Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Tuloskausi keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,4, 0,2] %.

Wall Street

Russell 2000 -indeksiin kuuluvat pienet ja keskisuuret yritykset johtivat Wall Streetin nousua maanantaina. Nasdaq-indeksin teknologia- ja kasvuyhtiöt seurasivat perässä. Osakkeet ovat nousseet tällä viikolla huolimatta kasvaneista geopoliittisista jännitteistä Lähi-idässä.

Tällä viikolla yli 10 prosenttia S&P 500-indeksin yrityksistä julkaisee kolmannen neljänneksen tuloksensa. On siksi luonnollista olettaa, että tulosuutiset jättävät muut uutiset alleen näinä päivinä.

Nousijat ja laskijat

ETSY Inc (5,2%), Warner Bros Discovery Inc (5,1%), VF Corp (4,8%), johtivat voittajien listaa S&P 500-indeksissä.
Moderna Inc (-6,5%), Organon & Co (-2,7%), Henry Schein Inc (-2,1%), olivat häviäjälistan kärjessä.

Etsy on johtava verkkomarkkinapaikka käsintehtyille tuotteille, vintage-esineille ja erikoistuotetuille tarvikkeille. Sen ainutlaatuinen asema antaa sijoittajille näkemyksen kuluttajatrendeistä, erityisesti käsityössä ja henkilökohtaisissa tavaroissa.

Moderna oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka kehittivät ja jakoivat COVID-19-rokotetta. Modernan rooli pandemiassa on tehnyt heistä keskeisen yrityksen, jota kannattaa seurata ymmärtääkseen pandemian kehitystä ja taloudellisia seurauksia.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,7 prosenttia tiistaiaamuna.

Osakkeet olivat nousussa Aasiassa aamutunteina, joten tältä alueelta voi odottaa vetoapua muillekin pörsseille tänään. Kolmannen neljänneksen tuloskauden odotetaan vaikuttavan maailmanlaajuisiin osakemarkkinoihin tulevina viikkoina. Historiallisesti osakemarkkinat ovat olleet vahvoja tänä vuodenaikana.

Viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana lokakuu, joka on jo hyvin käynnissä, yhdessä marras- ja joulukuun kanssa, on usein ollut osakemarkkinoiden positiivisimpia kuukausia. On kuitenkin tärkeää korostaa, että aiemmat tulokset eivät välttämättä anna viitteitä tulevasta kehityksestä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 89,63 dollaria tynnyriltä, mikä on -0,2 prosenttia alhaisempi kuin maanantain tasot. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,4 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,94 NOK, 10,93 SEK, 7,07 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,53 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,1, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,74).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -mittarilla, ovat 2,38 prosenttia, verrattuna Federal Reserve’n 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on jälleen lähellä 90 dollaria tynnyriltä, sen jälkeen kun se nousi merkittävästi viime viikolla pelossa siitä, että Iran, joka on kriittinen toimija maailmanlaajuisilla öljymarkkinoilla, osallistuisi Israelin ja Hamaan väliin konfliktiin.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit