Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä Wall Streetillä perjantaina. Työllisyysluvut keskiössä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Ennusteemme, jonka on laatinut Nordnetin analyytikko Roger Berntsen tänään klo 07.23, on tarkoitettu opetusmielessä ja perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset luvut), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat nousseet 0,2 % Helsingin pörssin sulkeuduttua perjantaina, DAX-futuurit, jotka ovat muuttumattomia, Brent Blend (öljyn hinta), joka on laskenut -1,6 % ja USDEUR, joka on muuttumaton. Ennusteessa ei ole otettu huomioon Helsingin pörssin yhtiöiden tulosuutisia (tulokset tms.). Roger Berntsenillä on omistuksia seuraavissa yhtiöissä, joita mainitaan tässä raportissa: Advanced Micro Devices Inc.

Wall Street

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat maanantaiaamuna keskimäärin laskeneet -0,2 %.

Hang Seng -indeksi johti laskua Aasiassa yöllä, joten tältä alueelta ei ole tänään juuri tukea odotettavissa. Toisen neljänneksen tuloskausi alkaa tällä viikolla. Suuri kysymys on, voivatko yhtiöt kokonaisuudessaan ylittää markkinoiden odotukset, kuten ne ovat tehneet viimeisten neljännesten aikana. Viime vuosina suuret yhtiöt ovat erottuneet edukseen, kun taas pienemmät yhtiöt ovat jääneet jälkeen. Toisin sanoen, maailman pörssien nousu on ollut suhteellisen kapeaa tänä aikana.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,37 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,54 NOK; 10,5 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,36 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 4,62, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,3).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,28 prosenttia, kun Federal Reserven tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Perjantain tärkeä työllisyysraportti Yhdysvalloista vaikutti korkojen laskuun ja pörssien nousuun. Maailman tärkein korko – Yhdysvaltain 10-vuotinen korko – aloitti vuoden noin neljässä prosentissa, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin nykyisin. Korkokehitys on viimeisten kahden kuukauden aikana ollut laskusuuntainen, kiitos rohkaisevien inflaatiolukujen tänä aikana. Uusia inflaatiolukuja Yhdysvalloista julkaistaan torstaina.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki