Siirry pääsisältöön

Voimakasta laskua Aasiassa yöllä. Pienet ja keskisuuret yritykset fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,4 % tai välillä [-0,8, 0,0] %.

Wall Street

Discover Financial Services on keskeinen toimija luottokorttipalveluissa ja heijastaa Yhdysvaltojen kuluttajien lainaus- ja kulutustottumuksia. Sen kehitys voi antaa käsityksen keskivertoamerikkalaisen taloudellisesta terveydestä. Toisaalta NextEra Energy Inc:n asema uusiutuvassa energiassa edustaa merkittävää kehitystä Yhdysvaltojen energiamaisemassa.

Russell 2000 -indeksiin kuuluvat pienet ja keskisuuret yritykset laskivat voimakkaasti maanantaina uuden koronnoston jälkeen. Suurimmat yritykset kuitenkin onnistuivat pitämään kaksi merkittävintä indeksiä, Nasdaq-indeksiä ja S&P 500 -indeksiä, ylhäällä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat perinteisesti muodostaneet talouden selkärangan, ja ne tunnetaan innovaatioista ja työpaikkojen luomisesta. Huolimatta maanantain laskusta Russell 2000 -indeksi on noussut 5,5 prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1,6 prosentin laskussa tiistaiaamuna.

Aasian sijoittajat laskivat alueen pörssi-indeksejä voimakkaasti tiistaina, mikä voi vaikuttaa tänään Euroopan tunnelmaan. Hang Seng -indeksi johtaa laskussa aamutunteina sen jälkeen, kun se oli suljettu eilen. Sijoittajat odottavat nyt perjantain Yhdysvaltojen Non-farm Payrolls -tietoja.

US Non-farm Payrolls on kuukausittainen raportti, joka kuvaa työllisyyttä Yhdysvalloissa maatalouden ulkopuolella ja sillä on maailmanlaajuista merkitystä Yhdysvaltojen taloudellisen dominanssin vuoksi. Se antaa tärkeitä viitteitä maailman suurimman talouden terveydestä, ohjaa Yhdysvaltojen keskuspankin päätöksiä, jotka vaikuttavat maailmanlaajuisiin rahoitusmarkkinoihin, ja voi heiluttaa valuuttakursseja – erityisesti Yhdysvaltojen dollaria.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 89,84 dollaria tynnyriltä, laskenut -1,4 prosenttia maanantain tasosta. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,5 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,9 NOK, 11,09 SEK, 7,12 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,6 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,11, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,68).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,35 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on laskenut alle 90 dollaria tynnyriltä jälleen ennen huomisen OPEC-huippukokousta. Suuri kysymys on, aikooko voimakas öljykartelli, Saudi-Arabian johdolla, muuttaa tuotantostrategiaansa vai ei. OPEC-maiden halukkuus lisätä tuotantoa nykyisen korkean öljyn hinnan ja vahvan dollarin vallitessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien markkinadynamiikka, varakapasiteetti, poliittiset olosuhteet, maailmantalous, varastot ja pitkän aikavälin strategiset tavoitteet.

Vaikka korkeat hinnat voivat kannustaa joitakin jäseniä tuottamaan enemmän, päätöksiin voi vaikuttaa myös jäsenmaiden väliset suhteet, maailmantalouden olosuhteet ja halu pitkäaikaiseen markkinavakautukseen.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit