Siirry pääsisältöön

Sijoitusvakuutuksen puolivuotisen taipaleen kunniaksi poistimme minimitalletusrajan.

Nordnet Sijoitusvakuutus lanseerattiin syyskuussa 2023 ja on ollut nyt kuusi kuukautta markkinoilla. Kun tiukasti säännellylle toimialalle ja markkinaan tulee näinkin edistyksellinen tuote, se ei tapahdu ilman suunnitelmaa ja kovaa työtä. Suomen ensimmäinen täysin digitaalinen sijoitusvakuutus vaati satojen koodaajien yli vuoden työtunnit. Puhumattakaan suomalaisten viranomaisten ja verottajan kanssa viettämästämme ajasta.

Peräpeiliin katsominen tuo tässä kohtaa hymyn huulille. Iso työmäärä kannatti. Sijoitusvakuutus on helppokäyttöinen, täyttää kaikki viranomaisvaatimukset ja on verrokkiryhmäänsä nähden erittäin kilpailukykyinen.

Ensimmäiset kuusi kuukautta ovat olleet tuotekehityksen kannalta hedelmälliset. Kehitysehdotuksia tuli paljon ja niitä kuunneltiin herkällä korvalla.

Heti lanseerauksesta alkaen saimme toistuvasti palautetta liittyen 5 000 euron minimialkutalletukseen. Teimme palautteen pohjalta tammikuussa testin ja laskimme kuuden viikon ajaksi aloitussumman 1 000 euroon. Kokeilun pohjalta päätimme lopulta poistaa minimin kokonaan. Sijoitusvakuutus on nyt mahdollista aloittaa ilman minimitalletusta. Nordnetin ydinarvo, säästämisen ja sijoittamisen demokratisointi, toteutuu näin paremmin.

Teimme kilpailijavertailun ja valtakunnallisen markkinatutkimuksen ennen sijoitusvakuutuksen lanseerausta. Analysoimme, mihin tuotteisiin asiakkaat sijoitusvakuutuksessa sijoittaisivat ja minkälaiset asiakasryhmät kokisivat tuotteen eniten omakseen. Monessa kohtaa asiakkaat yllättivät meidät täysin.

Oletimme, että asiakkaat hyödyntäisivät rahastoja enemmän kuin Nordnetin perinteinen asiakas. Väärin meni! Nordnet Sijoitusvakuutuksen maaliskuun top kympistä löytyy kahdeksan suomalaista päälistan osaketta, yksi rahasto ja yksi ETF. Katso suosikkikohteet sijoitusvakuutussivun kohdasta “Sijoitusvakuutusten suosituimmat sijoituskohteet”.

Myös asiakkaiden ikä- ja sukupuolijakauma poikkeaa ennakko-odotuksista. Sijoitusvakuutuksen asiakaskunnasta 2/3 on 30-50-vuotiaita miehiä, vaikka Nordnet Suomen asiakkaista yli 38 % on naisia. Toivotaan, että vuoden mittaan saamme enemmän naisia sijoitusvakuutuksen pariin.

Sijoitustuotteelle, joka tarjoaa näin monipuolisesti hyötyjä varallisuudenhoitoon ja perintösuunnitteluun, toivoisi myös mahdollisimman heterogeenisen käyttäjäkunnan.

Teemme jatkuvasti töitä sijoitusvakuutus-asiakkaiden toiveiden täyttämiseksi. Esimerkkinä olkoon vaikkapa huhtikuun alussa sopimukseen liitetty mahdollisuus hyödyntää valtakirjaa. Sijoitusvakuutus laajenee kuluvan vuoden aikana vielä sekä kaupankäyntiluotolla että rahastokuukausisäästösopimuksella. Nämä palvelut saadaan toivottavasti käyttöön syksyllä.

Viime vuonna Nordnetin kehitysprojektien kärjessä oli saada Nordnetin suomalaisille asiakkaille sijoitusvakuutus. Tänä vuonna suomalaiset asiakkaat eivät saa ihan koko kaistaa, vaan kehittäjien työlistalla on mm. sijoitusvakuutuksen myöntäjän henkivakuutusyhtiömme Nordnet Livin uusi eläketuote Tanskassa.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen avulla.

Kaisa Alamäki
Kaisa Alamäki

Kirjoittaja toimii Nordnetin norjalaisen henkivakuutusyhtiön Suomen sivuliikkeen johtajana.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki