Siirry pääsisältöön

Arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelujen asiakkaita Handelsbankenilta Nordnetille

Nordnet Bank AB ja Handelsbanken ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla Handelsbanken Suomen arvopapereiden välitys- ja säilytystoimintojen asiakkaat ohjataan Nordnetiin vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

Yhteistyön myötä Handelsbankenista Nordnetiin siirtyvät asiakkaat voivat arviolta huhti–kesäkuusta 2024 alkaen hoitaa suoria osake- ja pörssisijoituksiaan Nordnetin palvelussa. Samassa yhteydessä Handelsbanken luopuu arvopaperien välitys- ja säilytyspalveluistaan.

Siirtyminen Nordnetiin edellyttää asiakkailta aktiivista hyväksyntää sekä tunnistautumista ja asiakkuuden avaamista edellyttävien tarvittavien tietojen antamista Nordnetin palvelussa. Asiakkaiden ei kuitenkaan vielä tarvitse tehdä mitään. Asiakkaat saavat lisätietoja ja tarkemmat ohjeet tammikuun 2024 aikana.

Olemme iloisia tästä yhteistyöstä ja vakuuttuneita siitä, että Nordnet on välitys- ja säilytyspalveluasiakkaillemme paras ratkaisu. Tällä yhteistyöllä pystymme tekemään siirtymän asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi. Nordnetillä on myös aiempaa kokemusta tämän mittakaavan yhteistyösiirroista. Me molemmat yhteistyön osapuolet olemme tietysti asiakkaiden tukena koko siirtymävaiheen ajan.

Mike Peltola, Handelsbanken Suomen henkilö- ja sijoitusasiakkaista vastaava johtaja

Nordnet on Suomen suosituin yksityissijoittajien käyttämä osakevälittäjäja voimme tarjota Handelsbankenista siirtyville sijoittajille paljon tukea osakesijoittamiseen. Yhteistyön perusteella voidaan siirtää pörssilistattuja instrumentteja ja listaamattomia osakkeita, mutta ei rahastoja. Ohjeiden mukaan toimiville asiakkaille siirretään automaattisesti myös tiedot arvopapereiden hankintahinnoista ja hankinta-ajankohdista. Toivotamme meille siirtyvät sijoittajat lämpimästi tervetulleeksi.

Arvo-osuuksien siirron taustalla on Handelsbanken-konsernin päätös vetäytyä Suomen markkinoilta.

Kuvassa Handelsbanken Suomen henkilö- ja sijoitusasiakkaista vastaava johtaja Mike Peltola, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen ja Handelsbankenin Head of Capital Markets Operations, Finland Aleksi Lankinen

Handelsbanken Suomen konttoriliiketoimintaan kuuluu 27 pankkikonttoria, pääkonttoritoiminnot, varainhoitopalvelut ja Handelsbanken Rahoitus Oyj. Suomen Handelsbankenilla on lisäksi investointipankki Handelsbanken Capital Markets, johon kuuluvat henkivakuutusyhtiö Handelsbanken Liv sekä riskinhallinta-, arvopaperikauppa- ja pääomamarkkinatoiminnot. Arvopapereiden säilytyksestä vastaa Handelsbanken Capital Markets Operations. Handelsbanken työllistää Suomessa yhteensä noin 520 henkilöä. Handelsbanken-konserni ilmoitti 19.10.2021 myyvänsä Handelsbanken Suomen liiketoiminnot. Handelsbanken kertoi 31.5.2023 myyneensä osan Suomen-liiketoiminnoistaan. Edellä mainittuun kauppaan kuulumattomien Suomen-liiketoimintojen osalta on siirrytty alasajovaiheeseen, jossa harkitaan useita vaihtoehtoja, kuten myyntiä pienemmissä osissa, ulkoistamista, siirtoa pankin yksiköihin muissa maissa ja hallittua alasajoa.

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa mm. osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Nordnet perustettiin vuonna 1996 ja sillä on nykyään yli 1,8 miljoonaa asiakasta Pohjoismaissa, joista Suomessa 555 000. Asiakasvarat syyskuun 2023 lopussa olivat 785 mrd. SEK, joista Suomessa 159 mrd. SEK.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Esko Nurmela
Esko Nurmela
27.11.2023 18:19

MInulla on tili ja ruotsista tuleva eläke menee myös Piteön konttoriin,joko minä saan tietoa omista asioistani miten ne tulevat muuttumaan?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki