Siirry pääsisältöön

Kolme nopeaa vinkkiä alkuun pääsemiseksi rahastosäästämisessä

Kiinnostaako rahastosäästäminen, mutta et ole ihan varma, miten sen aloittaisi? Tässä kolme napakkaa vinkkiä, joilla pääset alkuun rahastosäästämisessä!

1. Hajauta

Rahastot ovat itsessään oiva tapa hajauttaa salkun riskiä – rahaston kautta saat yhdellä sijoituksella salkkuusi jopa satojen eri yhtiöiden osakkeita.

Voit valita useampia rahastoja, mutta yksikin voi riittää. Nordnet One tarjoaa helpon ratkaisun säästöjen sijoittamiseen ja hajauttamiseen edullisin kuluin (juoksevat kulut vain 0,49 %). Näin sinun ei tarvitse ostaa monia eri rahastoja hajauttaaksesi säästösi. Nordnet One tarjoaa valittavaksesi kolme yhdistelmärahastoa (Varovainen, Tasapaino, Rohkea), jotka sijoittavat globaalisti osake- ja korkomarkkinoille. Muuta ei säästäjä välttämättä tarvitse.

Nordnet One

2. Kuukausisäästä

Moni arkailee säästämisen aloittamista, koska rahaa ei välttämättä tunnu jäävän yli riittävästi. Nordnetissä säästämisen aloittaminen on kuitenkin helppoa jo pienillä summilla. Kuukausisäästösopimuksen kautta voit automatisoida rahastosäästämisesi jo alkaen 15 €/kk per rahasto.

Voit koska tahansa aloittaa, lopettaa tai muokata suunnitelmaasi – korottaa säästösummaa, alentaa sitä tai muuttaa rahastoja, joihin säästät. Helppoa, vai mitä!

3. Valitse oikeanlaiset rahastot

Jos säästät useiden vuosien, jopa vuosikymmenten päähän, niin kannattaa sijoittaa pääasiassa osakerahastoihin. Osakerahastoihin liittyy korkeampi riski kuin korkorahastoihin, mutta niiden tuottopotentiaali on vastaavasti myös korkeampi. Pitkässä juoksussa osakemarkkinat ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten.

Jos sen sijaan suunnittelet realisoivasi säästösi vuoden tai parin päästä, niin korkorahastot ovat sinulle parempi ratkaisu. Korkorahastojen riskit ovat pienemmät, mutta vastaavasti niiden tuottopotentiaali on myös matalampi.

  • Pitkä aikahorisontti = osakerahastot
  • Lyhyt aikahorisontti = korkorahastot

Nordnet One -rahastot koostuvat osakkeista eri markkinoilla sekä korkoinstrumenteista, jotka on sovitettu itse valitsemaasi sijoitushorisonttiin.


Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Nordnet One -rahastot ovat Nordnet Fonder -rahastoyhtiön hallinnoimia. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen ja avaintietoesitteen löydät, kun klikkaat kunkin rahaston kohdalta Lisätietoja rahastosta.

Artikkeli on julkaistu alunperin 4/2018 ja päivitetty 8/2022.