Siirry pääsisältöön

Nvidia painoi Wall Streetiä. Nousua Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5; 0,3] %.

Ennustus, jonka on laatinut Roger Berntsen – analyytikko Nordnetistä, tänä aamuna klo 07.00, on tarkoitettu opetustarkoituksiin ja perustuu maailmanlaajuisten finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset tiedot), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat laskeneet -0,5 % siitä lähtien, kun Helsingin pörssi sulkeutui maanantaina, öljyn hinta, joka on noussut 0,2 % samassa ajassa, ja USDEUR, joka on laskenut -0,1 %. Ennusteessa ei ole huomioitu yritysuutisia (tulokset yms.), jotka koskevat Helsingin pörssin yrityksiä.Roger Berntsenillä ei ole omistuksia tässä raportissa mainituissa yrityksissä.

Wall Street

  • Yhdysvaltojen merkittävimmät indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,1 % eilen.
  • Mosaic Co (4,7 %), Baker Hughes Co (4,5 %) ja APA Corp (US) (4,5 %) olivat S&P 500 -indeksin suurimpia nousijoita.
  • Resmed Inc (-11,5 %), Super Micro Computer Inc (-8,6 %) ja NVIDIA Corp (-6,7 %) päätyivät pohjalle.

Nvidia (-6,7 %) laski edelleen maanantaina, mikä painoi Nasdaq-indeksiä (-1,1 %) ja S&P 500 -indeksiä (-0,3 %). Nvidia-osake on nyt laskenut 13 prosenttia huipusta. On epävarmaa, onko huippu saavutettu Nvidia-osakkeelle tällä kertaa vai onko kyseessä vain luonnollinen korjaus, jonka ovat aiheuttaneet sijoittajat, jotka haluavat varmistaa voittonsa.

Voitonvarmistus tarkoittaa lyhytaikaista osakkeiden myyntiä saavutetun tuoton varmistamiseksi, mikä voi johtaa tilapäisiin hinnanlaskuihin. Tätä tekevät usein sijoittajat, jotka haluavat suojata voittonsa mahdollisilta hinnanlaskuilta. Syvemmät korjaukset puolestaan ovat pitkäkestoisempia ja merkittävämpiä markkinoiden laskuja. Tällaiset korjaukset johtuvat usein perustavanlaatuisista taloudellisista muutoksista tai laajemmista markkinaolosuhteista ja voivat johtaa yli 10 % hinnanlaskuun.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,4 % tiistaiaamuna.

Aasian sijoittajia ei vaikuttanut Nvidian eilisillan myynti, ja he nostivat alueen pörssi-indeksejä yön aikana. Australialainen ASX 200 johti yli yhden prosentin nousulla. Jos kiinnostus AI-yrityksiin vähenee tulevaisuudessa, tämä voi tehdä muista sektoreista, toimialoista ja alueista houkuttelevampia.

Sektorirotaatio tarkoittaa strategista sijoitusten siirtämistä eri sektoreiden välillä taloussyklien, korkomuutosten, inflaation, teknologisten ja sääntelymuutosten, geopoliittisten tapahtumien ja markkinasentimentin perusteella. Monet sijoittajat pyrkivät optimoimaan tuottoa mukautumalla muuttuviin makrotaloudellisiin olosuhteisiin, esimerkiksi sijoittamalla syklisiin sektoreihin talouden nousukaudella tai puolustaviin sektoreihin laskukaudella.

Korkomuutokset vaikuttavat myös pääoman liikkeisiin, korkeammat korot suosivat finanssisektoria ja matalammat korot tukevat pääomaintensiivisiä sektoreita. Teknologinen innovaatio ja sääntelymuutokset voivat edelleen vaikuttaa siihen, mitkä sektorit ovat houkuttelevia, kun taas geopoliittiset tapahtumat ja markkinasentimentti jatkuvasti mukauttavat sijoittajien mieltymyksiä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,15 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,53 NOK; 10,47 SEK; 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,24 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 4,73, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,23).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10 vuoden breakeven-inflaatiokorolla (T10YIE), ovat 2,22 prosenttia, kun Federal Reserven tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tällä viikolla julkaistaan useita tärkeitä makrotalouden lukuja, jotka voivat vaikuttaa globaaleihin finanssimarkkinoihin, mukaan lukien Yhdysvaltojen PCE-luvut perjantaina. PCE-luvut, tai Personal Consumption Expenditures -hintaindeksi, ovat Federal Reserven suosima inflaatiomittari sen laajan tavaroiden ja palveluiden kattavuuden, kulutusmallien muutoksia heijastavien painotusten, korvausvaikutusten sisällyttämisen ja kyvyn tarjota kattavampi ja tarkempi kuva inflaatiosta taloudessa ansiosta. Nämä ominaisuudet tekevät PCE-hintaindeksistä paremman työkalun Federal Reservelle, kun se tekee päätöksiä rahapolitiikasta hintavakauden ja maksimaalisen työllisyyden saavuttamiseksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki