Siirry pääsisältöön

Täyskäännös Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tasolla +0,6 % tai välillä [0,3, 0,9] %.

Wall Street

Yhdysvaltalaiset sijoittajat eivät näyttäneet pelästyvän viikonlopun Hamas-iskuja Israeliin. Tälle voi löytyä selitys USA:n historiasta. Vaikka 1970-luvun öljykriisi, 9/11-iskut ja 2008 finanssikriisi aiheuttivat markkinahäiriöitä, Yhdysvaltojen talous on osoittanut huomattavan kyvyn toipua.

Tämä kestävyys, yhdessä globalisaation vaikutusten, nopean informaation kulun digitaalisessa ajassa ja luottamuksen Federal Reserveen kanssa, on antanut Yhdysvaltain sijoittajille taipumuksen ohittaa lyhyen aikavälin pelot ja keskittyä pitkäaikaiseen taloudelliseen kasvuun.

Northrop Grumman Corp, johtava toimija puolustusteollisuudessa, voi nähdä lisäkysyntää tuotteilleen sotilaallisten konfliktien eskaloituessa, kuten viimeaikainen tapahtuma Hamasin ja Israelin välillä. Toisaalta United Airlines Holdings Inc, joka on herkkä öljyn hintojen ja lentoliikenteen muutoksille geopoliittisten olosuhteiden vuoksi, saattaa kokea häiriöitä toiminnassaan. Geopoliittiset tapahtumat Lähi-idässä voivat vaikuttaa öljyn hintoihin ja siten polttoainekustannuksiin, samalla kun matkustajien turvallisuuskäsitys voi muuttaa lentomatkailutottumuksia. Sijoittajien tulisi siksi olla tietoisia siitä, miten tällaiset tapahtumat voivat vaikuttaa näihin yrityksiin.

Aasia

  • Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,9 prosenttia ylöspäin tiistaiaamuna.

Aasian pörssit, Nikkei 225:n johdolla, nousevat aamutunteina. Tämä antaa toivoa vetoavusta tältä alueelta tänään. Voi olettaa, että eilinen nousu Wall Streetillä on vaikuttanut Aasian sijoittajiin yöllä. Lisäksi Hamasin ja Israelin välisen konfliktin kehityksen lisäksi sijoittajien on myös valmistauduttava tulevaan tuloskauteen.

Sijoittajien on tärkeää pystyä käsittelemään useita tapahtumia samanaikaisesti, koska rahoitusmarkkinoita usein ohjaavat sekä geopoliittiset tapahtumat, makrotaloudelliset tiedot että yrityskohtaiset uutiset. Kyky analysoida ja reagoida useisiin tekijöihin antaa sijoittajille paremman ymmärryksen markkinadynamiikasta, riskialttiudesta ja potentiaalisista sijoitusmahdollisuuksista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,69 dollaria per tynnyri, laskien -0,3 prosenttia maanantain tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,1 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,79 NOK, 10,96 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,58 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,98, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,64).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisella Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,31 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Hamasin hyökkäyksen jälkeen Israeliin markkinoiden korot Yhdysvalloissa – ja myös dollari – ovat heikentyneet merkittävästi. Historiassa on ollut aikoja, jolloin Yhdysvaltojen dollari on heikentynyt geopoliittisen epävarmuuden vuoksi, huolimatta sen perinteisestä roolista “turvasatamana”.

Esimerkiksi Vietnamin sodan taloudellinen taakka johti dollarin heikkenemiseen, erityisesti kun Yhdysvallat luopui kultastandardista vuonna 1971. Ennen Irakin invaasiota vuonna 2003 dollari laski, johtuen sekä sodan huolista että Yhdysvaltojen taloudellisesta tilasta. Lisäksi dollari kärsi Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta globaalien taloudellisten terveysongelmien vuoksi. Vaikka nämä tapahtumat johtivat dollarin laskuun, monimutkaiset tekijät, kuten keskuspankkipolitiikka ja globaali kysyntä Yhdysvaltojen varoille, ovat myös vaikuttaneet sen arvoon ajan mittaan.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit