Siirry pääsisältöön

#rahapodi – mikä se on, ketä varten ja miksi?

Nordnetin rahapodi on podcast, netistä ladattava äänitallete, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetää minun lisäksi Nordnetissa yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Julkaisemme uuden podcastin joka torstai-iltapäivä. Kyseessä  on kymmenen lähetyksen kokeilu, Suomen ensimmäinen puhtaasti talousasioita käsittelevä podi, joten toivomme rakentavaa palautetta, aiheita ja ideoita mahdollisimman mielenkiintoisen sisällön ja formaatin löytämiseksi.

Mikä ihmeen podcast?

Wikipedian mukaan (tässä itse kukin on uuden edessä…) podcasting on tilauspohjaista äänitiedostojen julkaisua verkossa. Julkaisun kuuntelu voi tapahtua milloin vain tietokoneen lisäksi MP3-soittimella tai millä tahansa älypuhelimella.

Itse sana podcasting tulee sanoista iPod ja broadcasting, joka viittaa audiotiedostojen siirtämiseen Applen MP3-soittimeen. Koska iPod ei kuitenkaan ole välttämätön podcastin kuunteluväline, termi on myöhemmin määritelty myös lyhenteeksi sanoista ”portable on demand”.

Aiheet ja sisältö

Rahapodissa puhumme talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvistä aiheista, eli pitkälti samoista asioista mitä myös nordnetblogissa käsitellään. Kokeilemme näin ensi alkuun 20 minuutin lähetystä, mutta voi olla, että podin pituus venyy jopa tunnin mittaiseksi jos aihetta on.

Ensimmäisessä lähetyksessämme puhumme muun muassa Kiinan tilanteesta, Yhdysvaltojen keskuspankin (Fedin) viimeviikkoisesta korkopäätöksestä, sivuamme Kreikan vaaleja ja puhumme näiden vaikutuksesta EKP:n päätöksiin.

Mikä sinua kiinnostaa?

Ehdotuksia rahapodin sisällöstä voit lähettää twitterin kautta #rahapodi tai sähköpostitse rahapodi@nordnet.fi. Teemmehän tätä sinua varten.

Aiheet voi olla syvältäluotaavia, jolloin podissa käsitellään vain yhtä asiaa kerrallaan, lyhyitä täsmäkysymyksiä joihin aina olet halunnut saada vastauksen tai yhdistelmä molempia.

Kysy mitä vaan, me vastaaamme

Työnjako Miikan ja minun välillä on periaatteessa seuraava: Miikka pyrkii esittämään (myös) niitä tiukkoja kysymyksiä mitä tavallisesti kukaan ei uskalla esittää – minä pyrin antamaan sellaisia vastauksia joita muut ei välttämättä suostu tai (esimerkiksi työnkuvansa takia) pysty antamaan.

Aiheet ja kysymykset voivat olla vakavia tai sitten ei. Pääasia on, että lähetyksestämme tulisi mielenkiintoinen ja kuuntelemisen arvoinen.  Joten nyt kaikki mukaan kehittelemään Suomen ensimmäistä, puhtaasti talousasioihin keskittyvää podia!

 

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
27.09.2015 13:33

Hyvä juttu, varmasti tulee kuunneltua. Voi laittaa soimaan vaikkapa samalla kun kokkailee keittiössä päivällistä ja jättää radiokanavat kuuntelematta yhtenä päivänä viikossa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.09.2015 14:12

Kiitos, mukava kuulla!

Nimetön
Nimetön
01.10.2015 15:04

Voisiko tuon ensimmäisen podcastin saada uudelleen miksattuna, toisen kanavan ääni on todella hiljainen…

Nimetön
Nimetön
04.10.2015 17:19

Oikein hyvä ja toivottavasti vuorovaikutusta parantava palvelu taas kerran.