuotteet kiinnostavat nyt eniten
#rahapodi jakso 49 – Viputuotteiden ABC
Minifutuurit sekä Bull- ja Bear-sertifikaatit – mitä ne ovat?

Pörssilistattuja tuotteita 0 € välityspalkkioin

Kauppaa ilman välityspalkkioita

Vastataksemme asiakkaidemme kasvavaan pörssilistattujen tuotteiden kysyntään lanseerasimme Nordnet Marketsin. Nordnet Marketsissa sijoittaja voi käydä kauppaa ilman välityspalkkioita mm. tutuilla Suomi-osakkeilla, kuten Nokia ja Outokumpu, suosituilla indekseillä, kuten DAX ja OMXH25, sekä raaka-aineilla, kuten öljy ja kulta.

Tutustu Nordnet Marketsiin

Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
30.05.2017 02:53

Hassu yhteensattuma, kun juuri samaan aikaan bull-bearkampanjan kanssa esiin nousee erittäin hyvin menestynyt vipusijoittaja.

Nimetön
Nimetön
30.05.2017 22:29

Lukemani perusteella avmh91 sijoittaa/treidaa hyvin pitkälti mutun perusteella. Ei kannata ottaa tästä kaverista mallia, varsinkaan jos viputuotteilla alkaa pelailemaan.

Nimetön
Nimetön
31.05.2017 15:59

Aika vastuutonta mainostaa tällaisia juttuja Facebookissa ilman suurikokoisia varoituksia.

Nimetön
Nimetön
02.06.2017 11:41

Niin paljon on viputuotteilla ja lyhyen aikavälin spekuloinnilla rahansa menettäneitä, että ihan todennäköisyyksien perusteella kuuluu ainakin pari tällaista salkkunsa moninkertaistajaa olla.

Nimetön
Nimetön
06.06.2017 09:53

Välillä puhutaan pokeriammattilaisista jotka takoo viikoittain kymppitonneja rahaa, pitää muistaa vaan että mistä ne rahat tulee. Tuon kaverin salkku on raahannut viimeiset viisi vuotta lähes nollassa ja vasta viime aikoina on warre osunut kohdilleen.

Nimetön
Nimetön
22.08.2017 20:24

Katosi salkku aika nopeasti sen jälkeen kun osti B LONGOMXH X CZB hintaan 3,90€

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.08.2017 10:04

Kiitos huomiosta. Poistamme widgetit jutusta, kun salkku näyttää hävinneen. /Henri