Siirry pääsisältöön

Tuloskauden superviikko – mitä on luvassa?

Tuloskauden alku on sujunut positiivisissa merkeissä, kun yhtiöt ovat yksi toisensa jälkeen raportoineet vahvoja Q2-tuloksia. Pahimmat uhkakuvat ovat suurilta osin osoittautuneet aiheettomiksi, mutta myös odotukset ovat kovia, eivätkä arvostukset anna juuri tilaa tulospettymyksille. Nyt edessä on yksi Q2-tuloskauden merkittävimmistä viikoista, kun iso nippu pörssin suurimpia yhtiöitä niin Helsingin pörssistä kuin maailmaltakin kertoo ensimmäisen vuosipuoliskon suorituksistaan.

Teslan tulos maanantaina – riittääkö tulos positiiviseen kurssireaktioon?

Tesla on jo pitkään ollut yksi kuumimmista kasvuosakkeista sijoittajien keskuudessa, mutta inflaatiohuolien, kiristyvän kilpailun ja äärimmilleen venytettyjen arvostuskertoimien yhdistelmä on jarruttanut Tesla-sijoittajien tuoton tämän vuoden osalta negatiiviseksi.

Puolijohdepulasta, koronapandemiasta ja muista haasteista huolimatta Tesla tiedotti heinäkuun alussa toimittaneensa yli 200 000 ajoneuvoa vuoden toisen neljänneksen aikana. Tämä ei kuitenkaan tullut sijoittajille yllätyksenä, eivätkä ennätyslukemat siten aiheuttaneet merkittävää kurssireaktiota. Vertailukauteen nähden Teslan Q2 tulee suurella todennäköisyydellä olemaan vahva, mutta riittääkö tulos yllättämään osakemarkkinat positiivisesti? Se selviää maanantaina 26.7. pörssin sulkeuduttua.

TulosOmistajia NordnetissäTuotto (YTD)
🇺🇸 Teslama 26.7.29 119-7 %
Tiedot poimittu 22.7.2021.

Teknojätit – tiistaina tapahtuu

FAANG-yhtiöiden osalta Netflix avasi pelin jo tiistaina 20.7., mutta yksi tuloskauden mielenkiintoisimmista päivistä nähdään viikkoa myöhemmin, kun mm. Alphabet, Apple ja Microsoft raportoivat Q2-tuloksiaan tiistaina 27.7. pörssin sulkeuduttua. Facebook puolestaan astelee valokeilaan päivää myöhemmin ja FAANG-yhtiöiden tuloskauden päättää Amazon, jonka vuoro koittaa torstaina.

Siruvalmistajien kannalta markkinatilanne on viime aikoina muuttunut merkittävästi esimerkiksi autoteollisuuden ja 5G-puhelinvalmistajien kasvaneiden sirutarpeiden myötä ja alan yhtiöillä onkin ollut vaikeuksia vastata valtavaan kysyntään. Viime aikoina Inteliltä markkinaosuutta kovaan tahtiin itselleen kahminut AMD raportoi tuloksensa tiistaina markkinan sulkeuduttua ja 5G-puhelimiin siruja valmistava Qualcomm puolestaan keskiviikkona.

Teknojäteiltä nähtiin vahvoja Q1-tuloksia, mutta ylittyvätkö analyytikoiden odotukset tälläkin kertaa? Miten puolijohdepula on vaikuttanut suorituksiin? Millaisia lukuja Amazon, Microsoft ja Alphabet tarjoilevat tulikuuman pilvipalveluliiketoiminnan osalta? Mielenkiintoisia kysymyksiä riittää pureksittavaksi – vastauksia niihin saadaan viikon mittaan.

TulosOmistajia NordnetissäTuotto (YTD)
🇺🇸 Alphabetti 27.7.11 342+45 %
🇺🇸 AMDti 27.7.8 190-1 %
🇺🇸 Appleti 27.7.31 020+10 %
🇺🇸 Microsoftti 27.7.18 534+27 %
🇺🇸 Facebookke 28.7.8 966+27 %
🇺🇸 Qualcommke 28.7.1 701-7 %
🇺🇸 Amazonto 29.7.10 643+10 %
Tiedot poimittu 22.7.2021.

Nokia-kahvit porisemaan torstaina?

Nokia hämmensi sijoittajia tiistaina 13.7. tiedotteella, jonka mukaan Nokia odottaa nostavansa taloudellista ohjeistustaan vuodelle 2021. Vahvan Q1-suorituksen jälkeen kaikki ennusmerkit ovat siis sen puolella, että myös toiselta vuosineljännekseltä tullaan näkemään vahvoja lukuja. Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi tiedotteessa yhtiön odottavan joitakin haasteita loppuvuodelle, mutta kahden ensimmäisen kvartaalin tuloksen pitäisi luoda hyvä perusta koko vuotta ajatellen. Tarkempia tietoja Q2-tuloksesta ja päivitetty ohjeistus vuodelle 2021 saadaan torstaina 29.7.

Suomalaisten yhtiöiden osalta jännitettävää riittää myös muille päiville, kun markkina-arvoltaan Helsingin pörssin suurin yhtiö Neste on raportointivuorossa tiistaina, Cargotec, Konecranes ja pörssitulokas Kreate kertovat Q2-tuloksistaan keskiviikkona ja Fiskars ja Tokmanni liittyvät Nokian seuraan torstaina.

TulosOmistajia NordnetissäTuotto (YTD)
🇫🇮 Nesteti 27.7.30 472-6 %
🇫🇮 Cargotecke 28.7.10 842+39 %
🇫🇮 Konecraneske 28.7.11 572+33 %
🇫🇮 Kreateke 28.7.6 287
🇫🇮 Fiskarsto 29.7.6 984+30 %
🇫🇮 Nokiato 29.7.64 623+57 %
🇫🇮 Tokmannito 29.7.11 346+59 %
Tiedot poimittu 23.7.2021.

Tutustu myös näihin:

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
teppo
teppo
28.07.2021 11:45

Suomalaiset ne vaan on niin masokistista kansaa kun Nokiaan on aina vaan pakko sijoittaa.