Siirry pääsisältöön

Uusi korkojen nousu pelästytti Wall Streetin sijoittajat

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,3 % tai välillä [-0,6, 0,0] %.

Wall Street

Osakkeet Wall Streetillä jatkoivat laskuaan torstaina, ajurinaan nousevat markkinakorot. New York-vierailunsa aikana Fedin johtaja Jerome Powell korosti, että inflaatiota vastaan taistelu ei ole ohi. Hän painotti, että Federal Reserven korkokomitean jäsenet tekevät tarvittavat toimenpiteet saadakseen inflaation takaisin kahteen prosenttiin.

Nasdaq-indeksi laski yhden prosentin. Sitä seurasi S&P 500 (-0,8%) ja Dow Jones Industrial Average (-0,7%). Huolimatta viime päivien pörssilaskusta, nämä indeksit ovat nousseet tänä vuonna 26 %, 11% ja 1%.

Fokuksessa olevat pörssiyhtiöt

Netflix Inc on johtava toimija suoratoistossa ja sillä on vahva asema sekä Yhdysvalloissa että kansainvälisillä markkinoilla. Sen keskittyminen alkuperäiseen sisältöön ja kyky mukautua paikallisiin mieltymyksiin antaa sille kilpailuedun, vaikka markkinoille tulee uusia toimijoita. Sijoittajien kannattaa seurata tarkasti yhtiön kansainvälistä kasvustrategiaa ja sitä, miten se navigoi yhä kilpailluimmissa olosuhteissa.

Genuine Parts Co puolestaan edustaa vakaita, mutta syklisiä liiketoimintoja auto-osien ja teollisuustuotteiden jakelussa. Yhtiön monipuolinen toiminta voi tarjota jonkin verran suojaa laskusuhdanteiden aikana tietyillä sektoreilla, mutta se voi myös olla herkkä laajemmille taloudellisille vaihteluille, erityisesti autoalalla. Autonosien jakelusektorin digitaalinen transformaatio on myös kriittinen seurattava alue, sillä se voi vaikuttaa yhtiön markkina-asemaan ja kasvumahdollisuuksiin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,6 prosenttia alhaalla perjantaiaamuna.

Aasian pörssit laskevat aamutunteina, joten tästä alueesta ei ole tänään tukea saatavilla. Lasku Aasiassa johtuu pääasiassa Yhdysvaltojen vaikutuksista. Nikkei 225, joka muuten on noussut 20 prosenttia tänä vuonna, on noin nollapisteessä syyskuun positiivisten inflaatiolukujen vetämänä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 93,17 dollaria tynnyriltä, 2,5 prosenttia korkeampi kuin torstaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -4,7 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD:n hinta on kirjoitushetkellä; 11,01 NOK, 10,96 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,6 NOK, 11,59 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,15, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,94).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,49 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltojen kymmenen vuoden korko, joka on tärkeämpi kuin useimmat muut korot, nousi viisi prosenttia eilen. Tämä on korkein taso vuodesta 2007 lähtien. Vaikka viisi prosenttia historiallisesta näkökulmasta ei ole erityisen korkea eikä matala, monet pelkäävät, että merkittävä korkojen nousu, jota olemme nähneet viimeisen kahden vuoden aikana, voi olla monille vaikea pala, erityisesti kiinteistöalalla.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit