Siirry pääsisältöön

Heikot makroluvut laskivat Wall Streetiä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %.

Wall Street

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -1,4 % eilen.

Resmed Inc (3,6%), Insulet Corp (3%), Dexcom Inc (3%) olivat parhaiten menestyvien yritysten joukossa S&P 500 -indeksissä. Cintas Corp (-5,3%), Stryker Corp (-4,8%), ON Semiconductor Corp (-4,6%) laskivat.

Heikot makrodatat (kuluttajaluottamus) johtivat pörssilaskuun Wall Streetillä tiistaina. Yhdysvaltain kuluttajat ovat pitkään säilyttäneet optimisminsa korkeasta inflaatiosta, matalasta talouskasvusta ja nousevista koroista huolimatta, mutta nyt näyttää siltä, että kipupiste on saavutettu. Kuluttajaluottamusluvut antavat käsityksen kuluttajien näkemyksistä taloudesta. Tällä luvulla on suuri merkitys, koska kulutus on merkittävä talouskasvun ajuri, erityisesti kulutusvetoisissa talouksissa kuten Yhdysvalloissa.

Historiallisesti luottamuksen muutokset ovat usein korreloineet taloussyklien kanssa, jossa korkeat luottamustasot voivat viitata talouskasvuun, kun taas matalat tasot voivat ennakoida taantumaa. Se myös tarjoaa arvokasta näkemystä kuluttajien reaktioihin suurten globaalien tapahtumien suhteen, kuten rahoituskriisit tai öljykriisit. Siksi kuluttajaluottamus on korvaamaton työkalu taloudellisten trendien ymmärtämiseen ja ennakoimiseen.

Aasia

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,1 prosenttia alhaalla keskiviikkoaamuna. Eilinen myyntiaalto Yhdysvalloissa ei pelottanut Aasian sijoittajia viime yönä, joten sieltä voidaan odottaa vetoapua tänään. Kiinalaiset pörssit näyttivät suuntaa keskiviikkona, ja saivat tukea myönteisistä makroluvuista. Kun Kiina kamppailee matalan inflaation kanssa, Yhdysvallat ja Eurooppa kärsivät korkeasta inflaatiosta.

Kun Kiinan matala inflaatio johtuu heikosta sisäisestä kysynnästä ja saattaa hidastaa maailmanlaajuista kasvua lyhyellä aikavälillä, korkea inflaatio Yhdysvalloissa ja Euroopassa vähentää kuluttajien ostovoimaa ja nostaa yritysten kustannuksia. Inflaation pitkäaikaiset vaikutukset riippuvat kuitenkin nykyisestä makrotaloudellisesta tilanteesta, keskuspankkien toimista ja muista globaaleista tekijöistä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 93,2 dollaria barrelilta, 1,5 prosenttia korkeampi kuin tiistaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on nousussa 2,1 prosenttia samana aikana.

  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,82 NOK, 11,01 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,62 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertoitu (kaksivuotinen korko, joka on 5,06, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,52).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden läpimurtokorkona (T10YIE), ovat 2,33 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Sijoittajien keskuudessa epävarmuus on ilmeisen suurta tällä hetkellä, pääasiassa korkeiden korkojen vuoksi. Tässä yhteydessä on syytä mainita, että Federal Reserve (Yhdysvaltain keskuspankki) odottaa, että Fed Funds Rate puolittuu nykyisiltä tasoilta vuoteen 2026 mennessä.

Yhdysvaltain keskuspankin päätökset vaikuttavat paitsi korkotasoihin ja lainoihin Yhdysvalloissa, myös maailmanlaajuisesti ja voivat vaikuttaa valuuttamarkkinoihin, maailmankauppaan ja muiden keskuspankkien toimiin. Sijoittajat, ekonomistit ja päättäjät ympäri maailmaa seuraavat tarkasti FEDin lausuntoja ja julkaisuja ymmärtääkseen potentiaaliset taloudelliset trendit, tulevan rahapolitiikan odotukset ja tehdäkseen tietoon perustuvia päätöksiä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit