Siirry pääsisältöön

Sijoitustavoitteena unelmien toteuttaminen

Viime keväänä sanoin hyvästi päivätyölle, joka oli joskus ollut unelmaduunini. Ajan myötä unelma kuitenkin muuttui, tai ehkä kirkastui. Maaliskuussa astuin hapuilevalle polulle kohti uutta unelmaani ja viimeiset kuusi kuukautta olen matkustanut ympäri maailmaa, pääasiassa niin kaukana kuin Suomesta pääsee. Australia, Indonesia, New York, Fizdi, Samoa, Havaiji ovat tulleet tutuiksi. Vapauden tunne ja matkustaminen olivat olleet minulla jo pitkään sijoitustavoitteena. En olisi ikinä uskaltanut lähteä ilman säästö- ja sijoituspottiani. Ne antavat turvaa ja rohkeutta kokeilla omia siipiäni kohti uusi mahdollisuuksia.

Mitkä ovat sinun tavoitteesi säästäjänä ja sijoittajana? Miten mittaat menestyksesi? Sijoituskirjallisuutta ja -blogeja hallitsee aktiivinen keskustelu eri sijoitusvaihtoehdoista, tuottojen maksimoinnista ja verojen minimoinnista. Sijoittamisen tavoitteiden esittely jää monesti kevyeksi tai se on hieman epämääräisesti heitetty haave taloudellisesta riippumattomuudesta. Tarkkaa summaa, jolla unelmansa uskaltaisi oikeasti toteuttaa ei kuitenkaan määritetä eikä pienempiä tavoitteita edes mainita. Monella voi olla tilanne, jossa sijoituksia ei malteta ottaa käyttöön kuin äärimmäisessä hätätapauksessa ja säästämisestä on tullut itse tarkoitus.

Unelmilla on tapana toteutua kun ne on asettanut tavoitteiksi. Kun sijoitustavoitteena oli mahdollisuus irtisanoutua ja lähteä etsimään uusia tuulia toiselta puolelta maailma, säästäminen tapahtui kuin itsestään. Konkreettinen tavoite motivoi ja auttoi karsimaan kaiken ylimääräisen. Ymmärsin ettei minun kannattanut hamstrata tarjouspyyhkeitä Hulluilta Päiviltä, sillä mitä niillä tekisin kun henkilökohtainen omaisuus pitäisi mahduttaa muutamaan varastolaatikkoon.

Merkityksellinen unelma sijoitustavoitteena tekee myös sijoittamisesta merkityksellistä. Olen pitkän tähtäimen osakesäästäjä eikä sijoittaminen ole minulle itse tarkoitus vaan työkalu toteuttaa tulevaisuuden unelmia. Jo nuorempana ne mahdollistivat unelmieni asunnon ostamisen jonka sitten pian myin, unelma vaihtui. Nyt osakepottini kasvaa ja odottaa uusia mahdollisuuksia. Unelmia ja tavoitteita on hyvä olla useita, eri kokoisia, tasoisia ja kestoisia. Näitä vastaamaan on mielekkäämpää rakentaa omat säästämis- ja sijoittamissuunnitelmansa.

Mielestäni menestystä ei mitata rahassa vaan sillä, mitä olet saanut rahalla aikaan. Yksi sijoittajaidoleistani on Bill Gates. Ei sijoitusstrategioidensa vuoksi vaan esimerkin siitä, miten sijoitustavoitteena voi olla yhteisen hyvän rakentaminen. Hän voisi olla maailman rikkain mies, mutta eri lähteiden mukaan hän on tähän mennessä lahjoittanut noin puolet omaisuudestaan oman säätiönsä kautta hyväntekeväisyyteen ja hänen tavoitteenaan on tulevaisuudessa lahjoittaa lähes koko omaisuutensa säätiölle. Merkityksellisyyden ei välttämättä tarvitse tarkoittaa kovalla vaivalla säästettyjen rahojen luovuttamista hyväntekeväisyyteen vaan myös omien tai läheisten unelmien toteuttamisen kautta numerot arvo-osuustilillä voivat saada merkityksellisen elämän.

Lisää säästämisestä, sijoittamisesta ja unelmien tavoittelusta voit lukea myös Säästöistä unelmiksi –blogistani. Tervetuloa mukaan!

Aurinkoisin terveisin Havaijilta,

Aissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.09.2017 00:48

Mielenkiintoista nähdä, mihin nämä jutut menevät, kun karhumarkkina iskee taas jossain kohtaa päälle.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.09.2017 08:49

Kun karhumarkkina tulee, minä laitan ostomekon päälle ja lähden markkinoille 🙂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.09.2017 16:27

Niin varmaan minäkin 🙂 Mietinpä vain, miten näitä juttuja (joita tulee siis nykyään joka tuutista) joudutaan muuttamaan kun 95% sopuleista painaa paniikkinappulaa ja tunnelmat ovat kuin Harmageddonissa.

Nimetön
Nimetön
21.09.2017 03:43

Hei Aissa! Erinomainen juttu! Täällä toinen unelmaduunistaan lähtenyt, uusien unelmien toteuttaja 🙂 Itse olen niin samoilla linjoilla, että sijoitusten ja säästämisen tulee mahdollistaa myös niitä lyhyen aikavälin unelmia, toki unohtamatta kuitenkaan pidemmän tähtäimen tavoitteita ja elämää. Se, että tekee järkeviä peliliikkeitä rahoillaan mahdollistaa uusiin unelmiin hyppäämisen aika joustavasti ja tuo liikkumavaraa elämään. Itselle on myös vieras ajatus tuo, että säästetään tavan takia ikuisesti tai pidetään kiinni sijoituksista, eikä tohdita hyödyntää niitä siihen omaan elämään ennen eläkevuosia, jos silloinkaan. Siksipä juuri on hyvä miettiä, että mitä haluaa sijoituksillaan tavoitella ja mahdollistaa. Tuottojen ja onnellisuuden optimoinnissa tingin ennemmin maksimaalisista tuotoista kuin onnellisuudesta… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.09.2017 21:42

Kiitos kommentistasi Rosita! Ei ole tosiaan oikeaa tapaa säästää ja sijoittaa, mutta kannustan sijoittajia todella miettimään, mitä tavoitetta varten he sijoittavat. Elämästä pitää nauttia myös ennen eläkepäiviä 🙂

Nimetön
Nimetön
27.09.2017 14:07

Netistä löytyvien tietojen mukaan, olet ollut työelämässä max. 10 vuotta. Eli on erittäin epätodennäköistä, että olisit itse kerännyt kassan, jolla voisi liidellä vuosia ympäri maapalloa. Olisikohan taustalla jokin muu rahoittaja, isä, äiti, mies, maatila, yritys, perintö yms. Älkää hyvät ihmiset uskoko näitä tarinoita, tyyliin, sijoittele nordnetin kautta muutama vuosi niin voit lopettaa työt ja kurvailla ympäri planeettaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
27.09.2017 23:43

Kiitos Ari kommentistasi, olen kyllä edelleen työelämässä ja tarkoituksena ei ole reissata vuosia pelkillä säästöillä. Tervetuloa seuraamaan blogia osoitteessa http://www.saastoistaunelmiksi, kerron siellä lisää 🙂