Siirry pääsisältöön

Näin Sharevillen parhaat käyttäjät sijoittavat

Shareville on Nordnetin vuonna 2014 lanseeraama Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto. Nordnetin asiakkaat voivat jakaa salkkunsa Sharevillessä ja saada tietoa sekä inspiraatiota todistetusti menestyviltä sijoittajilta.

Minkälaisia omistuksia Sharevillen parhaiden käyttäjien salkuista löytyy? Kokosimme tähän kirjoitukseen menestyneiden Shareville-sijoittajien suosituimmat osakeomistukset.

Käyttäjät luokitellaan riskikorjatun tuoton perusteella

Sharevillessä kukkulan kuninkuus ratkaistaan salkun riskikorjatun tuoton eli Sharpen luvun perusteella. Mitä korkeampi salkun tuotto on suhteessa otettuun riskiin, sitä korkeamman arvon Sharpen luku saa. Shareville luokittelee käyttäjät 1–3 tähdellä seuraavan logiikan mukaan:

  • Kolme tähteä: parhaat 10 % Sharevillessä jaetuista salkuista.
    • Salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 10 %:n joukossa.
  • Kaksi tähteä: keskimääräistä paremmin tuottaneet salkut.
    • Salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 50 %:n joukossa.
  • Yksi tähti: positiivisen tuoton omaavat salkut.
    • Salkun historiallinen tuotto on positiivinen.

Vakaita osinkolappuja ja kovia kasvuraketteja

Sharevillen pohjoismaisten jäsenien parhaan kymmenyksen salkuista löytyy mielenkiintoinen sekoitus vakaita osinko-osakkeita, kuten Sampo, Fortum ja Nordea, ja kovia kasvuraketteja mm. Qt:n, Revenion ja norjalaisen Kahootin muodossa. Voit seurata pohjoismaisten käyttäjien suosituimpia arvopapereita sekä ostetuimpia ja myydyimpiä osakkeita Shareville Relax Nordic -osiossa.

OsakeTuotto (1 v)
🇫🇮 Fortum+52 %
🇫🇮 Nordea+58 %
🇫🇮 Sampo+24 %
🇫🇮 Qt Group+371 %
🇫🇮 Nokia+34 %
🇳🇴 Kahoot!+43 %
🇫🇮 Harvia+233 %
🇫🇮 Revenio+69 %
🇫🇮 Kamux+43 %
🇸🇪 Investor+37 %
Keskiarvo+96 %
Tuottotiedot poimittu 17.9.2021.

Suomisalkuissa ei suuria yllätyksiä

Suomalaisten jäsenien parhaan kymmenyksen salkuista ei löydy suuria yllätyksiä verrattuna pohjoismaiseen kärkikymmenikköön. Edellisessä taulukossa mainittujen suomalaisyhtiöiden lisäksi parhaat suomalaiset Shareville-käyttäjät ovat poimineet salkkuihinsa Wärtsilän ja CapManin osakkeita. Suomalaisten käyttäjien suosituimmat arvopaperit sekä ostetuimmat ja myydyimmät osakkeet löydät Shareville Relax Finland -osiosta.

OsakeTuotto (1 v)
🇫🇮 Fortum+52 %
🇫🇮 Nordea+58 %
🇫🇮 Sampo+24 %
🇫🇮 Qt Group+371 %
🇫🇮 Nokia +34 %
🇫🇮 Harvia+233 %
🇫🇮 Revenio+69 %
🇫🇮 Kamux+43 %
🇫🇮 CapMan+44 %
🇫🇮 Wärtsilä+56 %
Keskiarvo+98 %
Tuottotiedot poimittu 17.9.2021.

Seuraa. Käy kauppaa. Keskustele.

Sharevillen käyttöönotto on helppoa. Luo profiili valitsemalla käyttäjätunnus ja profiilikuva, valitse Sharevillessä jaettavat Nordnet-salkkusi ja kurkista menestyvien sijoittajien salkkuihin. Täysin maksutta.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
17.10.2021 10:34

Kahoot plussalla 1v?? Miksei nordnet sano samaa?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki