Katso, miksi Nordnet on osakesäästäjien suosikki

Nordnet sai kiitosta piensijoittajilta ja nousi ylivoimaiseksi ykköseksi sijoittajien arvioidessa välityspalveluiden laatua Välittäjä 2017 -tutkimuksessa. Yksinkertaistettuna Nordnet on osakesäästäjien suosikki, koska tarjoamme parhaat palvelut yksityissijoittajille ja asiakkaat ovat tyytyväisiä saamiensa palveluiden laatuun.

Viisas Raha -lehden toteuttama tutkimus kartoitti sijoittajien tyytyväisyyttä osakevälityspalveluiden laatuun. Laatututkimuksen lisäksi Viisas Raha keräsi yhteen myös tiedot palveluvalikoimista ja palveluiden hinnoista.

Viisas Raha lehden mukaan tutkimus tuo hyviä uutisia piensijoittajille. Kilpailutilanne kiristää hintakilpailua ja Suomessa on tarjolla sijoittajille hyvää palvelua välityspalveluiden ydinasioissa, kuten kaupankäyntijärjestelmissä ja säilytyspalveluissa. Tarkastelussa oli noin 50 ominaisuutta. Lue tarkemmat tulokset alta.

Vertailu on julkaistu Viisas Raha -lehdessä 6/2017 ja sen on toimittanut Helena Ranta-aho.

Vertailu on julkaistu Viisas Raha -lehdessä 6/2017 ja sen on toimittanut Helena Ranta-aho.

14 syytä, miksi sijoittajan kannattaa valita Nordnet

Sijoittajille suunnattujen palveluiden sujuvuuteen ja laatuun on panostettu Nordnetissä vuosien varrella ja niitä kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella. Meillä on myös korkea asiakastyytyväisyys. Sitä on tutkittu aikaisemminkin ja jälleen kerran tyytyväisten asiakkaiden määrä osoittautui selvästi suuremmaksi kuin kilpailevilla pankeilla.

Nordnet nousi vertailussa ylivoimaiseksi voittajaksi. Saimme parhaat laatupisteet kaikista 14 välityspalvelun ominaisuudesta, joita sijoittajat pitävät erittäin tärkeinä. Verotustietojen suora toimitus verottajalle sai korkeat laatupisteet, kuten myös säilytyspalveluiden laatu. Huomioitavaa on myös, että kootun veroraportoinnin osalta pankkien laadun välillä oli eniten eroavaisuuksia. Nordnet ja FIM ylsivät ainoina yli nelosen arvosanaan.

Osakesäästäjien suosikki
Lähde: Välittäjä 2017 -tutkimus, Viisas Raha 6/2017

Kaupankäyntijärjestelmän luotettavuus sai lähes täydet laatupisteet ylittäen maagisen 4,5 pisteen rajan. Lisäksi reaaliaikaiset kurssitiedot ja kauppojen toteutuksen sähköinen seuranta nousi jonkin verran paremmaksi kuin kilpailevilla pankeilla. Kotimaisen osakevalikoiman osalta Nordnet kiri kaulaa muihin tasapeliä pelaaviin pankkeihin.

Välittäjävertailu 2017
Lähde: Välittäjä 2017 -tutkimus, Viisas Raha 6/2017

Tutkimukseen osallistuneet sijoittajat arvioivat laatua ja palvelun merkitystä asteikolle 1–5, missä 1 on heikko laatu / merkityksetön ja 5 on erinomainen / erittäin tärkeä.

Miten tutkimus toteutettiin?

Välittäjä 2017 -tutkimukseen vastasi 2049 Osakesäästäjien jäsentä, joista 873 vastaajaa arvioi Nordnetiä. Nordnetin rinnalla tutkimuksessa oli mukana Nordea, OP, Danske Bank ja FIM. Muiden välittäjien kuten Handelsbankenin ja Lynxin vastaajamäärät jäivät pieniksi, joten tuloksista ei voinut vetää yleisiä johtopäätöksiä.

Nordnet pärjää laatuvertailussa

Nordnet sai keskimääräistä paremmat laatupisteet verotuksen raportoinnin, sijoituksien rahoituksen eli kaupankäyntiluoton ja ETF-sijoittamisen osalta.  Keskimääräistä heikommat laatupisteet löytyvät yksittäisistä kategorioista, kuten toimipaikalla asioinnista, sillä Nordnetillä ei ole kivijalkakonttoreita ympäri Suomea.

Vahvuudet

  • Tiedon tuottaminen verotusta varten
  • Sijoitusten rahoitus
  • ETF-valikoima
  • Tuki ETF:ien valintaan

Heikkoudet

  • Asiointi välittäjän toimipaikalla
  • Joukkolainat
  • Suositukset maantieteellisistä painotuksista
  • Aasialaiset osakkeet

Onko välittäjän hinnan ja laadun suhde kohdillaan?

Välittäjä 2017 -tutkimuksen tulokset ovat vertailukelpoiset vuonna 2015 tehdyn tutkimuksen kanssa. Silloinkin Nordnet piti kärkipaikkaa. Kaupankäyntijärjestelmän luotettavuus ja säilytyspalveluiden moitteettomuus saivat lähes täydet pisteet 2015.  Raportointipalveluiden laatu sai kiitosta myös edellisessä tutkimuksessa.

Viisas Raha -lehden keräämien tietojen mukaan Nordnet ei pärjää enää yhtä hyvin hintakisassa kuin vuonna 2015. Hinnan ja laadun suhteeseen tyytyväisten määrä on laskenut 76 prosentista 70 prosenttiin. Tiukasta kilpailutilanteesta huolimatta, Nordnet pitää FIM:in kanssa tässäkin kategoriassa kärkipaikkaa.

Välittäjävertailu 2017 vertailupalkit
Välittäjien hinnan ja laadun suhde: “Onko arvopaperivälittäjän hinnan ja laadun suhde kohdillaan?”

Nordnetillä pankkien paras välityspalvelu sijoittajille

Sijoittajalle tärkeimmät ominaisuudet nousevat tässä tutkimuksessa selkeästi Nordnetin eduiksi välityspalveluita vertailtaessa. Kaupankäynnin ja raportoinnin toimivuuden lisäksi löydät Nordnetistä korkeat laatupisteet saaneen ETF-valikoiman ja tukea ETF:ien valintaan. Lisäksi Nordnetin kaupankäyntiluotolla sinun on mahdollista rahoittaa sijoitustoimintaa, sekin sai parhaat laatupisteet vertailussa. Valitessasi välityspalveluiden tarjoajaa voimme siis tarjota laatua. Sinun valinnaksesi jää voisiko laatu tehdä myös sinut tyytyväiseksi ja kannattaisiko pankin vaihtaminen.

Tutustu ETF-sijoittamiseen tästä.
Tutustu kaupankäyntiluoton mahdollisuuksiin tästä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit