Nordnet-asiakkuuden avaaminen ei tällä hetkellä onnistu teknisen ongelman vuoksi. Pahoittelemme häiriötä ja korjaamme ongelmaa parhaillaan.

Evli Maailma X B

Maailma joustava osakkeet
Kehitys 1 v- 16.41 %
Morningstar rating
Morningstar rating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Rating perustuu menneeseen tuottoon ja riskiin sekä rahaston voimassa oleviin palkkioihin. Paras rating on viisi tähteä – 10 % rahastoista saa tämän arvion.
Morningstar vastuullisuusrating
Morningstar-vastuullisuusrating kertoo, miten hyvin rahaston salkussa olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejä ja toisaalta hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia.
Riski (volatiliteetti)
Riski/tuottoindikaattori näyttää rahastosijoitukseen liittyvän riskin ja tuottomahdollisuuden suhteen. Mittari perustuu siihen, miten paljon rahaston arvo on muuttunut viimeisten 5 vuoden aikana. Mitä korkeampi luku on, sitä suurempi riski arvon heilahtelusta rahastosijoitukseen liittyy.
1
2
3
4
5
6
7
Osuuden arvo (3.4.2020)
Osuuden arvo (NAV Net Asset Value) kertoo yhden rahasto-osuuden arvon. Osuuden arvo lasketaan jakamalla rahaston kokonaisarvo rahasto-osuuksien määrällä.
85.06 EUR
1 pv muutos
- 0.99 %
Vertaa
Kaupankäynti
Päivittäin
Cut off -aika
Jos syötät toimeksiannon ennen niin sanottua cut off -aikaa, toimeksianto toteutetaan yleensä 1–3 pankkipäivän kuluessa toimeksiannon asettamisesta. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän.
13:00
Vähimmäissijoitussumma
15 EUR
Vuosittainen palkkio
1.6 %
Josta hallinnointipalkkio
1.6 %
Tulosperusteinen palkkio
Lainoitusarvo
0 %
Ev
Evli Maailma X B

Sijoitusrahasto Evli Maailma X sijoittaa varansa osakkeisiin maailmanlaajuisesti. Rahaston sijoitustyyli on aktiivinen. Rahaston sijoituskohteina ovat pääasiassa kehittyneiden talouksien osakkeet Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa ja Australiassa. Rahaston sijoitusstrategia painottaa alihinnoiteltuja yhtiöitä, joilla on hyvä kassavirta ja velanhoitokyky. Rahaston sijoitustoiminnassa noudatetaan Evli-Rahastoyhtiön vastuullisen sijoittamisen linjauksia, minkä lisäksi rahasto poissulkee sijoituksistaan yhtiöt, joilla on merkittävää liiketoimintaa seuraavilla aloilla: alkoholi, ase, tupakka, uhkapeli, kivihiili, ydinvoima, aikuisviihde tai geenimuunnellut organismit. Kivihiileen liittyvästä poissulkemisesta voidaan poiketa, mikäli yhtiöllä on uskottava suunnitelma kivihiilen käytön vähentämiseksi tulevaisuudessa.

ISIN
FI4000320957
Kategoria
Maailma joustava osakkeet
Lainoitusarvo
0 %
UCITS
Kyllä
Rahaston perustamispäivämäärä
31. toukokuuta 2018
Avaintietoesite

Salkunhoitaja

Päävastuullinen salkunhoitaja
Wilhelm Bruun
Salkunhoitajana alkaen
31. toukokuuta 2018
Evli-Rahastoyhtiö OyAleksanterinkatu 19 A, 4th floorPL 1081, 00101 Helsinki
+358 9476690http://www.evli.com
Osakkeet
98.5 %
Lyhyt korko
1.5 %

Omistusten jakauma alueittain

USA 57.2 %
Japani 15.3 %
Iso-Britannia 10.1 %
Eurooppa pl. euroalue 8.2 %

Omistusten jakauma sektoreittain

Teollisuustuotteet ja -palvelut
30.6 %
Teknologia
17.0 %
Kuluttajatuotteet ja -palvelut, sykliset
14.7 %
Terveydenhuolto
13.4 %
Viestintä
11.8 %
Kuluttajatuotteet ja -palvelut, ei-sykliset
6.5 %
NEXON Co Ltd
2.1 %
NTT DOCOMO Inc
2.1 %
KDDI Corp
2.0 %
Helen of Troy Limited
1.9 %
JCU Corp
1.9 %
Verkkosivustomme käyttää evästeitä. Käyttämällä palvelujamme hyväksyt evästeiden käytön.Lue lisää