Siirry pääsisältöön

Globaalia pörssirallia kannustavien inflaatiolukujen jälkeen

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,4 % tai välillä [-0,1; 0,9] %.

Wall Street

Kannustavat inflaatioluvut laukaisivat uuden pörssirallin Wall Streetillä keskiviikkona. Sekä Nasdaq-indeksi (+1,4 %), S&P 500 (+1,2 %) että Dow Jones -indeksi (+0,9 %) nousivat uusiin kaikkien aikojen huippuihin. Myös pienempiin yhtiöihin keskittyvä Russell 2000 nousi merkittävästi.

Kuten aiemmin on usein mainittu, osakemarkkinat ovat erittäin herkkiä inflaatioluvuille, koska ne ovat ratkaisevia keskuspankkien korkopäätösten kannalta. Jos käy ilmi, että inflaatiopaineet Yhdysvaltain taloudessa vähenevät edelleen tulevaisuudessa, Federal Reserve alentaa korkoja. Matalammat korot ovat kaiken muun ollessa yhtä suuri, positiivisia osakemarkkinoille ja päinvastoin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,7 prosenttia torstaiaamuna.

Eilinen nousu Euroopassa ja Yhdysvalloissa heijastui tänään Aasian pörsseihin. Hang Seng -indeksi Hongkongissa johti, seuraten Nikkei 225:ta Japanissa ja Shanghai CSI 300:aa Kiinassa. Kun ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskausi lähestyy loppuaan, huomio kiinnittyy nyt makrotaloudellisiin lukuihin.

Geopoliittinen epävarmuus näyttelee myös merkittävää roolia maailman rahoitusmarkkinoilla, sillä se vaikuttaa lähes kaikkiin globaaliin talouteen liittyviin tekijöihin. Kauppasodista ja alueellisista konflikteista pandemioiden vaikutuksiin ja ilmastonmuutokseen, sijoittajien ja markkinatoimijoiden on navigoitava monimutkaisessa ja jatkuvasti muuttuvassa maisemassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,12 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,66 NOK; 10,65 SEK; 6,85 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,6 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,72, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,32).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10 vuoden breakeven inflaatiokurssilla (T10YIE), ovat 2,31 prosenttia, Federal Reserve:n tavoitteen ollessa 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Dollari on heikentynyt merkittävästi viimeisen vuorokauden aikana, heikkojen Yhdysvaltain inflaatiolukujen (KPI-luvut) tukemana. Dollari on edelleen vahva useimpiin valuuttoihin verrattuna, joten sen heikentyminen näiltä tasoilta olisi positiivista maailman talouden dynamiikan kannalta.

Dollarin asema maailman johtavana valuuttana tekee sen vahvuudesta ja heikkoudesta avaintekijän globaaliin taloudelliseen vakauteen. Kohtalainen dollarin heikkous voi edistää Yhdysvaltain vientiä, vähentää dollariin sidotun velan aiheuttamaa painetta kehittyvillä markkinoilla ja edistää tasapainoisempaa talouskasvua maailmanlaajuisesti. Siksi on tärkeää, että dollari ei pysy liian vahvana pitkiä aikoja.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki