Nordnet Superrahasto Suomi – täysin kuluton indeksirahasto

Lanseeraamme tänään Suomen ensimmäisen täysin kuluttoman indeksirahaston. Nordnet Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, joka sisältää Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta yhtiötä. Nordnet kattaa kaikki rahaston kulut, eli rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota.

Tämä on suuri päivä ennen kaikkea suomalaisille piensijoittajille. Tuntuu aivan mielettömältä uudistaa rahastosäästämistä Suomessa ja olla ensimmäinen pankki, joka tarjoaa sijoittajille täysin kuluttoman rahaston.

Teemme tämän useasta eri syystä. Ensinnäkin olemme sitä mieltä, että vaurastumisen ei tarvitse maksaa. Toiseksi asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet tällaista tuotetta. Kolmanneksi haluamme nostaa sijoittajien tietoisuutta rahastosäästämisen kustannuksista ja passiivisesti hoidettujen rahastojen hyödyistä. Suomeen sijoittavien rahastojen keskimääräinen kokonaiskulusuhde on 1,58 %, eli jokaisesta 10 000 euron sijoituksesta menee 158 euroa rahaston omiin kuluihin vuodessa.

Seuraavan kolmen viikon aikana on käynnissä merkintäjakso, jonka aikana kerätään rahaston alkupääomaa. Kaupankäynti Superrahastolla alkaa 17.6.2014. Merkintäjakson aikana on mahdollista sijoittaa suurempiakin summia 1 miljoonaan euroon saakka, mutta kaupankäynnin alkaessa minimimerkintä yksittäiselle sijoittajalle on 15 euroa ja maksimi 10 000 euroa päivässä.

Superrahastoa hallinnoi Öhman Fonder ja sitä myydään ainoastaan Nordnetin asiakkaille. Kyseessä on kasvuosuusrahasto, eli osingot uudelleensijoitetaan rahastoon normaalisti. Emme ansaitse rahastolla suoraan, vaan näemme rahaston markkinointikeinona uusien asiakkaiden hankkimisessa. Lanseeraamme vastaavat rahastot myös Norjassa ja Tanskassa. Pohjoismaiset rahastot tulevat suomalaisten sijoittajien saataville kesän aikana.

Myös talousvalmentajamme Martin Paasi on innoissaan Superrahastosta:

– Maksamalla vähemmän saat enemmän. Sijoittamisessa kulut syövät tuottoa, eli niillä ei ainakaan akateemisen näytön valossa saa odotettua lisäarvoa. Minimoimalla kulut tiedät jo tänään, että sijoituksesi tuotto kuuluu parhaimmistoon jopa 40 vuoden päästä.

– Vaurastuminen on ihmisoikeus, johon lähes kaikilla ihmisillä on mahdollisuus pitkäjänteisen, kustannustehokkaan ja ajoissa aloitetun säästämisen avulla. Kuluton sijoitus päästää korkoa korolle -efektin valloilleen. Näin maailman kahdeksas ihme pääsee esteettömästi tekemään työtä sijoittajien taloudellisen riippumattomuuden eteen.

Lue lisää Nordnet Superrahasto Suomesta: www.nordnet.fi/super

 

/Niklas Odenwall

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
25 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
27.05.2014 13:16

Hallelujah! Kiitos Nordnetin väki. Toiveeni on kuultu. Vaikuttaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta pitkäaikaiseen säästämiseen.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 11:11

Hauskaa kuulla Harry!

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 14:31

Hienoa! Toivottavasti aiotte sitoutua tähän yli 10 vuodeksi.

Laittakaa sekä avaintietoesitteeseen, että esittelysivulle tieto osinkojen uudelleensijoittamisesta. Tärkeä tieto puuttuu vielä.

Ja rahastoesite pitäisi ehdottomasti saada suomeksi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 11:01

Moi Paapaa,
Avaintietoesitteen kirjoittaminen ja muuttaminen on aika monimutkainen prosessi. Tätä rahastoa hallinoi Öhman fonder meidän puolesta eli he myös vastaavat avaintietoesitteestä. Myönnettäköön että juuri tämä seikka oli hieman epämääräisesti ilmaistu eli totean vielä varmuuden vuoksi että osingot sijoitetaan takaisin rahastoon eli tulee rahastoon sijoittaneiden hyväksi. Sama koskee myös mahdollista tuloa mikäli rahasto tulevaisuudessa harjoittaa osakelainausta johon sillä on mahdollisuus.

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 15:09

Hyvä homma! Mukana ollaan!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 11:12

Bueno!

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 15:18

Tattis! Hieno homma, Nordnet!

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 15:27

Ihan kiva tuote, mutta olenko ainoa, jota tämä ei sen kummemmin innosta? Sitten kun samanlainen tuote löytyy koko pohjoismaiselle markkinalle (=enemmän hajautusta) niin palataan asiaan. Lisäksi ei pidä myöskään unohtaa sitä seikkaa, että Nordnet Suomi on kaupankäyntikuluilla edelleen kalliimpi kuin Nordnet Ruotsi, Tanska tai Norja. Sitten kun edelliseen tulee muutos, niin innostun toden teolla.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 10:53

Moi Jaakko, kun kaupankäynti Tanskan ja Norjan rahastoissa aloitetaan (n.4-5 viikon kuluttua) ne tuodaan myös suomalaisten asiakkaittemme valkoimaan jolloin saat hieman laajempaa hajautusta halutessasi. Näissä rahastoissa ei ole kaupankäyntikuluja missään maassa joten Superin osalta en ihan ymmärrä kommenttiasi mutta katso myös vastaukseni yllä Jukalle kuluista yleisesti.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
31.07.2014 01:08

Huomaan, että toukokuussa Tanskan ja Norjan rahastojen kaupankäynnille on luvattu alkamisaika heinäkuun taitteeseen. Ymmärrettävää toki on, että asiat seisovat kesäkuukausien aikana, mutta tyhjien lupauksien antaminen asiakkaille heikentää kovasti uskottavuutta, jonka Nordnet sai superrahastojen lanseeraamisella.

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 16:13

No mutta tämäpä ei sitten olekaan täysin osakepohjainen rahasto. Vastapuoliriski tulee mukaan, juuri sitähän moni karttaa!
“Rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja muihin
jälkimarkkinakelpoisiin osakepohjaisiin arvopapereihin.
Rahasto saa käyttää johdannaisinstrumentteja osana
sijoituspolitiikkaansa.”

Enpä sitten tiedä kiinnostaako enää tuon takia.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 10:36

Taitaa ainakin minun vähäisen kokemuksen pohjalta olla aika standarditekstiä tuollainen… Superrahasto sijoittaa pääsääntöisesti osakkeisiin.

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 18:24

Aika outo strategialinjaus lähteä kilpailemaan rahastoyhtiöiden kanssa. Mahtavatkohan kaikki yhteistyökumppanit olla tyytyväisiä… Jos tällä on tarkoitus lyödä kapulaa erään Suomalaisen rahastoyhtiön rattaisiin, jolla on hyvin samantapaisia tuotteita, niin voi ollakin järkeä. Varsinkin jos osingot uudelleensijoitetaan. Pidin kovasti 10.2.2014 kampanjasta ja olisin mieluummin nähnyt palkkiotasojen laskun järkevämmälle tasolle. Siis ainakin vähemmän kauppaa käyvien osalta. Itse olen surkeimmalla palkkiotasolla, eikä se kauheasti motivoi tekemään ostoja. Epäilisin jopa, että nykyinen hinnoittelumalli kerää makuuttajia sankoin joukoin, jotka tuovat vain hiekkaa palvelinten levyille. Piensijoittajalla saattaa olla varaa tehdä yksi noin 500 euron kauppa kuussa, jolloin 7 euroa on kipurajan yläosastossa. Ei paljoa hajautella useampiin kohteisiin… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 10:22

Moi anonyymi,
Ei tässä ole tarkoitusta lyödä kapulaa kenenkään rattaisiin vaan enemmän herätellä Suomalaisia kustannustietoisuuteen ja tuoda markkinoille tuote jota on kyselty jo pitkään. Me uskomme läpinäkyvyyteen ja tarjoamme edelleen kattavan määrän rahastoja, joista asiakas voi itse valita. Näemme tämän yhtenä vaihtoehtona, ja asiakas tekee loppukädessä itse päätöksen. Valikoimassamme on yli 400 eri rahastoa josta valita, sekä aktiivisesti ja passiivisesti hoidettuja. Me julkaisemme kaikkien kustannukset ja tuotot pidemmällä aikajanalla avoimesti jolloin vertailu on tehty helpoksi. Superrahastomme on hyvä tapa aloittaa säästäminen josta voi sitten ottaa seuraavia askelija sijoittajan uralla tutustumalla muihin vaihtoehtoihin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 16:11

Viestistäni unohtui positiivinen osa ja toivotan tämän rahaston tervetulleeksi.

Lähinnä siis siirtymä välittäjästä sijoitustuotteiden tarjoajaksi ihmetytti. Esim. ETF-tuotteiden osalta olette tehneet yhteistyötä rahastoyhtiöiden kanssa kuukausisäästön puitteissa ja tämä tuote voi osin kannabalisoida tuota markkinaa. Toisaalta tämä on ilmeisesti kuitenkin ostettu palvelu ja osa markkinointia.

Nimetön
Nimetön
27.05.2014 22:47

Näkisin mieluummin samanlaisen eleen kaupankäyntihinnaston laskuna. Ulkomaisten osakkeiden ostaminen on edelleen todella kallista piensijoittajalle – kuten on myös suomalaisten. Se mitä todella haluaisin nähdä olisi Mini-tilin takaisinlanseeraus! Voitteko selittää, miksi päätitte lopettaa sen? Jokainen voi verrata Suomen ökyhintoja muihin Pohjoismaihin:
https://www.nordnet.se/mux/web/nordnet/AFcourtageMin.html
https://www.nordnet.dk/mux/web/nordnet/pricelist.html
https://www.nordnet.no/mux/web/nordnet/ALLcourtage.html

Esim. jos tason 3 asiakas, jolla on aktivoitu valuuttatili, haluaa ostaa ruotsalaisia osakkeita Suomesta käsin, joutuu hän maksamaan todella suolaisen hinnan teille. 1000 euron ostos maksaa 11.5e (1.15%). 5000 euron ostos maksaa 17.5e (0.35%). 10.000 euron ostos maksaa taas 33e (0.33%). Norjasta käsin hinnat olisivat vastaavanlaisesti 5.83e (0.583%), 15e (0.3%), 30e (0.3%).

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 09:55

Moi Jukka,
Pyrimme pitämään hintamme kilpailikykysinä joka markkinalla mutta se tehdään maakohtaisin perustein. Emme voi tehdä ns pohjoismaista pohjahintaa tai keskivertohintaa koska se iskee aina jollekkin markkinalle negatiivisena. Mitä hintatasoomme tulee niin olemme pärjänneet hyvin ulkopuolisissa vertailuissa, mm. veronmaksajien keskusliiton Taloustaito lehdessä v. 2013. Mikäli osakkeiden komissiot tuntuvat liian koville niin kannattaa tietenkin myös harkita ostamista hieman suuremmissa erissä tai vaihtoehtoisesti rahastoja tai ETF:jä

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 21:36

Hei Niklas,

Kiitos vastauksesta. Tiedän kyllä, että Nordnet on halvin vaihtoehto Suomessa. Pointtini koski enemmänkin sitä, että jos ostat tasaisesti pohjoismaisia osakkeita salkkuusi, niin Ruotsin, Norjan tai Tanskan Nordetin kautta tehdyt ostot tulevat maksamaan suunnilleen saman verran, joko Mini-tilin tai alimman palkkiotason perusteella.

Mutta sitten kun lasketaan samat kaupankäyntikustannukset Suomen Nordnetin osalta, niin jostain kumman syystä Suomi tulee kaupankäyntikulujen osalta kalliimmaksi pohjoismaisia osakkeita ostettaessa. Voisitko Niklas selittää suomalaisille Nordnetin asiakkaille, miksi juuri Suomen hinnat poikkeavat väärällä tavalla muiden toimipisteidenne hinnoista?

Kiitos

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 21:51

Kuten jo ensimmäisestä kommentistani tuli ilmi, niin en ole erityisemmin kiinnostunut indeksituotteista vaikkakin se saattaisikin olla fiksuinta. Päinvastoin, jos aoitte korottaa kaupankäyntikustannuksia jossakin muodossa niin minä rupean toden teolla etsimään toista välittäjää vaikka Ruotsista, jossa kaupankäyntikustannukset ovat todella alhaiset Avanzan ollessa kärkipaikalla.

Haluaisin nähdä teiltä mieluummin seuraavanlaisia asioita:
-Enemmän 10.2 kaltaisia tapahtumia kaikille markkinapaikoille
-Pohjoismaisten osakkeiden kaupankäyntikustannusten laskua
-Pohjoismaisille osakkeille yhteistä analyysikirjastoa
-Pohjoismaisten sijoittajien yhdistämistä (Shareville, blogit, foorumit)

Nimetön
Nimetön
28.05.2014 08:43

Positiivisin mielin suhtaudun tähän tuotteeseen, mutta olisi mukava tietää, onko tämä “kuluttomuus” vain väliaikainen markkinointitempaus, jolla kerätään ns. pääomia/asiakkaita sisään, vai onko lupaus “kuluttomuudesta” sitova ja ennen kaikkea pysyvä. Saisinko julkisen vastauksen, kiitos?

Hyvässä ja omakohtaisessa muistissa on vielä parin vuoden takaa Nordnetin aiempi markkinointi edullisuudesta sisäänvetotuotteineen ja sitä seuraava pienasiakkaille täysin puskista tullut kymmenien prosenttien hinnannosto kaupankäyntikuluissa…

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 09:44

Moi Kimmo, tämä ei ole väliaikainen markkinointitempaus vaan pysyvä tuote. Se mihin viittaat mitä on tapahtunut aikaisemmin taitaa liittyä aikaan jolloin Nordnet osti eQ:n ja etabloitui kunnolla Suomen markkinoille myös fyysisesti. Siloin ajoimme läpi hintamutoksen joka laski vanhojen eQ asiakkaiden hintoja mutta nosti valitettavasti vanhojen Nordnet asiakkaiden hintoja. Tämä oli kompromissi joka oli tehtävä ja se ei aina voi olla kaikille pelkkää hyvää. Ratkaiseva tekijä tuolloin oli se että eQ asiakasmäärä oli kooltaan noin kolme kertaa suurempi kuin silloisen Nordnetin. Nyt tilanne on kuitenkin aivan eri koska olemme täällä jo.

Nimetön
Nimetön
28.05.2014 10:01

Vielä kun laskisitte ulkomaan kaupankäynnin (ja miksei kotimaankin) hintoja, niin eipä tarvitsisi IB:ta tai Lynxia katsoa. Lähemmäs 2% kulut n. 1000€ sijoituksella jenkkeihin on liian iso. 5€ kulut ulkomaille ja kotimaahan, niin kaupankäyntikin lisääntyisi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 10:25

Kiitos vinkeistä Niko, näitä seurataan ja mietitään meillä kyllä koko ajan mutta juuri nyt se ei ainakaan ole ajankohtaista.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.05.2014 23:41

Täysin samaa mieltä, IB:n asiakkuus siintää itselläkin koko ajan lähempänä horisontissa nimenomaan ulkomaiden kaupankäyntikulujen takia…

Nimetön
Nimetön
28.05.2014 18:22

Hei, Ensinäkin haluan sanoa, että hienoa että avaatte tälläisenkin mahdollisuuden. Mikä on Öhman Fonderin kotipaikka? Lähinnä itseäni mietityttää ko. rahastojen maksamat lähdeverot. Jos rahasto on ruotsalainen, niin eikö se joudu maksamaan suomeen 15% lähdeveroa täältä saamistaan osingoista? OMXH25 sisältää tietysti myös Nordean ja TeliaSoneran osakkeet, joten näiden kahden osalta lähdeveroasia ei taida koskea ainakaan suomen osalta tätä rahastoa. Kuluttomuutta on aina helppo mainostaa, mutta sijoittajalle olisi avoimuuden merkeissä hienoa myös kertoa mm. verorasitus, joka kohdistuu itse rahastoon. Tietysti olisi myös hienoa jos avaatte myös asiaa Norjaan ja Tanskaan sijoittavan rahaston osalta? Entäs onko Ruotsiin sijoittavaa rahastoa tulossa? Älkääkä sanoko, että… Lue lisää >>