Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa viime yönä. Yhdysvaltojen työllisyysluvut fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Lamb Weston Holdings Inc. ja Molson Coors Beverage Co. ovat merkittäviä toimijoita omilla aloillaan. Lamb Weston on johtava pakastettujen perunatuotteiden valmistaja, kun taas Molson Coors on merkittävä panimo- ja juomayhtiö. Lamb Westonin laaja jakelu antaa näkemyksen trendeistä sekä pikaruokasektorilla että globaalissa taloudessa.

Molson Coors taas antaa näkemystä juomamarkkinoiden kehityksestä, erityisesti ottaen huomioon muuttuvat kuluttajapreferenssit. Sijoittajille, jotka haluavat ymmärtää laajempia kulutustrendejä ja elintarvike- ja juomasektorin terveyttä, on arvokasta seurata näiden kahden yrityksen suorituskykyä.

Yhdysvaltain sijoittajat olivat suhteellisen rauhallisia torstaina odottaessaan kuukauden tärkeintä avainlukua: US Nonfarm Payrolls. Keskiviikon ADP-raportti oli odotettua heikompi. Siksi monet toivovat, että myös Nonfarm Payrolls -luvut osoittavat heikkoutta. Korkean inflaation tilanteessa keskuspankkien mahdolliset koronkorotukset vastauksena inflaatioon voivat hidastaa talouskasvua ja vaikuttaa kielteisesti osakemarkkinoihin. Tässä kontekstissa makrotiedot, kuten US Nonfarm Payrolls ja ADP-raportti, ovat keskeisiä indikaattoreita.

Jos nämä luvut viittaavat heikkouteen, se saattaa tarkoittaa, että talous ei ole ylikuumentumassa, mikä voi vähentää keskuspankin aggressiivisten koronnostojen riskiä. Siksi korkean inflaation aikoina heikommat työllisyysluvut saattavat paradoksaalisesti tulla tulkituiksi positiivisesti sijoittajien toimesta, koska se voi viestittää maltillisemmasta rahapolitiikasta, joka voi tukea osakemarkkinoita.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,6 prosenttia plussalla perjantaiaamuna.

Hang Seng -indeksi Hongkongissa johti Aasian pörssejä perjantaina, mikä antaa toivoa positiivisesta vedosta tästä alueesta tänään. Indeksi nousi myös torstaina odotuksilla tulevista elvytystoimenpiteistä, jotka kiinalaiset viranomaiset kohdistavat kiinteistöalalle. Hongkongin pörssi, edustettuna Hang Seng -indeksillä, on tiiviisti kytköksissä Kiinan talouteen kaupungin erityishallintoalueen aseman vuoksi Kiinassa.

Vaikka Hongkongilla on oma talousjärjestelmänsä, se toimii avainportaalina kansainvälisille sijoittajille Kiinan talouteen. Kiinan kiinteistöala, joka on ollut keskeinen maan talouskasvun ajuri, on viime vuosina kohdannut haasteita, kuten ylituotantoa ja korkeaa velkaa. Tällä sektorilla tapahtuva vakautuminen tai kasvu, erityisesti elvytystoimenpiteiden tukemana, voi vaikuttaa positiivisesti sekä Kiinan että Hongkongin talouteen ja rahoitusmarkkinoihin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 84,24 dollaria barrelilta, laskien -1,7 prosenttia torstaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,4 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,97 NOK, 11,01 SEK, 7,07 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,6 NOK, 11,61 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on invertterattu (kaksivuotinen korko, joka on 5,03, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,72).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) ovat 2,31 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on laskenut yli 10 prosenttia tällä viikolla johtuen Yhdysvaltain öljyvarastotiedoista ja signaaleista lisääntyneestä tuotannosta Venäjältä. Vuosi alkoi öljyn hinnalla 86 dollaria barrelilta, mutta hinta on vaihdellut välillä 70 ja 95 dollaria. Tämä volatiliteetti vuonna 2023, liikkeet $70:stä $95:een barrelilta, heijastaa öljymarkkinoiden historiallisia heilahduksia, jotka johtuvat geopoliittisista, taloudellisista ja teollisista tekijöistä.

Vaikka yli 10 %:n lasku viikossa on merkittävä, tällaiset heilahdukset eivät ole ennenkuulumattomia. Aikaisemmin tekijät kuten geopoliittiset kriisit, tuotannon muutokset ja taloudelliset takaiskut ovat johtaneet vastaaviin, tai vielä suurempiin, öljyn hinnan muutoksiin.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit