Siirry pääsisältöön

Pörssiin odotettavissa verenpunainen päivä

Piensijoittajan kannattaa pitää pää kylmänä, vaikka maailman osakemarkkinoilla saatetaan nähdä jopa kaupankäynnin keskeytyksiä.

Odotan Helsingin pörssiin verenpunaista päivää. Markkinoilla ei ole varauduttu republikaaniehdokkaan voittoon, eivätkä markkinat pidä yllätyksistä. Osakekurssit ovat Yhdysvalloissa lähellä kaikkien aikojen ennätyslukemia, ja Euroopassakin arvostukset ovat korkealla. Korot ovat nollassa, ja korkosijoittajatkin ovat siirtyneet osakemarkkinoille.

Piensijoittajien kannattaa pitää pää kylmänä

Tällaisessa tilanteessa kaikki uusi epävarmuus maailmantalouden tulevaisuudesta vie sijoittajien sormen herkästi liipaisimelle. Suomalaisten piensijoittajien kannattaa pitää pää kylmänä. Nopeita liikkeitä ei kannata tehdä, mutta pitkän ajan strategiaa sen sijaan voi miettiä uudelleen. Esimerkiksi yksittäisten Euroopan maiden niin sanotut maariskit ovat niin suuria, että maantieteellistä hajauttamista maailmanlaajuisesti voi olla syytä lisätä.

Keskiviikosta tulee joka tapauksessa maailman pörsseille todennäköisesti voimakas laskupäivä, jos Trumpin voitto varmistuu. Kaksinumeroisilta miinuslukemilta tuskin vältytään. Uskon, että jopa kaupankäynnin keskeytyksiä nähdään.

 

Katseet USA:ssa: S&P 500 -indeksin osakkeet nyt ilman välityspalkkioita. Lue lisää tästä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
21 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
21.11.2016 09:40

Näiltä jälkiviisailta kysyn, kuka oikeasti uskoi, että osakemarkkinat reagoisivat positiivisesti Trumpin valintaan. Useat analyytikot (ei vain Jukka) toivat harvinaisen selkeäsanaisesti esiin näkemyksensä, että Trumpin valinta johtaisi jyrkkään kurssilaskuun. Myös itse uskoin näin käyvän. Mielessä olivat Brexit-äänestys ja toisaalta se tosiasia, että markkinat eivät (yleensä) pidä arvaamattomuudesta, jota paitsi Trumpin valinta, myös hänen persoonansa edustavat. On suurempi kysymys, miksi gallupit eivät kyenneet ennakoimaan Trumpin voittoa ja miksi suuri osa analyytikoista ennusti markkinareaktion väärin. Ilmiössä on jotain, mitä moni fiksu ihminen ei ymmärrä. Kannattanee kuitenkin olla sen verran viisas, että pyrkii ymmärtämään ja oppimaan virheistään. Jukka on fiksu mies ja fiksuja ihmisiä… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.11.2016 21:49

Tuolla periaatteella jukka voisi alkaa kirjoittamaan rulettipöydän seuraavan pyöräytyksen väristä. Mahdollisuus osua oikeaan on suunnilleen sama.

Jos kehuu itseään osakestrategiksi, pitäisi olla jotain muutakin takana kuin vain arvaus. Tälläkin kertaa Jukan “näkemys” osoittautui vain arvaukseksi, olkoonkin että saman suuntainen kuin valtaosalla muitakin guruja ja strategeja. Tämäkin osoittaa vaan sen totuuden, että kukaan ei näistä oikeasti tiedä, vaan veikkaus “mustalle tai punaiselle” on yhtä hyvä veikkaus.

Nimetön
Nimetön
13.11.2016 21:21

Eiköhän Jukalta tule tämänkin täydellisen munauksen jälkeen kohta taas joku varma näkemys tai pahimmillaan ostosuositus tyyliin “nyt kantsii kahmia Fortumia kaksin käsin”. Nää osinkomiehet on kyllä vaarallisia säheltäjiä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
15.11.2016 12:18

Nokiaahan se kehoitti kahmimaan jo kaksin käsin muutama viikko sitten useassakin artikkelissa. Tänään mittarissa -6%, muutaman viikon takaisen -20% pudotuksen lisäksi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
15.11.2016 17:31

Laskevat kurssit tietävät joskus hyviä ostomahdollisuuksia. Riippuu tietysti yhtiöstä.

Nimetön
Nimetön
10.11.2016 15:05

Äh, ihan validi tuo Oksaharjun näkemys mielestäni oli. Psykologiaa ja massojen liikkeitä (johon talous”tiede” pitkälti perustuu) on hyvin vaikeaa ennustaa, varsinkin yksittäisissä tapahtumissa. Sen takia kannattaa jättää hötkyily väliin ja sijoittaa tasaisesti hyviin yhtiöihin – juuri kuten Oksaharju advokoi.

Nimetön
Nimetön
10.11.2016 12:37

Nuori mies, oppirahoja.

Nimetön
Nimetön
10.11.2016 08:35

Siis maksetaanko näiden höpöhöpö blogien kirjoittajille oikeasti palkkaakin?
Eihän näissä jutuissa ole mitään tolkkua. Mennään vaan 7-päivää tyyliin ja heitellään hihasta maailmanlopun ennustuksia ja muuta,
Nyt oikeasti vähän rotia hommiin. On asiakkaiden väheksyntää julkaista tälläistä roskaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
10.11.2016 13:18

Eipäs liioitella, suurin osa blogeista on ok.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
10.11.2016 13:39

Varmasti kaikki sellaiset, joissa ei tarvitse ottaa näkemystä vaan kirjoittaa joitain itsestäänselvyyksiä joita jokainen sijoittamiseen vähääkään vihkiytynyt kaveri itsekin tietää.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
10.11.2016 19:48

Kelpaa nää ainakin näemmä sulle, kun käyt niitä lukemassa, ja niin kelpaa minullekin.

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 23:16

Hän myös saa palkkaa näistä jutuista?

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 19:47

Oli kyllä niin verenpunainen päivä, että näin jo lopussa melkein sinistä.

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 18:16

Jukka olet kovasti kantaa ottava, mutta nyt et ajatellut että ei se yks pressa kuitenkaan maailmanloppua saa aikaiseksi. Miksi saisikaan pörssissä, koska hän edustaa rikkaita ja liike-elämää eikä varmasti heikennä toimillaan yritystoiminnan edellytyksiä. Päin vastoin, on puhunut yritysverojen alentamisesta! Sovinnainen voiton puhe myös yllätti ja liennytti. Alpo Rusilla oli muuten hyvä analyysi Iltalehdessä.

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 17:27

Huono kirjoitus, pörssissä ei pärjää arvaamalla.

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 17:26

“Kaksinumeroisilta miinuslukemilta tuskin vältytään. Uskon, että jopa kaupankäynnin keskeytyksiä nähdään.”

Nyt meni Jukalla kyllä niin poskelleen “arvailut” kun olla ja voi. Pitäisi olla jotain hajua eikä pelkkää arvailuja jos julkaistaan vielä pääuutisissa. Ainakin suomessa näyttää kurssit olevan hienosti vihreällä.

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 15:42

Tässä taas nähdään, kuinka pihalla analyytikot tällä hetkellä ovat ihan kaikesta!

Nimetön
Nimetön
09.11.2016 13:07

Nopanheittäjällä ei tänään oikein osunut: “Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju odottaa jopa kaksinumeroisia miinuslukuja pörsseihin”

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001949343.html

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2016 14:37

Hei,
itse ajattelin, että tänään lasketaan ja loppuviikko otetaan kiinni tämän päivän lasku. En koskaan uskonut isoon laskuun tai pidempiaikaiseen, koska tuskin kukaan myy ja on poissa markkinoilta seuraavat vuodet.

Ja Jukalle oma neuvo on, että ei kannata leikkiä jumalaa joka tietää mitä markkinoilla tulee käymään, koska kun on väärässä niin se syö helposti uskottavuuden jota on vaikea saada enää takaisin. Muistissa vielä Nordea osinko ennusteet ja nyt vielä tämä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2016 16:11

Muistissa on myös Jukan suositukset ostaa Nokiaa Ericssonin tulosvaroituksen jälkeen. Sen ongelmat eivät kuulemma koske Nokiaa. Sen suosituksen jälkeen Nokia on antanut oman katsauksensa, jossa on kertonut ongelmien olevan juuri samoja kuin Ericssonilla. Myös Nokian kurssi tullut alas yli 20% Jukan ostosuositusten jälkeen.