Siirry pääsisältöön

Aasia hakee suuntaa. Fed fokuksessa tällä viikolla.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %.

Wall Street

Suurin osa Wall Streetistä laski perjantaina, lukuun ottamatta Amazonia, joka nousi merkittävästi toimiettuaan rohkaisevia lukuja 3. neljänneksestä. Amazon on yksi tämän vuoden voittajaosakkeista 52 %:n nousulla, mutta osakekurssilla on vielä matkaa ennen kuin se saavuttaa vuoden 2021 ennätykselliset tasot.

Amazon, yhtenä maailman suurimmista yrityksistä merkittävällä markkina-arvolla ja johtavana toimijana teknologia- ja verkkokauppasektorilla, näyttelee keskeistä roolia maailman pörsseissä. Yhtiön osakekurssin heilahtelut voivat vaikuttaa suuriin osakeindekseihin kuten S&P 500 ja NASDAQ, kun taas yhtiön innovaatiot ja kasvu antavat viitteitä laajemmista taloudellisista trendeistä ja kuluttajakäyttäytymisestä. Amazonin globaali ulottuvuus ja menestys tekevät siitä tärkeän indikaattorin kansainväliselle taloudelle ja ajurin sijoittajien luottamukselle ja riskinottokyvylle markkinoilla.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,2 prosentin laskussa maanantaiaamuna.

Aasian pörsseissä ei ole havaittavissa selvää suuntaa aamutunneilla, joten tästä alueesta ei ole odotettavissa selvää vetoapua markkinoille tänään. Tällä viikolla on tulossa Federal Reserven uusi korkokokous, jonka oletetaan vaikuttavan globaaleihin rahoitusmarkkinoihin, mukaan lukien osakemarkkinoihin. Lisäksi julkaistaan useita tärkeitä yritysraportteja, muun muassa Applen Q3-tulokset. Toisin sanoen, edessä on jännittävä viikko suurimmalle osalle sijoittajista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 88,05 dollaria barrelilta, mikä on 0,8 prosentin nousu perjantaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,7 prosenttia samana aikana.
  • Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 11,17 NOK, 11,15 SEK, 7,07 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,78 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on nyt 5,03, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,88).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,42 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Euroopan keskuspankki (ECB) piti odotetusti ohjauskorkonsa ennallaan viime viikolla. Tällä viikolla odotetaan, että Yhdysvaltain keskuspankki tekee samanlaisen päätöksen. Kysymys siitä, olemmeko nyt saavuttaneet korkohuipun Yhdysvalloissa ja EU:ssa, on yksi suurista avoimista kysymyksistä sijoittajien keskuudessa ympäri maailmaa.

Jos Federal Reserve antaisi tällä viikolla merkin siitä, että korkohuippu on saavutettu, se voisi laukaista sektorikierron sijoittajien keskuudessa, kun monet säätävät salkkujaan muuttuneiden talousnäkymien ja markkinaolosuhteiden mukaisesti. Kasvuosakkeet, jotka usein kärsivät korkojen noususta, voivat muuttua houkuttelevammiksi, kun taas defensiiviset ja sykliset sektorit saattavat kokea pääomapakoa.

On tärkeää, että sijoittajat toimivat harkitusti ja tietoisesti, sillä markkinat voivat olla volatiilit tällaisina aikoina, ja selkeän markkinasuunnan löytäminen voi kestää aikaa. Sijoittajien on myös otettava huomioon muut globaalit taloudelliset tekijät ja epävarmuudet tehdessään sijoituspäätöksiä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit