Siirry pääsisältöön

Huimat luvut Microsoftilta. AI-panostus kantaa nyt hedelmää.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %. Fokuksessa tulosjulkistajat KONE, Konecranes ja Valmet.

Wall Street

Maailman pörssit nousivat tiistaina useiden vahvojen kvartaaliraporttien avustamana. Wall Streetillä Verizon, Microsoft ja Alphabet olivat huomion keskipisteessä. Ensin mainittu raportoi parhaan tuloksen 15 vuoteen, kun taas Microsoft ylitti analyytikkojen odotukset erittäin vahvojen tulosten ansiosta AI-panostuksissa. Myös Alphabet ylitti markkinoiden odotukset, mutta pettymys pilvipalveluiden kehityksessä sai sijoittajat hermostumaan. Pörssin sulkeuduttua Microsoftin osakkeet nousivat lähes neljä prosenttia, kun taas Alphabetin osakkeet laskivat kuusi prosenttia.

Tekoälyä pidetään tulevaisuuden teknologiana, ja yhtiöiden, jotka sijoittavat vahvasti tälle alueelle, odotetaan saavan kilpailuedun. Microsoftin menestys AI-panostuksessaan voi siis olla indikaattori yhtiön tulevasta kasvusta ja markkina-asemasta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,4 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Aasian pörssit nousevat aamutunneilla, mikä antaa toivoa positiivisesta vaikutuksesta tästä alueesta tänään. Sijoittajien optimismi voidaan liittää useisiin tekijöihin, ml. kehitys Wall Streetillä keskiviikkona sekä uutiset uusista elvytyspaketista Kiinasta.

Tuloskausi etenee täydessä vauhdissa, ja tänään maailman suuryritykset kuten Meta (entinen Facebook) ja IBM julkaisevat numeronsa. Lisäksi lukuisia raportteja julkaistaan pohjoismaisilta suuryrityksiltä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,97 dollaria barrelilta, laskien -1,3 prosenttia tiistain tasolta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,4 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 11,15 NOK, 11,1 SEK, 7,04 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,77 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,07, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,83).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven-inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,4 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on heikentynyt huomattavasti viimeisten kahden päivän aikana, huolimatta lisääntyneistä geopoliittisista jännitteistä Hamasin iskujen jälkeen Israeliin. On kuitenkin mahdollista, että Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian yhteiset ponnistelut tilanteen eskaloitumisen estämiseksi Lähi-idässä alkavat kantaa hedelmää, kun otetaan huomioon, että öljyn hinta nyt laskee.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit