Siirry pääsisältöön

Aasiassa haetaan suuntaa. Microsoft ja Alphabet fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,3, 0,3] %.

Wall Street

Wall Streetillä koettiin erittäin turbulentti päivä maanantaina, johtuen eritoten suurista liikkeistä korkomarkkinoilla. Öljyosakkeet, Chevron etunenässä, laskivat huomattavasti, kun taas NVIDIA johti teknologiayritysten kärkeä. Öljyalalla menee tällä hetkellä lujaa, kiitos erittäin suotuisan öljyn hinnan, mikä on myös generoinut merkittäviä yritysostotarjouksia sektorilla.

Äskettäin Exxon Mobil ilmoitti ostavansa Pioneerin 60 miljardilla dollarilla. Eilen Chevron ilmoitti ostavansa Hess Corporationin 53 miljardin dollarin arvoisessa sopimuksessa. Korkeat öljyn hinnat antavat öljy-yhtiöille ylimääräistä käteistä, ja ne etsivät tapoja sijoittaa nämä rahat varmistaakseen tulevan kasvun ja vakauden.

Kaiken kaikkiaan M&A (yritysostot ja -fuusiot) öljyalalla on ollut voimakkaasti riippuvaista öljyn hinnan vaihteluista, maailmantalouden tilanteesta ja viime vuosina kasvaneesta tarpeesta siirtyä kohti kestävämpiä energialähteitä. Yritysostoja ja -fuusioita on käytetty strategisina työkaluina näiden muutosten läpi navigoimiseen ja yritysten pitkän aikavälin menestyksen turvaamiseksi.

Nousijat ja laskijat

MGM Resorts International on johtava toimija hotelli- ja viihdeteollisuudessa. Yrityksellä on useita tunnettuja kasino- ja hotellikohteita pääasiassa Las Vegasissa, mutta myös muualla Yhdysvalloissa ja kansainvälisesti. MGM Resorts International tunnetaan kattavasta palveluvalikoimastaan, joka sisältää uhkapelejä, majoitusta, viihdettä ja ravintolapalveluita.

FMC Corp on maailmanlaajuisesti toimiva kemian alan yritys, joka keskittyy tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja maataloudessa, terveydenhuollossa ja ravitsemuksessa sekä litium-teknologiassa. FMC Corp on vahvasti sitoutunut kestävyyteen ja uusien teknologioiden kehittämiseen.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat tiistai-aamuna keskimäärin -0,1 prosentin laskussa.

Aasian pörssi-indeksit osoittavat erisuuntaista kehitystä aamutunneilla. Sijoittajat kohdistavat nyt huomionsa useisiin tärkeisiin yritystuloksiin, jotka julkaistaan tulevien päivien aikana. Ensimmäisenä vuorossa ovat Microsoft ja Alphabet (entinen Google), jotka molemmat julkaisevat kvartaalituloksensa tänä yönä Suomen aikaa.

Nämä kaksi teknologiajättiä, joilla on hallitsevat markkina-asemat, ovat huomion keskipisteessä, sillä sijoittajat ja analyytikot odottavat jännittyneinä heidän kvartaalilukujaan maailmanlaajuisen talouden epävarmuuden valossa. Tulokset ovat tärkeitä, koska ne heijastavat teknologiasektorin tilaa ja tarjoavat näkemyksiä laajemmista taloudellisista trendeistä, samalla kun ne suoraan vaikuttavat pörssi-indekseihin ja markkinatunnelmaan.

Näiden kahden suorityskyky antaa myös viitteitä kuluttajaluottamuksesta, innovaatioympäristön tilasta, erityisesti pilvipalveluiden ja edistyneiden teknologioiden, kuten tekoälyn, alueilla, sekä antaa viitteitä digitaalisen mainosmarkkinan kehityksestä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,23 dollaria barrelilta, laskien -1,4 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,1 prosenttia samana aikana.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 11,06 NOK, 10,96 SEK, 6,99 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,7 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on nyt 5,06, on korkeampi kuin kymmenen vuoden koron, joka on 4,85).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,41 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain kymmenen vuoden korko, joka on nyt noin viisi prosenttia ja on korkeimmalla tasolla 16 vuoteen, on tällä hetkellä huomion keskipisteessä. Se, kestääkö maailmantalous viiden prosentin yhdysvaltalaisen kymmenen vuoden koron, riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien yleinen taloudellinen terveys, inflaatioaste, velkataso ja se, kuinka nopeasti ja aggressiivisesti keskuspankit reagoivat.

Historia on osoittanut, että taloudet voivat sopeutua korkeampiin korkotasoihin, mutta siirtymäkausi voi olla haastava ja vaatii huolellista taloudenhoitoa.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit