Siirry pääsisältöön

De vanligaste ETF:erna

Bland Nordnets kunder är de vanligaste ETF:erna (fonder vars andelar är noterade för kontinuerlig handel på börsen) iShares ETF som investerar i den utvecklade världen (EUNL), ETF (SXR8) som investerar i S&P500-indexet och som tredje – helt naturligt – ETF som investerar i tillväxtmarknader (IS3N).

Det enklaste sättet att komma igång med sparandet är att välja en helhetslösning i form av en ETF som investerar i hela den industriella världen, där vikten av amerikanska aktier ändå är betydande. I detta alternativ (t.ex. just EUNL) ingår också resten av de utvecklade länderna i världen. Om man vill betona USA mer i sina investeringar, kan man istället välja en ETF som investerar i S&P500-indexet (SXR8) .

Båda kan sedan enkelt kombineras med en ETF som investerar i tillväxtmarknader (t.ex. just IS3N), vilket förbättrar den globala diversifieringen även till utvecklingsländer. Genom att investera i dessa får man en mycket omfattande spar- och investeringslösning som står sig över tiden. Därför är det inte alls överraskande att just dessa är de mest ägda ETF:erna bland Nordnets kunder.

Glädjande nog är också alla dessa ETF:er även i) kostnadseffektiva (årliga kostnaderna 0,07–0,2 %), ii) fonder med tillväxtandelar (ingen dividend som årligen skulle beskattas) och iii) fonder som huvudsakligen investerar i fysiska aktier.

Mitt predikande har med andra ord nått väl fram 😉

Det som presenteras här är inte och ska inte tolkas som en uppmaning att teckna, köpa eller sälja värdepapper. Investeraren ska basera sina investeringsbeslut på sin egen uppskattning och ta i beaktande sina egna målsättningar och ekonomiska situation. Det finns alltid risker förknippade med investering och finansiella instrument. Innan man börjar handla bör investeraren förstå riskerna förknippade med handeln och produktens villkor.Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki