Siirry pääsisältöön

Nousua Aasian pörsseissä viime yönä. Amerikkalaiset makroluvut fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,5 % tai välillä [+0,1, +0,9] %.

Wall Street

Wall Streetin sijoittajat suhtautuivat rauhallisesti tiistaina, odottaessaan tämän päivän inflaatiolukuja (KPI-luvut). Lisäksi Federal Reserven viime kokouksen pöytäkirja julkaistaan.

Fed:n kokouksen pöytäkirjat tarjoavat näkemyksiä keskuspankin näkemyksestä talouteen, mukaan lukien kasvu, inflaatio ja työmarkkinat. Ne antavat myös signaaleja tulevista korkopäätöksistä. Sijoittajat ja ekonomistit analysoivat näitä pöytäkirjoja tarkasti ymmärtääkseen Fed:n näkökulman ja odotukset, mikä voi vaikuttaa kaikkeen pörssimarkkinoista valuuttakursseihin ja obligaatiohinnoitteluihin.

Fed:n inflaation hallinta korkopolitiikan kautta pyrkii tasapainottamaan taloudellisen kasvun stimuloinnin ja inflaation hallinnan välillä. Tämä tasapainottelu on kriittistä taloudellisen vakauden ja kasvun kannalta, sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,4 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Hongkongin Hang Seng -indeksi nousi merkittävästi tiistaina, mikä mahdollisesti voi nostaa tunnelmaa Euroopassa tänään. Toisaalta, Nikkei 225 koki hieman takapakkia tuoreiden japanilaisten makrotaloudellisten tietojen vuoksi.

Nikkei 225, joka oli yksi viime vuoden selvistä voittajista, näyttää voivan toistaa menestyksensä vuonna 2024. Tanskan pörssi, joka on tähän mennessä noussut 14,3 prosenttia tänä vuonna, on lähimpänä Nikkei 225:ttä, joka on noussut 18,4 prosenttia. S&P 500, kaikkein tärkein pörssi-indeksi, on kuitenkin noussut 9,2 prosenttia tänä vuonna.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 89,43 dollaria barrelilta, laskien -0,8 prosenttia tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,5 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,66 NOK; 10,55 SEK; 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,45 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,74, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,36).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,36 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Amerikkalaiset korot, johtajana kymmenenvuotinen, ovat laskeneet hieman viimeisen vuorokauden aikana. Mikäli tämän päivän inflaatioluvut ovat korkealla puolella, ne, jotka toivovat Federal Reserveltä pikaisia korkoleikkauksia, tulevat pettymään.

Ne, jotka toivovat Federal Reserveltä pikaisia korkoleikkauksia, tulevat pettymään korkeiden inflaatiolukujen vuoksi, koska se tekee korkoleikkauksista epätodennäköisempiä. Päinvastoin, korkeat inflaatioluvut voivat viitata siihen, että Fed jatkaa korkojen nostamista, tai ainakin odottaa pidempään niiden laskemisessa, varmistaakseen, että inflaatio saadaan hallintaan.

Korkoleikkaukset ovat yleensä todennäköisempiä taloudessa, joka osoittaa laskun merkkejä tai jossa inflaatio on alle tavoitteen, koska alhaisemmat korot voivat stimuloida taloudellista toimintaa tekemällä lainaamisesta halvempaa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki