Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten liukuva Stop Loss toimii?

Liukuvan Stop Lossin käyttö mahdollistaa osakekurssin trendin seuraamisen. Voit seurata sekä positiivista että negatiivista kurssikehitystä. 

Liukuvan Stop Loss -toiminnon avulla voit tehdä toimeksiantoja, jotka aktivoituvat, kun osakekurssi on muuttunut haluamallasi prosenttimäärällä. Kun toimeksianto aktivoidaan, viimeisen toteutuneen kaupan kurssi määrää liukuvan Stop Loss -toimeksiannon lähtötason.

Kun liukuva Stop Loss -toimeksianto aktivoituu, pörssiin lähtevällä toimeksiannolla on sama voimassaoloaika kuin alkuperäisellä liukuvalla Stop Loss -toimeksiannolla.

Esimerkki:
Olet ostanut osaketta nousevaan trendiin hintaan 20,00 EUR. Kun trendi muuttuu laskevaksi (ylin noteeraus nousutrendin aikana oli 25,00 EUR) ja osakkeen hinta laskee 10 % (hinta nyt 22,50 EUR), liukuva Stop Loss -toimeksianto aktivoituu. 

Voit asettaa toimeksiannolle liukuvan Stop-tason (esimerkiksi 2 %), varmistaaksesi, että kauppa toteutuu. Jos asetat liukuvaksi Stop-tasoksi 2 %, uusi toimeksianto menee markkinalle kurssilla 22,05 EUR. Huomioithan, että jos osake avaa kurssiin, joka poikkeaa enemmän kuin valittu Stop-taso, tulee avauskurssista aktivointikurssi. Tässä esimerkissä asetetaan toimeksianto -2 % avauskurssista. Sama pätee myös esimerkiksi päivänsisäisen huutokaupan jälkeen.

Jos tikkiväli ei ole käytössä, pyöristetään toimeksiannon hinta lähimpään käytettävissä olevaan tikkitasoon (22,048 EUR -> 22,05 EUR).
Stop-taso määräytyy osakkeen volatiliteetin mukaan.

Huom: Kun teet Stop Loss -toimeksiannon, et voi olla täysin varma toimeksiantosi toteutumisesta. Huomioithan myös, että voimakkaat kurssimuutokset, splitit, käänteiset splitit ja muut vastaavat tilanteet voivat johtaa tilanteeseen, jossa toimeksianto voi toteutua asettamillasi ehdoilla, vaikka se ei olisikaan edullista sinulle.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki