Siirry pääsisältöön

Sharevillen 10 suosituinta keskusteluryhmää

Pohjoismaiden suurimmassa sosiaalisessa sijoitusverkostossa, Nordnetin omistamassa Sharevillessä on kirjoitushetkellä jo yli 230 000 jäsentä. Sharevillessä jäsenet jakavat toisilleen omat sijoitussalkkunsa ja kauppansa (prosentuaalisesti, ei euroina) sekä sijoitusvinkkejään.

Sharevillen keskusteluryhmät ovat erinomainen paikka keskustella potentiaalisista sijoituskohteista ja hioa sijoitusstrategiaa muiden sijoittajien kanssa. Ryhmistä saa myös apua sijoittamisessa alkuun pääsemiseksi.

Tutustu alta kymmeneen Suomen suosituimpaan Shareville-ryhmään ja liity mukaan!

1: Suomi Finland
Suomi Finland -ryhmä ei ole vain Suomen, vaan koko pohjoismaisen sijoitusverkoston aktiivisin keskusteluryhmä. Ryhmän keskusteluavaukset vaihtelevat kaikesta maan ja taivaan välillä – aloittelijoiden “Millä rahastoilla aloittaisi?”-kysymyksistä konkarisijoittajien pohdintoihin seuraavista potentiaalisista tekno-osakenousijoista Atlantin takana.

2: Aloittelijoiden kysymykset
Nimensä mukaisesti tämä ryhmä kuhisee innokkaita, aloittelevia sijoittajia, mutta myös jo kokeneempia konkareita, jotka vastailevat kaikenlaisiin kysymyksiin sijoittamisen perusteista. “Tyhmyys sallittu”, kuten ryhmän kuvauksessakin todetaan!

3: Passiiviset indeksisijoittajat
Martinin opetuslapset” voisi olla tämän keskusteluryhmän alaotsikko – täältä löydät ETF:iin ja muihin matalakuluisiin indeksirahastoihin sijoittavia käyttäjiä. Jos pohdit vaikkapa eri robotiikka-ETF:ien tai kehittyvien maiden indeksirahastojen välillä, niin tästä ryhmästä löytyy mielipide jos toinenkin!

4: Osinkopaperit
Osingot maistuvat suomalaissijoittajille, joten ei ihme, että osinko-osakkeisiin keskittyvä ryhmä löytyy korkealta Sharevillen suosituimpien ryhmien listalla. Tässä ryhmässä keskustellaan niin kotimaisista kuin ulkomaisista osinko-osakkeista. Haluatko salkkuusi vaikka kuukausittain osinkotuloja, niin että ropina käy? Täältä löydät vinkkejä ja mielipiteitä osinkosalkun kokoamiseen!

5: Taloudellinen riippumattomuus
Ryhmän kuvaus kertoo kaiken oleellisen: “Financial Independence, Early Retirement ja Downshifting – näistä ainesosista on tämä ryhmä leivottu. Kaikki taloudelliseen riippumattomuuteen pyrkivät sankoin joukoin mukaan kertomaan omista tavoitteistaan sekä jakamaan tietouttaan sijoittamisesta ja säästämisestä. Tämän aiheen ympärille on kasautunut paljon mielenkiintoisia kirjoja, blogeja ja sivustoja, joten vinkatkaa ja linkatkaa myös niihin.”

6: Verotus ja verosuunnittelu
Keskustelua kaikesta sijoittamiseen ja verotukseen liittyvästä: Miten pääomatuloja verotetaan, mitä muutoksia verotukseen on tulossa, mistä etsiä lisätietoja, miten suunnitella salkkuaan verotehokkaammaksi, mitä vähennyksiä on mahdollista saada, mitä kannattaa ottaa huomioon kun sijoittaa ulkomaille jne.

7: Ei hajau[tu]sta vaan riskillä kovaa tuottoa hakemaan
Ryhmä hurjapäille, jotka ovat valmiita sijoittamaan pieniin yhtiöihin, joiden rajusti liikkuvia kursseja ohjaavat usein spekulaatiot. Myös viputuotteet ja muut johdannaiset usein esillä.

8: USA osakkeet
Nimensä mukaisesti keskustelua USA:n markkinoilla toimivista pörssiyhtiöistä laidasta laitaan. Jenkkilän osakkeissa suomalaissijoittajia puhuttelevat usein vahvat brändit (Coca-Cola, Apple, Google…) ja osingot, joita jaetaan pääsääntöisesti neljästi vuodessa.

9: Ohjeita aloitteleville sijoittajille
Aloittelijoiden ryhmiä ei koskaan voi olla liikaa, joten tässä toinen mokoma!

10: Osinkoaristokraatit
Keskustelua osinkoaristokraateista. Osinkoaristokraatti tarkoittaa amerikkalaisittain yhtiötä, joka on yhtäjaksoisesti korottanut vuotuista osinkoaan vähintään 25 vuoden ajan. Euroopassa osinkoaristokraatin statuksen saavuttaa jo kymmenellä peräkkäisellä osingonkorotuksella – esimerkki kotimaisesta osinkoaristokraatista on Sampo.

Bonusryhmä (11): Kannabis-sijoittajat
Kanadan ja Yhdysvaltain pörsseihin listattujen kannabisyhtiöiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten muutaman vuoden aikana samalla, kun lainsäädäntö on muuttunut mm. kannabiksen lääkekäytön osalta sallivammaksi eri puolilla maailmaa. Tämä on näkynyt myös kannabistoimialan osakkeiden hinnoissa, jotka ovat nousseet jopa satoja prosentteja vuodessa. Sittemmin toimialalla on nähty myös tulospettymyksiä ja rajuja laskujakin. Alkuhuuman hälvennyttyäkin pöhinä kannabissektorilla käy kuitenkin edelleen kuumana. Jos siis kannabissijoitukset kiinnostavat, kannattaa liittyä mukaan!

Mitä siis vielä odotat? Lue lisää Sharevillestä, liity mukaan ja osallistu keskusteluun näissä ja lukuisissa muissa keskusteluryhmissä!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit