5 askelta treidaajaksi

Treidaaminen on viime aikoina noussut kuumaksi puheenaiheeksi ja sen suosio on ollut hurjassa kasvussa. Treidaamisella on mahdollisuus tehdä huomattavasti osta ja pidä -strategiaa korkeampia tuottoja, kunhan tietää mitä tekee. Helppojen voittojen toivossa aktiiviseen sijoittamiseen ei kuitenkaan kannata lähteä, sillä se vaatii harjoittelua ja kovaa työtä.

Miten tulla treidaajaksi? Näin pääset alkuun ja parannat mahdollisuuksiasi onnistua.

1. Avaa treidaustili

Pitkän aikavälin sijoitukset on hyvä erottaa treidaamiseen varatusta pääomasta. Varsinkin alkuvaiheessa kannattaa pitää treidaussalkun koko sellaisena, että edes suuret prosentuaaliset tappiot eivät vaaranna kaikkia säästöjäsi ja taloudellista turvallisuuttasi.

Liittymällä Nordnetin aktiivisille kaupankävijoille tarjoamaan Active Trader -etuohjelmaan, teet kauppaa vain 0,055 % kuluilla. Saat lisäksi käyttöösi ammattilaisille tarkoitetut huipputehokkaat työkalut.

treidaajan työkalut

2. Opiskele treidaamisen perusteet

Lyhyellä aikavälillä osakkeet eivät seuraa yksittäisen yrityksen liiketoiminnan kehitystä. Niitä liikuttavat pääasiassa globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitys, makrouutiset, rahapolitiikka, sijoittajasentimentti ja sijoittajien riskinottohalukkuus. Sen vuoksi treidaaja tarvitsee muitakin työkaluja yritysten fundamenttianalyysin lisäksi.

Suurin osa treidaajien strategioista perustuu tekniseen analyysiin, joka auttaa mm. tunnistamaan trendejä sekä muutoksia myyjien ja ostajien välisessä tasapainossa. Erilaiset teknisen analyysin indikaattorit on lisäksi suunniteltu antamaan osto- ja myyntisignaaleja.

3. Luo oma treidaussuunnitelma

Jokaisella menestyvällä treidaajalla on selkeästi määritelty treidaussuunnitelma, minkä perusteella kauppoja otetaan. Kaikilla treideillä tulee olla treidausstrategiaan perustuva syy – oli se sitten esimerkiksi fundamentaaliseen tai tekniseen analyysiin perustuva. Jos suunnitelmaa ei ole, treidaus perustuu intuitioon ja näppituntumaan, mikä ei tuo hyviä tuloksia.

Ammattimaiset treidaajat lähestyvät markkinoita riskien, ei tuottojen kautta. Treidaussuunnitelman määrittelyn lähtökohtana on siis riskien- ja kassanhallinta. Asettamalla optimaalisen tuotto/riski-suhteen, kireät stop loss -toimeksiannot ja tarkat riskirajat, treidaaja parantaa huomattavasti mahdollisuuksiaan menestyä. Katso videolta, kuinka treidaussuunnitelma muodostetaan alusta lähtien “Traders’ Club jakso 16: Avain menestykseen treidaajana“.

4. Seuraa markkinoita

Treidaamisessa tarvitaan arvopapereiden ja markkinoiden tuntemista. Nämä tulevat tutuiksi vain markkinoita seuraamalla ja kurssigraafeja tutkimalla. Sanotaan, että historia ei kerro tulevaisuutta, mutta ainakin se auttaa hahmottamaan millaisia liikkeitä tulevaisuudessa voi odottaa. Osakemarkkinat toistavat usein samoja kaavoja ja kuvioita.

5. Harjoittele ja tee ensimmäinen kauppa

Voit harjoitella ilman riskiä ns. paperitreidaamalla, eli tehdä kauppaa virtuaalisesti ilman rahaa. Netistä löytyy tähän mahdollisuuksia – tai voit vain yksinkertaisesti merkata omat kauppasi paperille ja seurata niiden kehitystä. Pörssikaupan päätöksentekoa voi näin harjoitella jo ennen kaupankäynnin aloittamista oikealla rahalla.

Kun olet oppinut treidauksen perusteet, on aika tehdä ensimmäinen kauppa. Markkinoille ei kannata rynnätä all-in, vaan aloittaa pienillä panoksilla.

Käy kauppaa parhailla työkaluilla ja alhaisilla kuluilla!

  • Active Trader -etuohjelmassa kaupankäyntihinnat 0,055 % ja siitä alaspäin.
  • Nordnet Markets -valikoiman pörssilistatuilla tuotteilla voit treidata 0 € välityspalkkioin ympäri maailman (koskee yli 100 € kauppoja).
  • Aktiiviselle kaupankävijälle soveltuva Infront Active Trader -kaupankäyntityökalu tarjoaa teknistä ja fundamenttianalyysiä. Sovellusta voi testata maksutta 14 päivää. Aktiivisimmille asiakkaille sovellus on maksuton.

Ota Nordnetin YouTube-kanava seurantaan ja katso Traders’ Club -sarjan jaksot:

Nordnet Traders' Club

Lue myös: Vihdoin on hyväksyttyä olla treidaaja!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit