Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Mikä Intraday-limiitti on?

Intraday-limiitti on Nordnetin tarjoama maksuton niin sanottu kaupankäyntilimiitti päivänsisäiseen kaupankäyntiin. Se antaa huomattavaa liikkumavaraa sijoitusten tekemiseen lisäämällä päivän sisällä ostovoimaa siten, että se jopa tuplaa salkun arvon. Koska Intraday-limiitti on tarkoitettu vain päivänsisäiseen kaupankäyntiin, avoimet positiot tulee sulkea (tallettaa rahaa tai osakkeet myydä) aina ennen markkinoiden sulkeutumista.

Intraday-limiitti muodostuu seuraavasti: SALDO + OMISTUKSIESI MARKKINA-ARVO (- mahdolliset johdannaispositiot, noteeraamattomat osakkeet ja vakuusvaatimukset)

Huomaathan, että Intraday-limiitiä ei voi käyttää, mikäli salkun markkina-arvon on alle 10 000 SEK (n. 1050 EUR). Voit kuitenkin aktivoida Intraday-limiitin, vaikka salkkusi markkina-arvo olisi alle 10 000 SEK, jolloin se aktivoituu käyttöösi minimirajan ylityttyä. Intraday-limiittiä sinulla voi olla korkeintaan 3 000 000 SEK (n. 310 000 EUR).

Intraday-limiittiä ei voi käyttää pidempiaikaiseen lainoitukseen tai lyhyeksi myyntiin. Mikäli salkusta löytyy arvopapereita, voidaan niistä muodostuvaa lainoitusarvoa hyödyntää pitkäaikaisessakin lyhyeksi myynnissä. Periaatteena on, että lainavakuudet katetaan 120 prosenttiin asti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos osakkeita myydään lyhyeksi 10 000 eurolla, salkusta tulee kaupan jälkeen (10 000 euroa) löytyä lisäksi 2 000 euroa rahavaroja tai arvopapereita, joiden lainoitusarvo on 2 000 euroa.

Intraday-limiitin käyttö merkitsee sitä, että salkun riski kasvaa eli mahdollisuus tavallista suurempiin voittoihin ja tappioihin kasvaa. Tämä johtuu siitä, että päivänsisäinen ostovoima koostuu tällöin oman omistuksesi ja saldosi markkina-arvon summan lisäksi päivänsisäisestä lainavarasta, lisäostovoimasta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki