Siirry pääsisältöön

Rahastosäästäminen – 3 nopeaa vinkkiä alkuun pääsemiseksi

Kiinnostaako rahastosäästäminen, mutta et ole ihan varma, miten sen aloittaisi? Tässä kolme napakkaa vinkkiä, joilla pääset alkuun rahastosäästämisessä!

1. Hajauta

Rahastot ovat itsessään oiva tapa hajauttaa salkun riskiä – rahaston kautta saat yhdellä sijoituksella salkkuusi jopa satojen eri yhtiöiden osakkeita.

Ei kuitenkaan kannata tyytyä vain yhteen rahastoon, koska esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle keskittyvä tai tiettyyn sektoriin fokusoiva rahasto altistuu kyseisen markkinan heilahtelulle. Hajauta siis sijoituksesi vähintään muutamaan eri rahastoon.

Omaan salkkuun sopivien rahastojen valitseminen satojen vaihtoehtojen joukosta voi kuitenkin tuntua hankalalta.Uudesta palvelustamme saat apua sopivien rahastojen löytämiseen. Muutaman simppelin vaiheen kautta pääset nopeasti alkuun rahastosalkun luomisessa.

2. Kuukausisäästä

Moni arkailee säästämisen aloittamista, koska rahaa ei välttämättä tunnu jäävän yli riittävästi. Nordnetissä säästämisen aloittaminen on kuitenkin helppoa jo pienillä summilla. Kuukausisäästösopimuksen kautta voit automatisoida rahastosäästämisesi jo alkaen 15 €/kk per rahasto tai Nordnetin uuden kuukausisäästöpalvelun kautta 50 €/kk.

Voit koska tahansa aloittaa, lopettaa tai muokata suunnitelmaasi – korottaa säästösummaa, alentaa sitä tai muuttaa rahastoja, joihin säästät. Helppoa, vai mitä!

3. Valitse oikeanlaiset rahastot

Jos säästät useiden vuosien, jopa vuosikymmenten päähän, niin kannattaa sijoittaa pääasiassa osakerahastoihin. Osakerahastoihin liittyy korkeampi riski kuin korkorahastoihin, mutta niiden tuottopotentiaali on vastaavasti myös korkeampi. Pitkässä juoksussa osakemarkkinat ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten.

Jos sen sijaan suunnittelet realisoivasi säästösi vuoden tai parin päästä, niin korkorahastot ovat sinulle parempi ratkaisu. Korkorahastojen riskit ovat pienemmät, mutta vastaavasti niiden tuottopotentiaali on myös matalampi.

  • Pitkä aikahorisontti = osakerahastot
  • Lyhyt aikahorisontti = korkorahastot

Uusi kuukausisäästöpalvelumme tarjoaa sinulle ehdotuksen yleisestä salkkuallokaatiosta, joka koostuu osakkeista eri markkinoilla sekä korkoinstrumenteista, ja joka on sovitettu itse valitsemaasi sijoitushorisonttiin.

rahastosäästäminen

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Artikkeli on julkaistu alunperin 4/2018 ja päivitetty 1/2021.

1 comment