Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Storebrandin kanssa.

Rakenna salkkusi perusta Storebrandin vastuullisilla osakerahastoilla.


Sijoita vastuullisesti Storebrandin indeksiorientoituneiden rahastojen avulla.

Anders Thylin

Storebrandin (entisen SPP Fonderin) fossiilivapaat osakerahastot ovat ilmeinen valinta ympäristötietoisen sijoittajan salkussa. Ne tarjoavat helpon, edullisen ja vastuullisen keinon sijoittaa hajautetusti ympäri maailman.

Storebrandin indeksiorientoituneiden* rahastojen menestys perustuu sijoitusmenetelmään, jossa osa indeksiin kuuluvista osakkeista jätetään pois rahastoista siksi, että ne eivät täytä Storebrandin tiukkoja vastuullisuuskriteerejä. Rahastojen käyttämän optimointimallin perusteella poistettujen yhtiöiden tilalle voidaan nostaa samankaltaisia, mutta vastuullisuuskriteerit täyttäviä yhtiöitä. Siten tuotto/riskisuhde säilyy samanlaisena kuin vertailuindeksillä, mutta rahaston vastuullisuus paranee.

*indeksiorientoitunut rahasto = rahasto, jonka sisältö pohjautuu indeksiin, mutta josta on poistettu tai johon on lisätty yhtiöitä perustuen tiettyihin kriteereihin

Miksi sijoittaa Storebrandin rahastoihin?

 • Vastuullisuus – fiksua tänään, fiksua huomenna.
 • Kustannustehokkuus – et maksa liikaa.
 • Yksinkertaisuus – yksi rahasto per maantieteellinen alue.

Storebrandin rahastot kantoivat aiemmin nimeä SPP Fonder. Tuotteet ovat edelleen samat, vain nimi on vaihtunut.

Tutustu tarkemmin Storebrandin rahastoihin ja tee merkintä Nordnetissä:

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Storebrand Global All Countries: tuttu rahasto, uusi nimi.

Storebrand Global All Countries (entinen SPP Aktiefond Global) on asiakkaidemme keskuudessa ylivoimaisesti suosituin Storebrand Fonder -rahasto, jonka avulla otat helposti haltuun koko maailman. Rahaston sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli maailman osakemarkkinoita pitkällä aikavälillä, riskit laajasti hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Nvidia ja Procter & Gamble Co.

 • Omistajia Nordnetissä: 9 700+
 • Kulut/v: 0,31 %
 • Lainoitusaste: 85 %
Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

Storebrand Plus -rahastot: edullinen tapa sijoittaa vastuullisuustekijät huomioiden.

SPP Plus -sarjan rahastot ovat fossiilivapaita, indeksiorientoituneita rahastoja, joiden fokus on vastuullisuudessa. Ne toimivat samalla periaatteella kuin muutkin SPP:n indeksiorientoituneet rahastot, mutta Plus-sarjassa vastuullisuus on viety vielä hieman pidemmälle. Rahastojen vastuulllisuutta edistetään seuraavasti:

 1. Kaikki sellaiset yhtiöt poistetaan rahaston potentiaalisesta sijoitusuniversumista, jotka eivät täytä SPP:n fossiilivapauden kriteerejä.
 2. Mukaan valitaan yrityksiä, joilla on pieni hiilijalanjälki.
 3. Mukaan valitaan yrityksiä, joilla on korkea vastuullisuusarvosana.
 4. Jopa 10 % rahaston omistuksista koostuu yrityksistä, jotka tarjoavat ratkaisuja ilmastokriisiin (yrityksiä, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita ratkaisuksi maailman kestävän kehityksen haasteisiin).

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Storebrand Fonder lyhyesti.

Storebrand Fonder on Ruotsin viidenneksi suurin rahastoyhtiö. Yhtiö hallinnoi 31 sijoitusrahastoa ja lähes 312 miljardia Ruotsin kruunun arvosta asiakasvaroja (tilanne 29.6.2022). Storebrand Fonder tarjoaa laajan valikoiman indeksiorientoituneita rahastoja edullisin juoksevin kuluin. Storebrand Fonder on osa Storebrandia, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista säästämiseen ja vakuutusratkaisuihin keskittyvistä konserneista.

Anders Thylin

Opi lisää rahastosäästämisestä katsomalla Storebrandin tuottamat lyhyet Rahamyytit-videot:

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kun sijoitat rahastoihin Nordnetin kautta, pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kyllä vain!

 1. Mene kohtaan Sivuni > Kuukausisäästäminen > Aloita kuukausisäästäminen.
 2. Valitse tili, jolle haluat alkaa säästää, syötä säästettävä summa ja päivämäärä, jona haluat säästösumman sijoitettavan valitsemiisi rahastoihin.
 3. Etsi haluamasi rahasto(t) kirjoittamalla vapaaseen tekstihakuun rahaston tai rahastoyhtiön nimi.
 4. Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.
 5. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin. Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Mikäli teet rahastotoimeksiannon arkipäivänä ennen kello 12.00, toimeksianto lähetetään rahastoyhtiölle samana päivänä. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. Joillakin rahastoyhtiöillä kurssi määräytyy yhden tai kahden päivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahastotoimeksiannot lähetetään rahastoyhtiöille kerran päivässä. Merkintä tai lunastus näkyy salkussasi arviolta 2–7 pankkipäivän kuluessa. Tarkka ajankohta riippuu rahastoyhtiöstä. Rahastotoimeksiantosi tila henkilökohtaisessa tarjouskirjassasi on "Markkinalla" kunnes rahasto-osuudet näkyvät salkussasi. Rahastomerkinnästä tai -lunastuksesta tulee laskelma kohtaan Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat, kun rahastotoimeksianto on toteutettu.