Siirry pääsisältöön

Heikot makroluvut laskivat Aasian pörssejä viime yönä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Voittojen kotiuttaminen aiheutti sen, että Russell 2000 -indeksi, joka nousi lähes kolme prosenttia perjantaina, laski 1,3 prosenttia maanantaina. Suurimmat indeksit kuitenkin nousivat keskimäärin 0,2 prosenttia. Jää vielä nähtäväksi, jatkuuko viime viikon globaali osakeralli.

Kolmannen neljänneksen tuloskausi on lähestymässä loppuaan, ja sijoittajien on tukeuduttava tuleviin makrotaloudellisiin tietoihin navigoidessaan osakemarkkinoilla.

Nousijat ja laskijat

Pitkällä aikavälillä yritykset, jotka ovat suoriutuneet hyvin, kuten Constellation Energy Corp ja Dominion Energy Inc, voidaan nähdä vakaina sijoituksina niiden potentiaalin vuoksi tuottaa tasaisia tulovirtoja ja houkuttelevia osinkoja, jotka ovat usein haluttuja markkinavolatiliteetin aikoina. Eli Lilly and Co:n vahva lääkeportfolio ja tutkimuspipeline lupaavat jatkuvaa kasvua.

Toisaalta Paramount Global -yhtiön haasteet sopeutua nopeasti muuttuvaan mediakenttään, Moderna Inc:n tarve monipuolistaa tarjontaansa COVID-19-rokotteen ulkopuolelle ja Albemarle Corp:n riippuvuus volatiilista litiummarkkinasta, edustavat sekä mahdollisuuksia että riskejä, jotka on harkittava huolellisesti.

Pitkällä aikavälillä yrityksen johto, taloudellinen vahvuus, toimialan kehitys ja innovaatiokyky ovat ratkaisevia tekijöitä niiden kyvyssä luoda arvoa osakkeenomistajille.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1,2 % laskussa tiistaiaamuna.

Kiinan uusimmat makrotaloudelliset luvut tuottivat pettymyksen Aasian sijoittajille tiistaina. Vaikka tuontiluvut yllättivät positiivisesti, viimeisen neljänneksen vientiluvut pettivät. Alueen johtavat indeksit ovat laskeneet aamutunneilla.

Kiinan tuonti- ja vientiluvut ovat keskeisiä indikaattoreita maailmantalouden tilalle, ne vaikuttavat raaka-aineiden hintoihin ja maailman toimitusketjuihin ja antavat viitteitä maan sisäisestä taloudellisesta dynamiikasta.

Pitkällä aikavälillä nämä luvut voivat liikuttaa maailman valuuttamarkkinoita, vaikuttaa kansainvälisiin investointivirtoihin ja ohjata keskuspankkien rahapolitiikkaa. Ne ovat myös välttämättömiä arvioitaessa Kiinan poliittista vakautta, jolla on laajempia seurauksia maailmantaloudelle ja poliittiselle järjestykselle.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,71 dollaria barrelilta, laskien -1,8 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 11,08 NOK, 10,93 SEK, 6,96 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,9 NOK, 11,71 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,93 on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,64).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,42 prosenttia, Federal Reserven tavoitteen ollessa 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on laskenut hieman viime päivinä, osasyynä odotukset Venezuelan tuotannon kasvusta. Venezuela, joka on aikanaan ollut johtava öljyntuottaja, on kokenut merkittävän laskun tuotantokapasiteetissaan Yhdysvaltojen asettamien sanktioiden jälkeen. Sanktiot johtuivat ihmisoikeusrikkomuksista ja vaalimanipulaatiosta Maduro-hallinnon aikana.

Sanktioiden lieventyminen viittaa mahdolliseen parannukseen Venezuelan öljyntuotannossa, vaikka maa kohtaa edelleen haasteita, jotka vaativat suuria investointeja saavuttaakseen aikaisemmat tuotantotasot.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit