Siirry pääsisältöön

Sekalainen startti pörssipäivään. Laajaa nousua Wall Streetillä. Keskiössä öljyn hinta.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Sekalainen startti viikon viimeiseen pörssipäivään.

Uskomme, että Oslo Børs avautuu -0,1 % eli vaihteluvälillä [-0,3, 0,1] %.
Uskomme Tukholman pörssin avautuvan +0,1 % tai vaihteluvälillä [-0,1, 0,3] %.
Uskomme Kööpenhaminan pörssin avautuvan +0,2 % tai vaihteluvälillä [0, 0,4] %
Uskomme Helsingin pörssin avautuvan tasaisesti eli [-0,2, 0,2] %:n alueella.

Optimismia Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 0,7 prosenttia osoittaen uutta optimismia Wall Streetillä. Nasdaq-indeksi (+1 %) johtaa tietä, jota seuraavat S&P 500 (+0,6 %) ja Dow Jones -indeksi (+0,5 %). On huomionarvoista, että myös pienemmät yritykset menestyivät eilen hyvin, mikä osoitti tervettä ja monipuolista taloutta.

Warner Bros Discovery Inc (6,9 %), Adobe Inc. (5 %), Tesla Inc (4,6 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksissä olevista yrityksistä. Vastakkaiseen päähän päätyivät GE Healthcare Technologies Inc (-3,4 %), Micron Technology Inc (-2,6 %), Lucid Group Inc (-1,9 %).

Nousua Aasiassa

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat nousseet keskimäärin 0,7 prosenttia perjantaiaamuna. Hintapaineet Kiinan taloudessa heikkenivät edelleen toukokuussa, mikä osoitti Kiinan viranomaisten mahdollisia talouden elvytystoimia aktiviteetin lisäämiseksi.

Energia ja Valuutat

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 75,36 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on -1,5 prosenttia vähemmän kuin torstaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,4 prosenttia samalla ajanjaksolla. Tätä kirjoitettaessa dollari maksaa 10,91 Norjan kruunua, 10,81 SEK, 6,91 DKK ja 0,93 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,53 ja 3,73 prosenttia.

Iran-pakotteet ja öljyn hinta

Öljyn hinta laski jyrkästi torstai-iltana huhujen johdosta myönteisistä liikkeistä Yhdysvaltojen ja Iranin välisissä neuvotteluissa nykyisistä pakotteista. Mikäli nämä pakotteet kumotaan, Iran todennäköisesti lisää tuotantoaan ja öljyn vientiään maailmanmarkkinoille, mikä voi aiheuttaa paineita öljyn hintaan.

Tärkeä huomio: tämän pörssikommentin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoiksi. Teksti ei sisällä suosituksia ostaa, myydä tai pitää mitään rahoitusvälineitä tai sijoitustuotteita, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit