Siirry pääsisältöön

Riku turvaa eläketulonsa sijoittamalla teknologiaan ja robotiikkaan

Sosiaalisen sijoitusverkosto Sharevillen käyttäjä RampageRiku sijoittaa mm. tietoturvayhtiöihin, robotiikkaan ja teknologiasektorille. Miksi nämä sektorit painottuvat miehen salkussa? Entä millaisia tavoitteita Rikulla on sijoittajana? Kysytään Rikulta itseltään!

Moi RampageRiku, kerro hieman itsestäsi!

Olen paria kuukautta vajaa 30v mies Helsingistä. Koulutukseltani olen KTM; pääaineenani luin rahoitusta ja sivuaineinani tietojärjestelmätiedettä sekä yritysjuridiikkaa. Nykyisin työskentelen pankissa analyytikkona ja pääsen soveltamaan pää- ja sivuaineitani työssäni kehittyessäni. Sijoitusala kiinnostaa myös työuran näkökulmasta, mutta tähän mennessä olen jättänyt sijoittamisen harrastukseksi ja oman mielenkiinnon kohteeksi. Ideoita olisi ja sijoituskohteita valmiiksi kartoitettuna, mutta suuremmat pääomat näiden toteuttamiseksi puuttuvat.

Millainen on sijoitusstrategiasi?

Sijoitushorisonttini on pitkä. Tavoitteeni on kasvattaa sijoitussalkku, joka pahimmassa tapauksessa turvaisi eläkkeeni, mikäli nykyinen eläkejärjestelmä tulisi tiensä päähän. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pyrin ajan kuluessa hajauttamaan sijoitukseni myös osakemarkkinoiden ulkopuolelle.

Pyrin myös huomioimaan omat heikkouteni sijoittamisessa. Olen tehnyt graduni ETF:istä ja tunnen aktiivisen ja passiivisen sijoittamisen hyödyt ja huonot puolet; sijoitan indekseihin, mutta sallin itselleni myös näkemyksen ottamisen (sijoittaminen on myös harrastus ja tiedän luonteessani olevan hieman pelurin vikaakin). En kuitenkaan koskaan aloita päivätreidaamista.

RampageRikun Shareville-salkun suurimmat sijoitukset:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Olet sijoittanut mm. Nixuun, F-Secureen ja Eyeonid Groupiin. Millaisilla kriteereillä valikoit sijoituskohteesi tietoturva-alalta?

Tietoturva-ala on ollut sijoitustutkassani jo muutaman vuoden, eli jo ennen nykyistä “trendiä”. Olen yksityisyyttäni arvostava ja tietotekniikan suhteen samaan aikaan sekä kiinnostunut että epäileväinen. Näkemykseni mukaan suuri yleisö ei ole vieläkään herännyt tietoturvan tärkeyteen ja siksi uskon, etä tietoturva-ala jatkaa voimakasta kasvuaan tietoisuuden vähitellen kasvaessa. Ikävä sanoa, mutta uskon rikollisuuden kasvavan edelleen ja luovan kysyntää alan firmoille.

Sijoituskohteeni valikoin osin analyysipohjalta ja osin mutulla, mikä on sinänsä vaarallista. Nixussa näin pienen mutta voimakkaasti kasvua tavoittelevan yhtiön, jonka johdon näkemys on yhteneväinen omani kanssa. Uskon edelleen Nixun kasvuun. Nixuun kohdistuvaa ostotarjoustakaan en pitäisi mahdottomana. Upside on vahva.

F-Securen osalta brändi on vakiintunut ja luotettava – ainakin minun silmissäni. Luotan itse firman tuotteisiin. Yhtiö on myös Nixua kypsempi (maksaa osinkoa) mutta silti kasvumahdollisuuksiakin on.

RampageRikun Shareville-salkun tuotto:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Kuulut myös robotiikka-aiheiseen keskusteluryhmään ja omistat iSharesin robotiikka-ETF:ää. Mikä on saanut sinut sijoittamaan tälle toimialalle?

Näen työssäni robotiikan kehittyvän omallakin alallani. Uskon paitsi fyysisten robottien myös ohjelmistorobottien valtaavan entuudestaan työpaikkoja varsinkin suorittavan tason rutiinitöistä. Tällöin se, jolla on hyvät lähtökohdat robotiikan saralla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, pääsee hyödyntämään momentumia. Kysyntää tulee uskoakseni olemaan kaikilla aloilla muodossa tai toisessa. Tässäkin pyrin ratsastamaan kehittyvällä megatrendillä ja silti harrastamaan indeksisijoittamista. Robotiikka myös kiinnostaa puhtaasti aiheena, koska olen lapsesta asti ollut “tekniikkahörhö”.

Pyrin ratsastamaan kehittyvällä megatrendillä ja silti harrastamaan indeksisijoittamista.

Sijoitatko jotakin tiettyä tavoitetta varten?

Lamborghini huvilani pihassa. Siinä maallinen unelmani. Mutta realistisempi tavoite on saada taloudellista turvaa tulevaisuuteen ja kenties keventää työtaakkaa jo ennen varsinaista eläkeikää, jos sellaista minulle valtio tulee edes määrittämään. Tavoitteena on turvattu ja vapaa huominen.

Vinkkisi muille sijoittajille?

Älkää kuunnelko sokeasti muita vaan kehittäkää omaa ajatteluanne siten, että pystytte itsenäiseen perusteltuun päätöksentekoon. Opetelkaa myös tuntemaan oman päänne toimintaa ja ajattelutapojenne sudenkuoppia. Te teette aina päätökset itse – poikkeuksetta.

Tutustu tästä marraskuun 2017 teemamegatrendiin, teknologiaan.

Lue myös Jenni84:n, Ryökäleen ja muiden Shareville-käyttäjien haastattelut

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit