#treidaushaaste: 4. päivä – Ammattitreidaajan 5 vinkkiä: kuinka tulla voitolliseksi treidaajaksi

Osakemarkkina on tuottanut tänä vuonna negatiivisesti (OMXH -1,62 % vuoden alusta), mutta aktiivisella kaupankäynnillä on ollut mahdollista tehdä voittoja, sillä osakemarkkinoilla on nähty paljon volatiliteettiä niin alkuvuodesta kuin viimeisen kuukaudenkin aikana. #treidaushaasteessa Jukka on onnistunut tuplaamaan salkkunsa kolmen edellisen päivän aikana. Neljäntenä päivänä Jukka kertoo parhaat vinkkinsä, kuinka tulla voitolliseksi treidaajaksi. Samalla otetaan myös neljäs peräkkäinen voitollinen päivä. Katso video!

Päivän treidit

Päivän kaupat Investing.comin tarjoamilla ilmaisilla graafeilla. Vihreä merkki kuvaa otettua long-positiota, punainen short-positiota. Musta merkki kertoo, missä avoin positio on suljettu ja mustan merkin yhteydessä oleva summa ks. treidin voittoa/tappiota.

Päivän kaupat Investing.comin tarjoamilla ilmaisilla graafeilla. Vihreä merkki kuvaa otettua long-positiota, punainen short-positiota. Musta merkki kertoo, missä avoin positio on suljettu ja mustan merkin yhteydessä oleva summa ks. treidin voittoa/tappiota.

Kohde-etuus Long / short Avaushinta Sulkuhinta Voitto / tappio Komissiot
Öljy short 74,82 74,82 0 -6
Öljy short 74,81 74,51 +300 -6
S&P 500 long 2781,25 2781,25 0 -6
S&P 500 long 2765,25 2775,25 +500 -6
Yhteensä 800 -24

Päivän voitto/tappio: +776
Salkun kokonaistilanne: 5012,50 (josta aloituspääoma 2000)
Tuotto: 150,63 %

Perustelut treidien entryihin

Öljy short 71,81 voitto +300

Öljy on päivägraafilla laskutrendissä ja kuvassa olevalta 15min graafilta nähdään, että kahden edellisen päivän aikana öljy oli laskenut selvästi yli 75 dollarista aina 70,50 dollariin. Se on siis vahvassa laskutrendissä, mutta ottanut edelisen 12 tunnin aikana rekyylin ja noussut 1,5 dollaria (tasolta 70,50 tasolle 72). 15min graafilta nähdään, että öljyssä on alempia huippuja ja voidaan piirtää trendilinja edellisen päivän kahden huipun kautta tänään tehtyyn huippuun. Tästä käännyttiin alas ja vaikuttaisi siltä, että näiltä tasoilta palataan takaisin laskutrendiin. Treidissä on alkuun 20 sentin (200) stop-loss, joka on edellisten huippujen (72,01) yläpuolella. Profit target on niin ikään 200, mutta kun öljy alkaa laskemaan hitaasti ja siirtyy 1min graafilla kaikkien liukuvien keskiarvojen alapuolelle, kasvatan profit targetin vielä 10 sentillä kolmeen sataan.

S&P 500 long 2765,25 – voitto +500

S&P 500 on päivägraafilla laskutrendissä, mutta otti eilen päivän sisällä vahvan bouncen koko vuoden kattavalta nousutrendilinjalta (vihreä trendilinja). Uskon, että tässä kohtaa nähdään ainakin viikon kestävä helpotusralli markkinalla ja useampia nousupäiviä. Tästä johtuen oma päiväkohtainen bias on nousun puolesta ja yritän etsiä paikkaa ostaa markkinaa.

Kun katsotaan lyhyempää aikaväliä, 5min graafilta nähdään hyvin eilen tasolta 2715 alkanut nousu markkinalla. Nousu jatkui Asian kaupankäynnissä ja huiput tehtiin Euroopan avauksen aikoihin. Huipuilta on laskettu useamman tunnin ajan ja hinta lähestyy 200 liukuvaa keskiarvoa 5min graafilla. Laitan ostotoimeksiannon liukuvan keskiarvon tuntumaan 2765,25, missä se toteutuu. Markkina kääntyy hitaasi ylös päin, käy jo yli 2770, mutta testaa tason 2765 vielä uudelleen. Se pitää, jonka jälkeen nousu jatkuu ja saavutetaan profit target 2775,25 (+500).

Opi lisää treidaamisesta ja teknisestä analyysistä

Nordnet-koulun kurssit

Tee kauppaa ilman välityspalkkioita ympäri maailman

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita. Näiden tuotteiden avulla voit käydä kauppaa mm. indekseillä, raaka-aineilla ja osakkeilla ympäri maailman. Hyödynnä nousevat tai laskevat kurssit – ilman vipua tai jopa 15x-vivulla!

Avaa maksuton asiakkuus ja tee kauppaa ilman välityspalkkioita!

Tutustu Nordnet Markets -tuotevalikoimaan

KOHDE-ETUUS SERTIFIKAATIT MINIFUTUURIT JA UNLIMITED TURBOT
Indeksit
S&P 500 Tee kauppaa Tee kauppaa
DAX Tee kauppaa Tee kauppaa
Eurostoxx 50 Tee kauppaa Tee kauppaa
Nasdaq 100 Tee kauppaa Tee kauppaa
Muut indeksit Tee kauppaa Tee kauppaa
Hyödykkeet
Kulta Tee kauppaa Tee kauppaa
Öljy Tee kauppaa Tee kauppaa
Hopea Tee kauppaa Tee kauppaa
Muut hyödykkeet Tee kauppaa Tee kauppaa
Suomalaiset osakkeet
Nokia Tee kauppaa Tee kauppaa
Neste Tee kauppaa Tee kauppaa
Fortum Tee kauppaa Tee kauppaa
Muut suomalaiset Tee kauppaa Tee kauppaa
Ruotsalaiset osakkeet
Ericsson, Volvo, H&M jne. Tee kauppaa Tee kauppaa
Norjalaiset osakkeet
Yara, Telenor, Norwegian jne.
Tee kauppaa Tee kauppaa
Tanskalaiset osakkeet
Carlsberg, Novo Nordisk, Pandora jne. Tee kauppaa Tee kauppaa

Tärkeää tietoa. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. #treidaushaasteessa esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja ja tuotot ja tappiot ovat simuloituja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit