Siirry pääsisältöön

JPMorgan ja Wells Fargo lunastivat odotukset kolmoskvartaalilla

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,2, 0,4] %.

Wall Street

Pelko siitä, että Iran liittyisi Israelin ja Hamasin väliseen konfliktiin, johti merkittävään öljyn hinnan nousuun perjantaina. Tämä vaikutti myös negatiivisesti osakesijoittajiin. Siitä huolimatta rohkaisevat neljännesvuositulokset rahoitusjäteiltä, kuten JPMorgan (JPM) ja Wells Fargo, estivät syvemmän laskun osakemarkkinoilla.

Geopoliittiset jännitteet ovat historiallisesti vaikuttaneet osakemarkkinoihin luomalla epävarmuutta talouskasvusta, kaupasta ja maailmanlaajuisesta vakaudesta. Maailmansodista nykyaikaisempiin tapahtumiin, kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen kauppakonfliktiin, tällaiset jännitteet ovat johtaneet markkinoiden epävakauteen.

Nousijat ja laskijat

Dollar General on yksi johtavista toimijoista Yhdysvaltain halpakauppasegmentissä. Yrityksen liiketoimintamalli keskittyy tarjoamaan tuotteita alhaisemmilla hinnoilla, pääasiassa pienissä ja keskisuurissa myymälätiloissa maaseudun ja kaupunkien yhteisöissä.

Match Group omistaa useita suosituimmista online-deittisovelluksista ja -sivustoista, mukaan lukien Tinder, Match.com, OkCupid ja monet muut. Digitaalisen teknologian nousun ja sosiaalisten tapojen muutoksen myötä online-deittailu on tullut yhä hyväksytyemmäksi ja suositummaksi.

Dollar General tarjoaa näkemyksiä kuluttajakäyttäytymisestä, erityisesti taloudellisen epävarmuuden aikana, kun taas Match Group tarjoaa näkemyksiä teknologiasektorista ja siitä, miten sosiaaliset tavat muuttuvat digitaalisella aikakaudella.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,8 % laskussa maanantaiaamuna.

Aasian pörssit laskevat aamutunteina, joten tältä alueelta ei tänään ole paljon tukea odotettavissa. Aasian lasku johtuu pääasiassa Wall Streetin vaikutuksista.

Perjantaina alkanut tuloskausi jatkuu tällä viikolla yrityksillä kuten Charles Schwab, Goldman Sachs, Bank of America, Netflix, Johnson & Johnson (JNJ) jne. Nämä yritykset toimivat paitsi Yhdysvalloissa, myös laajasti maailmanlaajuisesti. Niiden tulokset voivat antaa näkemystä taloudellisista olosuhteista ja suuntauksista eri puolilla maailmaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,86 dollaria tynnyriltä, noussut 1,7 prosenttia perjantain tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,91 NOK, 11 SEK, 7,09 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,58 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 5,07, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,66).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisella inflaation rikkoutumisasteella (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Markkinakorot laskivat perjantaina nousseen aikaisemmin viikolla Israelin levottomuuksien vuoksi. Yleisesti ottaen korkeammat korot voivat olla negatiivisia osakemarkkinoille ja päinvastoin. Suuri kysymys nyt on, olemmeko nähneet korkohuipun sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa.

Se, olemmeko saavuttaneet korkohuipun, riippuu useista taloudellisista tekijöistä, mukaan lukien keskuspankkien arvioinnit talouskasvusta, inflaatiosta ja muista makrotaloudellisista indikaattoreista.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit