Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Korkohuippu euroalueella voi olla saavutettu.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %. Fokuksessa Cargotec.

Wall Street

Teknologiaosakkeilla oli raskas päivä Wall Streetillä torstaina, kun taas pienet ja keskisuuret yritykset, jotka muodostavat Russell 2000 -indeksin (+0,34 %), selviytyivät huomattavasti paremmin. Nasdaq-indeksi laski sen sijaan 1,8 prosenttia, S&P 500 laski 1,2 prosenttia ja Dow Jones Industrial Average laski 0,8 prosenttia.

Amazon ja Intel olivat eilen tarkkailun kohteena, kun molemmat yritykset toimittivat kolmannen neljänneksen tulokset, jotka ylittivät odotukset pörssin sulkeutumisen jälkeen. Jälkikaupankäynnissä sijoittajat reagoivat positiivisesti, ja lähettivät molempien yritysten osakekurssit ylös viisi ja seitsemän prosenttia.

Nousijat ja laskijat

Willis Towers Watson PLC on globaali neuvonantoyritys, joka tarjoaa ratkaisuja riskienhallintaan, vakuutusvälitykseen, eläkkeisiin, terveyteen ja talenttiin liittyen.

Align Technology Inc, Invisalign-hampaidensuoristusjärjestelmän valmistaja, koki 24,9 %:n laskun. Tämä dramaattinen pudotus voi viitata siihen, että yritys kohtaa merkittäviä haasteita, joko sisäisesti, lisääntyneen kilpailun vuoksi tai markkinaolosuhteiden muutosten vuoksi.

Aasia

  • Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,7 prosenttia perjantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunneilla, mikä antaa toivoa positiivisesta vaikutuksesta tämän päivän kaupankäyntiin. Viikko kokonaisuudessaan on kuitenkin ollut haastava osakesijoittajille ympäri maailmaa.

Vaikka globaalit jätit kuten Microsoft, Alphabet ja Meta toivat markkinoille rohkaisevia tuloksia aiemmin viikolla, ovat sijoittajat hyödyntäneet tilaisuutta kotiuttaakseen voittoja useista tämän vuoden voittajaosakkeista.

Tänään huomio on öljyjäteissä Exxon Mobil ja Chevron, kahdessa maailman suurimmassa öljy- ja energiajätissä, jotka julkistavat kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 88,21 dollaria barrelilta, mikä on 0,9 prosentin nousu torstain tasoihin nähden. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 9,1 prosenttia samana aikana.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa tällä hetkellä; 11,18 NOK, 11,14 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas euro maksaa; 11,8 NOK, 11,78 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,05, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,86).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,42 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Euroopan keskuspankki (EKP) piti, kuten odotettiin, korkotason muuttumattomana torstaina. EKP:n pääjohtajan Christine Lagarden kommentit korkopäätöksen jälkeen otettiin hyvin vastaan markkinoilla. Kaiken kaikkiaan voidaan ajatella, että olemme saattaneet saavuttaa korkohuipun euroalueella, vaikka mikään ei ole varmaa ottaen huomioon maailmanlaajuiset epävarmuustekijät, mukaan lukien ne, jotka liittyvät geopolitiikkaan ja vastaaviin.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit