Sijoita kuin guru saa jatkoa: Laatuguru – Näin valitset voittajaosakkeet

Nyt tulee julki sijoituskirjahanke kirjailija ja pörssitoimittaja Karo Hämäläisen sekä sijoitusbloggaaja Random Walkerin kanssa. Uutuuskirja esittelee erinomaisesti tuottavien laatuyhtiöiden tuntomerkit ja viitoittaa tien osakemarkkinoilla vaurastumiseen kohtuuriskillä. Laatuguruksi nimetyn kirjan ennakkomyynti on alkanut! Nordnetistä kirjan saa ensimmäisten joukossa signeerattuna tai omistuskirjoituksella.

Viime vuonna useiden kuukausien ajan kotimaisten talouskirjojen myyntilistan kärjen tuntumassa viihtyneeseen Sijoita kuin guru -kirjaan esipuheen kirjoitti Björn Wahlroos. Nyt Laatuguru-uutuuskirjassa hän on saanut seuraajakseen Fortumin toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin. Lisäksi kuusi Helsingin pörssin menestyjäyrityksen (Kone, Wärtsilä, Caverion, Tikkurila, Ponsse ja Olvi) toimitusjohtajaa on antanut oman panoksensa ja perehtyneisyytensä kirjan käsikirjoitukseen.

Laatustrategiassa kaiken ylittävä kriteeri on sijoituskohteiden eli yhtiöiden liiketoimintojen laadukkuus. Laatusijoittaja ei huoli salkkuunsa keskinkertaisia tai huonoja yhtiöitä, vaikka saisi niitä kuinka halvalla. Näin laatusijoittajan tuotto tulee yleensä kannattavan kasvun ja paisuvien osinkojen kautta, ei osakkeen aliarvostuksen korjaantumisen kautta. Laatusalkussa keskeistä on halu päästä osalliseksi keskimääräistä nopeammasta kasvusta ja saada se keskimääräistä pienemmällä riskillä menettää sijoituksensa kokonaan.

Laatuguru on ensimmäinen suomalainen laatuyhtiösijoittamiseen keskittynyt kirja. Siinä esitellään sijoitustyylin periaatteet suurista linjoista aina Helsingin pörssin yhtiöiden tarkasteluun ja erilaisiin laatuyhtiölistauksiin sekä rankingeihin. Kirjassa selvitetään, kuinka maailman menestyneimmät sijoittajat ovat hyödyntäneet laatukriteereitä ja arvioidaan, mitkä suomalaisyhtiöt voisivat kiinnostaa heitä.

Toisen kirjoittajan Karo Hämäläisen sanoin laatusijoittaminen eli sijoittaminen vain ja erityisesti sellaisiin yhtiöihin, jotka ovat poikkeuksellisen hyviä, on suhteessa turvallinen tapa sijoittaa osakkeisiin. Se sopii erityisesti pitkäjänteisille osta ja pidä -sijoittajille, jollaisia suurin osa suomalaisista yksityissijoittajista on. Laatusijoittajan kannattaa siis pyrkiä ostamaan laadukasta liiketoimintaa silloin, kun siitä ei joudu maksamaan liikaa. Siis sen sijaan että tähtäisi ostamaan halvalla, ostaa erinomaista kohtuuhinnalla.

Laatuguru-kirjasta jo sanottua

“Mukaansatempaava!” -Juho Nummela, Ponsse

“Inspiroiva! Insinöörikin ymmärtää!” -Ari Lehtoranta, Caverion

“Hieno yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä.” -Jaakko Eskola, Wärtsilä

“Loistava! Sopii sekä ammattilaisille että aloitteleville sijoittajille.” -Lasse Aho, Olvi

“Kirja on lukemisen arvoinen sekä sijoittajille että yritysjohtajille. Selkeyttää, mistä yrityksen arvo syntyy.” -Henrik Ehrnrooth, Kone

Ennakkomyynti on nyt alkanut!

Laatuguru-kirjan voi tilata jo nyt ennakkoon. Ennakkotilatut kirjat toimitetaan kesäkuun jälkipuoliskolla, selvästi ennen kirjan virallista yleisöjulkistustilaisuutta, joka järjestetään Helsingissä elokuussa 2017.

Kirjan hinta on 29,90 euroa (sisältäen alv:n ja postikulut Suomessa). Laatuguru-kirjaa on saatavilla Nordnetissä myös osana neljän sijoituskirjan pakettia, joka sisältää signeerauksen tai omistuskirjoituksen.

ENNAKKOTILAA LAATUGURU TÄSTÄ LINKISTÄ

-> SIIRRY KIRJAN ESITTELYSIVUILLE

Suuremmissa tilauserissä ja ulkomaille toimitettaessa voi ottaa yhteyttä: jukka.oksaharju@nordnet.fi

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
6 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
16.05.2017 14:15

Tarjoaako kirja jotain uutta, jos hyllystä löytyy jo kaikki kolme aikaisempaa kirjaa ja nordnetin blogia on tullut seurattua aktiivisesti?

Nimetön
Nimetön
16.05.2017 14:19

Ville: Kirja tarjoaa kokonaan uuden näkökulman koko suomalaisessa sijoituskirjallisuudessa. Laatuyhtiösijoittaminen asettuu monella mittarilla arvo- ja kasvusijoittamisen välimaastoon. Siinä missä arvosijoittamisessa pääpaino on osakkeen hinnassa ja matalassa arvostuksessa, laatuyhtiöihin sijoittamisessa analyysi lähtee hinnan sijaan liikkeelle yrityksen kannattavuudesta, laadun kasvusta ja kilpailuedusta, joka suojaa kahta edellä mainittua. Myös megatrendejä, liiketoimintamalleja, kasvun arvonmääritystä ja salkunhoitoa käsitellään siinä laajuudessa, mitä aiemmissa kirjoissa ei ole nähty.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.05.2017 17:03

Kiitos vastauksesta. Vielä ei täysin hahmottunut miten kirja eroaa aimmista kirjoistasi ja blogiteksteistäsi, joissa kaikissa korostetaan yhtiön laatua ja ns. vallihautatekijöitä sekä avataan niitä tekijöitä, joista laatu syntyy.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.05.2017 18:27

Ville: Kirjassa käsitellään tarkasti paitsi laadun tunnistamista (kuten blogissa) myös sen kestävyyden arviointia ja tilanteita, joissa sijoittajan pitäisi tunnistaa laadun menettäminen riittävän varhain. Myös syitä maksaa laadusta ja tinkiä arvostuskertoimista käsitellään laajasti. Lisäksi matemaattista puolta on aiempaa enemmän ja Helsingin pörssin yhtiöt on ajettu kevään 2017 kursseilla paremmuusjärjestykseen eri laatukriteereillä. Laatuguru-kirjan sisällysluettelo on nähtävissä:

nordnet.fi/sijoituskirja

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.05.2017 21:39

Kiitos vastauksista. Eiköhän tuo kesälukemisiksi pidä hankkia. Hyvää alkukesää sinulle.

Nimetön
Nimetön
26.05.2017 15:21

E-kirjana onko saatavana?