Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun. Aasiassa hiljaista.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,2 % tai välillä [-0,3, 0,7] %.

Wall Street

S&P 500 (+0,6 %) nousi uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan pistemäärään perjantaina ja päätyi ensimmäistä kertaa yli 5000 pisteen. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi (+1,2 %) suoriutui parhaiten, hyötyen erityisesti yrityksistä kuten Applied Materials (+6,9 %) ja Lam Research (+5,5 %).

Perjantain ennätys, jossa S&P 500 -indeksi nousi uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan pistemäärään ja päätyi ensimmäistä kertaa yli 5000 pisteen, merkitsee historiallista hetkeä, joka heijastaa markkinoiden optimismia ja uskoa jatkuvaan talouskasvuun. Tämä virstanpylväs korostaa erityisesti teknologiasektorin merkitystä, joka on muodostunut yhä tärkeämmäksi markkinoiden veturiksi.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,3 prosenttia alhaalla maanantaiaamuna.

Useat tärkeät pörssi-indeksit Aasiassa olivat suljettuina maanantaina Kiinan uudenvuoden juhlinnan vuoksi. Tästä syystä alueelta ei saada tänään paljonkaan vetoapua. Kiinalaiset pörssit ovat muutenkin suljettuina koko viikon. Tuloskausi jatkuu tällä viikolla, mutta koska se on nyt loppumassa, suurimmat vaikutukset on jo saatu.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,87 dollaria barrelilta, laskien -0,2 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,7 prosenttia samassa ajassa.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,53 NOK; 10,45 SEK; 6,91 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,28 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,48, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,18).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven Inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,25 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tällä viikolla julkaistaan tuoreita amerikkalaisia ja eurooppalaisia inflaatiolukuja, jotka mahdollisesti voivat vaikuttaa globaaleihin rahoitusmarkkinoihin. Inflaatiopaine maailmantaloudessa, erityisesti Yhdysvalloissa, on laskenut tasaisesti viime kuukausina, trendin odotetaan jatkuvan “korkeiden” korkojen vuoksi.

Kysymys on siitä, voivatko korot, sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, laskea jälleen vuoden 2024 aikana. Markkinat hinnoittelevat, että näin tapahtuu, joskin nopeammin kuin mitä Federal Reserve on vihjannut.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki